• Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~jakotako [37.47.200.*]
    Wytlumaczy mi ktos dlaczego taka dobra spolka ma tak maly obrot? Przeciez lepszej na nc nie ma. A ludzie jakies smieci kupuja milionowe obroty, a tutaj 100k nie ma. Jak to mozliwe? Gdzie tu logika?
  • Re: Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Na NC nie ma logiki. Niestety wiekszosc tzw. Ynwestorow podaza za spekula i zostaja dawcami kapitalu.

Ale co ma wisiec nie utonie. Obroty tu beda jak cena akcji bedzie XXX zl wtedy nawet pare acji zrobi obrot.

Glowa do gory !!!
  • Re: Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~jakotako [37.47.38.*]
    No i ktos nie wytrzymal i wywalil pkc kilkaset akcji. Pieknie...
    Baba z wozu konim lzej. Lepiej teraz niz po XXX zl

Odebrane :-)
  • Re: Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~Bob_budowniczy [5.173.136.*]
    problemu z zebraniem po 17 nie było
  • Re: Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~Inwestor [31.0.62.*]
    Dlatego, że free float (akcje w wolnym obrocie) stanowi tylko 1.7%. Stąd niskie obroty, póki co.
    Niektórzy nie rozumieją ze obroty można robić na małym FF ale przy wysokiej cenie akcji.
    I tu tak będzie. Pisałem że to spolka dla ciepliwych inwestorów a nie jednodniowych spekulancikow spod budki z piwem.

Kto ma jaja ten zarobi tu i to sporo. Spolka dopiero rozpedza się a już ma przeszlo 800 mieszkań w sprzedaży, budowie lub projektach.
  • Re: Maly obrot. Dlaczego? Autor: ~Inwestor [217.168.136.*]
    Zgadza się, miałem na myśli, że przyczyną jest relatywnie niewielka dostępność akcji, co może oznaczać, że dla akcjonariuszy sprzedaż przy obecnych poziomach cenowych jest nieatrakcyjna. W którymś z poprzednich postów porównano kapitalizację tego podmiotu i innej spółki z branży.
    Zgadza się. FF to tylko 22 tys akcji przy czym u mnie jest XXXX akcji.
    I nie zamierzam sprzedawac. Dzieci nie płaczą mi z głodu. ;-)
    Poczekam sobie spokojnie z rok. Będę sprzedawał jak pojawią się tu wielomilionowe zyski.
    Wystarczy policzyc jaki będzie zysk z tych 800 mieszkań nie wspomnę kamienicy w Poznaniu.
[x]
PREFAGRP 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.