• -20% Autor: ~az [83.20.74.*]
    Raporty bardzo dobre a w 6 mcy - 20% , o co biega ?!
  • Re: -20% Autor: ~Matematyk [89.64.32.*]
    Płynność marna, może być równie dobrze za tydzień +40%.
  • Re: -20% Autor: ~kolarz [213.195.161.*]
    Trzeba pamiętać, że spółka ma kapitalizacje ok 200 mln a zysk w lepszym połroczu w roku to zaledwie kilka milionów. Do tego na IPO były ogromne plany inwestycyjne a na razie cisza, prognozy również były dużo lepsze od ostatnich wynikow. Jeżeli sytuacja związana z dostępnością rowerów i części na rynku nie zmieni się w najbliższych miesiącach to spadki mogą jeszcze potrwać.
  • Re: -20% Autor: ~Oo [83.8.254.*]
    Dnia 2021-08-30 o godz. 20:35 ~az napisał(a):
    > Raporty bardzo dobre a w 6 mcy - 20% , o co biega ?!

Nie wiem, też się dziwie, na razie dokupuje cały czas ale nie do końca rozumiem kierunek. Może to kwestia tego że ten rok był słaby jeśli idzie o dostępność części, własna linia rowerów im nie wyszła ?? wyniki są dobre, ale też trochę się boje tego co będzie w listopadzie jak cała giełda siądzie.
    Weźcie pod uwagę, że znaczna część kapitalizacji to środki z IPO , które są w kasie spółki. Zobowiązania , które mają to groszówki . Doświadczeni są ...nie działają dwa dni, nie znam firmy (w tym mojej) co nie ma problemów z zatowarowaniem przy choć w miarę podkreślam w miarę normalnych cenach. Inflacja, złoty słaby, ceny metali kosmos, transport z Chin chyba każdy wie ile wzrósł rdr. Spokojnie...każdy w tej jak i wielu innych podobnych branżach ma dokładnie ten sam problem co Dadelo. Ważne żeby podjadali tort zwany udziałem w rynku...dużemu będzie łatwiej.
  • Re: -20% Autor: ~Veresc [85.221.138.*]
    Hej Matematyk...masz dużo racji ale nie jest tak do końca źle. Wyniki jak na razie mają lepsze od prognoz. Problem z dostępnością asortymentu jak napisałeś mają wszyscy. Kasy na koncie mają sporo. Długów prawie wcale. Trzeba czekać na info o jakimś przejęciu, rozpoczęciu produkcji własnych rowerów, otwarciu sklepów. Prezes ma fajne wywiady, waży każdą złotówkę, mówił o przejęciach ale teraz jest drożyzna, otoczenie nie sprzyja. Wiedzę o e-commerce, logistyce i dystrybucji ma niesamowitą. Jak wspomniał kolarz, mają mały zysk względem kapitalizacji. Jak dla mnie powodem spadków jest cfana postawa jakichś tłuściochów. Gdyby rzucili papierem przy 27 zeta, kurs byłby uwalony w dwa dni. A tak wypluwają po trochu, a drobni zbierają w nadzieji, że to koniec spadków. Życzę sobie i Wam, żeby nie spadło poniżej IPO. Pozdrowienia dla wszystkich
  • Re: -20% Autor: ~Veresc [85.221.138.*]
    I jeszcze jedna rzecz. Pisałeś o inflacji itd. Wszystko ok, ale zobacz jaka mają marzę....średnio 34%! To coś niesamowitego. Firma jest dobrze sterowana. Oby otoczenie sprzyjało. Jeszcze raz pozdro!
    Proszę bardzo co to znaczy poprawa płynności...handel leci ... kupno sprzedaż ... i o to chodzi ! Przy braku informacji ze spółki spadek poniżej 20zł roztrzaskał marazm :)
  • Re: -20% Autor: ~Veresc [46.204.83.*]
    Coś czuje ze i tak dzis na koniec dnia ktoś postawi batona. Myślę że wsparciem pozostanie ipo. I zacznie się czekanie...
  • Re: +20 Autor: ~Mama [31.0.72.*]
    A ja myśle, ze za chwile kurs wróci na maxy
  • Re: +20 Autor: ~Veresc [78.10.37.*]
    Oby tak było

Pozdro
  • Re: +20 Autor: ~zając [89.230.80.*]
    no i jak, będzie max, ale dolny, pisałem o tym kilka miesięcy temu to wszyscy krzyczeli na mnie ze głupoty opowiadam
  • Re: -20% Autor: ~Oo [78.31.154.*]
    I dalej sobie leci w dół. Cały czas sobie dokupuję. Mam już średnią w okolicach 20 PLN. Skąd taki marazm nie wiem.
  • Re: -20% Autor: ~zorro [83.4.53.*]
    Dnia 2021-10-14 o godz. 15:44 ~Oo napisał(a):
    > I dalej sobie leci w dół. Cały czas sobie dokupuję. Mam już średnią w okolicach 20 PLN. Skąd taki marazm nie wiem.

cały czas trwa długotrwały proces odbierania akcji od drobnych, widac, ze bardzo komuś zalezy na odebraniu max. najwyzszej ilości akcji. Tutaj idzie gra o potezny trend wzrostowy, oczywiście po odebraniu określonej ilości akcji !!!! Dobierac i nie panikowac takimi skadkami, tez tak robię !!!
  • Re: -20% Autor: ~Veresc [85.221.139.*]
    Chyba nie do końca tak jest...wygląda to raczej jak kupowanie przez drobnych i sprzedaż przez grubych. Kilka małych transakcji kupna po kilka tys. zł potrafi podbić kurs po to by ktoś postawił batona za kilkadziesiąt tys. zł. i uwalił kurs do jeszcze niższego poziomu.
[x]
DADELO 0,35% 57,20 2025-11-07 13:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.