Zastanawia mnie aspekt podpisania LoI i nie uruchamiania EA obecnie gdy EA miał być uruchamiany.
Czy świadczy to o tym, że oferowana cena spełnia oczekiwania Scope - w związku z czym przekierowano moce z budowania wartości portfela na finalizacje transakcji.
Ta kwestia była poruszana na ostatnim walnym i Zarząd stwierdził, że są podmioty zainteresowane dla których przeprowadzenie EA jest ważne i są takie, które są zdecydowane kupić technologię bez wdrażania programu EA przez Społkę. Tak więc ta kwestia nie jest przesądzona
W pełni zgadzam się z powyższymi uwagami, due diligence też może potoczyć się tylko jeden tydzień lub kilka tygodni, a wykonaniem zajmie się firma przejmująca lub zleci podmiotowi trzeciemu, wszystko teraz może potoczyć się bardzo szybko, informacja z niedzieli wygląda jak żółte światło na skrzyżowaniu, pytanie czy następne będzie zielone, czy czerwone?
Sprawdz Espi, ktory z profesorow jest zatrudniony do przygotowania dokumentacji dla EA.
Na jakiej podstawie Mcg wnioskujesz, ze bedzie odlozony ten proces (nie opozniony)
1. Pamiętam, iż prof Pyrć miał być powiązany z pracami nad wnioskiem do FDA, natomiast powiązanie kogoś z EA mi umknęło - proszę o podpowiedz - gdyz czuję się zaskoczony, a raporty i komunikaty od ponad roku wnikliwie czytam.
2a. Próbuję sobie odpowiedziec na pytanie czy prowadziłbym rozmowy z podmiotem, który bez EA daje cenę znacząco odbiegającą od mojej zakładanej ceny sprzedaży - zakładając, iż taka sprzedaż mogłaby odbyć się o kilka(naście?/dziesiat?) miesięcy cennego czasu pozniej niż sprzedaż po EA. 2b. Zastanawiam sie dlaczego nie ma ciągle konkretów nt. EA
Łącząc dwa powyższe - wyszło mi, że ja jesli bylbym na praktycznie finiszu M&A z globalną firmą - to nie po to, żeby to tylko odtrąbić i przechodzić do trudów organizowania EA - tylko po to zeby transakcję cashować za całkiem przyzwoitą i satysfakcjonującą kwotę.
1. Pamiętam, iż prof Pyrć miał być powiązany z pracami nad wnioskiem do FDA, natomiast powiązanie kogoś z EA mi umknęło - proszę o podpowiedz - gdyz czuję się zaskoczony, a raporty i komunikaty od ponad roku wnikliwie czytam.
2a. Próbuję sobie odpowiedziec na pytanie czy prowadziłbym rozmowy z podmiotem, który bez EA daje cenę znacząco odbiegającą od mojej zakładanej ceny sprzedaży - zakładając, iż taka sprzedaż mogłaby odbyć się o kilka(naście?/dziesiat?) miesięcy cennego czasu WCZESNIEJ niż sprzedaż po EA. 2b. Zastanawiam sie dlaczego nie ma ciągle konkretów nt. EA
Łącząc dwa powyższe - wyszło mi, że ja jesli bylbym na praktycznie finiszu M&A z globalną firmą - to nie po to, żeby to tylko odtrąbić i przechodzić do trudów organizowania EA - tylko po to zeby transakcję cashować za całkiem przyzwoitą i satysfakcjonującą kwotę.
1. Dokładnie. Kolega Qwer pomylił program EA z EUA. Jeden temat z drugim ma nic wspólnego.
2. Co do konieczności prowadzenia EA to kolega xyz krótko wyjaśnił w czym rzecz. EA miał być bo niektórzy nabywcy sobie tego zażyczyli. A dla innych EA był niepotrzebny. Wszystko w temacie.
Jestem przekonany że jesteśmy blisko zawarcia transakcji. Scope bardzo oszczędnie informował dotychczas. Teraz dali to info. Warunki brzegowe muszą już być dogadane. Wierze że finał już tuż tuż.