ja sorzedam jedna akcje jak kupie za nia wodkę pozostale zostawiam :)
Ponton nie sadze by zeszlo do 5,10 to po prostu teraz faza wzrostu ..i sobie powoli rosnie :)
Coz powiedziec powolutku niech rosnie dalej podaz znowu wymieciona do 5,24 wiec nawer jak zamkna nizej to wyzej i tak nie ma akcji. No i nic ju nie dokupimy w doł bo dolów niet...
albo na jakas rozpoczeta instalacje oze to sporo info czeka i w kazdej chwili moze byc ogloszone. Moze tez prezes lub jakis wice oglosic ze sobie dokupil akcji...
Z tego co zrozumiałem to ws Oze tylko projekty, lokalizacje i pozwolenia pozbud będzie robił - bez instalacji …
To będzie sprzedawał zainteresowanym inwestorom, deweloperom itp a oni będą sobie to budować …
wydaje mi sie ze nieco wiecej:
W segmencie OZE grupa chce stawiać na dewelopowanie projektów OZE oraz sprzedaż i produkcję systemów magazynowania i zarządzania energią.
Zarząd poinformował, że obecnie w weryfikacji jest osiem lokalizacji, które mogą być potencjalnie przeznaczone pod elektrownie fotowoltaiczne, wiatrowe i hybrydowe o łącznej mocy 460 MW, a pierwsze projekty mogą przejść w fazę realizacji jeszcze w tym roku lub na początku przyszłego.
Projekty elektrowni OZE beda realizowane po ukonczeniu i zaopatrzeniu rownież w magazyny energii sprzedawane ... ja tak to rozumiem ze sprzedadzą gotowe dzialajace farmy fotowoltaniczne wiatrowe lub hybrydowe.
tutaj tez tak to rozumiem:
Innym obszarem na jaki stawia się w Pozbudzie są odnawialne źródła energii, gdzie spółka pracuje już nad projektami w ośmiu lokalizacjach, które mogą być potencjalnie przeznaczone pod elektrownie fotowoltaiczne, wiatrowe i hybrydowe o łącznej mocy 460 MW. Pierwsze projekty mogą przejść w fazę realizacji jeszcze w tym roku lub na początku przyszłego.