Pytam się ponieważ przeszedłem na Vercom w dniu jego debiutu. A właśnie z raportów wynika, że i saas świetnie się rozwija i myślę również na powrotem do R22.
Jak dla mnie lepiej mieć akcje R22 i przy okazji pośrednio uczestniczyć również w wynikach Vercom (jednocześnie mając ekspozycję na pozostałe gałęzie R22)
A ja uważam, ze jeśli dobrze analizujemy biznesy obu spółek - szybko rosnący cpaas oraz dobrze radzące sobie biznesy hostingowe i saas w r22 (+ oczywiście wsparcie Vercom) to warto inwestować w obie spółki. Ja mam w portfelu obie i sprawdza mi się to na razie wyśmienicie - r22 już prawie potroiła cenę od debiutu a Vercom +20% i pewnie będzie rosło.
Problem w tym że saas rósł dynamicznie głównie dzięki ponownej obsłudze hotelów po resecie. Vercom jednak odpowiada za ponad 50% przychodów i wszystko na to wskazuje, że będzie dynamicznie zwiększał ten udział, więc aktualnie nic nie kombinuje, ale kibicuje.
Dnia 2021-09-01 o godz. 23:59 ~berg napisał(a): > Problem w tym że saas rósł dynamicznie głównie dzięki ponownej obsłudze hotelów po resecie. Vercom jednak odpowiada za ponad 50% przychodów i wszystko na to wskazuje, że będzie dynamicznie zwiększał ten udział, więc aktualnie nic nie kombinuje, ale kibicuje.
Zgadzam się. R22 dało mi zarobić jak rosło do 55 zł. A teraz? Kompletny biznes bez wystrzałów. Pewnie da zarobić, ale nie ma tego czegoś.... adrenaliny.
"Utrzymywanie ponad 50 proc. udziału w kapitale Vercomu jest gwarantem stabilności zarządzania, procesu decyzyjnego, strategii. Występują tu także istotne synergie, a przede wszystkim jest to bardzo dobra spółka. Nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy zmniejszać udział w jej kapitale" - powiedział podczas wideokonferencji prezes Jakub Dwernicki.