Dopóki handlujemy w obrębie świecy wczorajszej jest okej.
Zejście i zamknięcie poniżej 1.85 (200 średnia sesyjna) otwiera drogę do powrotu na minima.
Wybicie na 2.15 ( połowa świecy wczorajszej) wraz z zamknięciem kursu na tym poziomie ( lub wyżej), otwiera dalszą drogę do wzrostów. Najpierw w kierunku 2,5 a później 3,2.
Że względu na olbrzymi wolumen w dniu wczorajszym,, i znacznie mniejszy na dzisiejszej korekcie , bardziej prawdopodobny wydaję się scenariusz wzrostowy.
Cześć :) , no tak najpierw trzeba dojechać do 5 zł , później eksplorujemy nowe tereny i jak tam zajedziemy to będzie ciekawie . No ale na Ovidzie też myślałem , że będzie już ciekawe jakieś 3 miesiące temu a jest jak jest
Co do Ovid, to technicznie też się zbiera do lotu. Popatrz Maly na wykres w interwale tygodniowym. Mocna swieca w zeszłym tygodniu. A w tym masz już spory dolny cień. Pytanie, czy oni ruszą przed komunikatem, czy będą czekać na sygnał. (?).
Eeee. Lokalna podaż tam stoi. A co do 2.15 , to gdyby się dziś zamknęło dużo poniżej, to byś czekał na wzrosty dużo dużo dłużej. Ps. Analizuj nie tylko opory i wsparcia, ale też układ świec względem siebie. Geometria rynku się kłania. :). Pozdr.
Jasne, to, że się zamknęło powyżej 2.15 pokazuje jakąś siłę, ale to nie znaczy, że jest wystarczająca do przełamania, jak napisałeś, lokalnej podaży. Dopiero jeśli przelamiemy opór, który de facto może nam się trochę rozciągac bo 2.3 to tylko jego czoło, to uwolnimy się od większej podaży, co oczywiście pozwoli na dalsze wzrosty. Kluczem jest żeby inwestorzy uwierzyli, że lecimy wyżej, a nie sprzedawali na kazdej podbitce i kręcili kółka. W pozytywnym scenariuszu zakladam opor do 2.5 i potem kolejny na 3. Ja osobiście nie wierzę we wzrosty powyżej 2.5 ale to już zgadywanie.
Co fo kursu później, wypowiem się jak dotrze do 2.6. Oczywiście jeśl w ogóle dotrze i w jakim stylu. To jest tylko Technika a o wszystkim decydują emocje :).
Mamy już prawie 800 tyś wyświetleń, 12 tyś łapek w górę i ponad 1000 komentarzy które są pozytywne. Jedna jak patrzyłem dzisiaj to zapisanych na Steam jest 2874 osób a miejsce na wishlists to 453. Jak pokazała pszczoła filmiki to nie wszystko, musi być porządny marketing by gra zarobiła na siebie. Będzie to pole do popisu dla Varsav bo to będzie pierwszy samodzielny tytuł produkowany i wydawany. Oczywiście to będzie wczesny dostęp.
Jednak teraz jesteśmy w innym miejscu niż rok temu. Dotacja prawie 4 mln na Arię, spółki zależne oraz konkretne informacje. Teraz trzeba poczekać na marketing wydawanych tytułów oraz na daty wydania kolejnych gier. Pytanie czy uda się to im w tym roku.
Świadomy, daj spokój. Część przestraszonych wyjdzie po 2,5 i na forum dopiero się zacznie że varsav to śmieć :). Zobaczysz. Teraz są zachwyceni bo mają jeszcze akcje, ale jak oddadzą a kurs pójdzie wyżej to dopiero się zacznie. I co ? Każdemu będziesz odpisywał i tłumaczył .? :).
Nie no panowie, musi znowu zejsc na 1.90 i moze bedą wzrosty ale max na 2.30. Tam ostro sypia i w tym roku nie widze zeby przeskoczyc na 3 zł. Choć bym chciał bo mam 30% ponad straty. Mocno oberwałem tez na Jujubee, szkoda gadac, spolka śmieć...