to teraz mata. A tak poważnie to sam jestem zaskoczony, że na tak niepłynnym rynku sprawdziła się AT. Moim zdaniem ktoś umiejętnie maluje ten wykres tak by podnieść średnią do ew. wezwania.
Co Ty nie powiesz? Tyle że ktoś z baaardzo zasobnym portfelem, moimzdaniem PZU które ma tu dziesiątki milionów złotych nie odpuści dywidendy i premii przy ew. Wezwaniu. Cena godziwa przy 200mln w kasie to ok 50-100 PLN na akcje
Wk to takie minimum. Chodzi już niemal o grosze, zauważ, że Sznajder nie próbuje uwalić kursu co oznacza że mu ten wzrost nie przeszkadza, więc również opcją dywidendy jest w grze i to osobiście obstawiam. To będzie moimzdaniem minimum 10pln na akcje!!!
Chyba trochę przesadzasz to musiałoby być wyciągnięcie ze spółki ponad 160 baniek. Jak myślą perspektywicznie to raczej wydadzą na przejęia. Parę ciekawych recyklingowych albo akumulatorowych celi jest. No i sprawa baterii litowych
Moimzdaniem chcą się zcashowac czyli wyciągnąć te 200 mln PLN ze spółki. Panowie realnie, stare akumulatory będą jeszcze w Polsce i okolicach przez 20 lat i kasa będzie płynąć szerokim strumieniem a wiec i zyski orla. Moimzdaniem 100 PLN w ciągu 1-2 lat niezagrożone
Myślę, że poczekają do wyników za 3Q albo nawet za rok. Likwidacja OFE odroczona, więc nie pili ich tak do spieniężenia aktywów a 30 zł pęknie tu lada chwila. Ołów cały czas wysoko, więc wyniki w 2H powinny być super
Każdy ma swoje oczekiwania w zależności kiedy wchodził w inwestycję, ale obiektywnie patrząc na wycenę firm recyklingowych na chwilę obecną 35 zł to realna wartość a uwzględniając cały rok to 40 zł przy obecnej cenie ołowiu. Ja mam czas
To prawda, olow idzie na kolejne maksima a przynajmniej od roku trzyma się stabilnyevh wysokich cenach. Kurs będzie rosl jak na jsw czy madkom- spółka informatyczna z dużymi zamówieniami i tylko 10 free float