UKNF wiedząc, że procedura przyznania dostępu do ESPI zajmie wiele dni, powinien był wstrzymać notowania na ten czas. Wtedy nie byłoby spadków. Kurs się początkowo bardzo ładnie trzymał, lecz brak wyobraźni lub/i odpowiedzialności urzędasów doprowadził do absurdu.
Tu już nie będzie spadków, ale kiedy i jak szybko wrócimy na piętnaście złotych zależeć będzie od powrotu rozsądku na rynek.
Tylko że wiesz, tam już jest górka a tu okazyjny dołek, w dodatku to Columbus zainwestował w Saule i to on będzie zbierać śmietankę. A Nexity to właściwie Columbus, bo w sytuacji, gdy stanie się on największą prywatną spółką energetyczną OZE na bazie technologii Nexity, to trudno o większą integrację. Te spółki złączą się w jeden organizm.
Nie kolego. Saule będzie prowadzić columbuss ba smyczy bo to Sauke jest świętym grałem.. ale to prawda że nwxity ma predyspozycje kupię trochę po 5 zł ale i tak większy kapitał mam w blu. Tam może I idzie do góry ale przy potencjale jaki tam się kryje to jest i tak dołek.
Ja się spóźniłem na Saule, ale po jakiejś korekcie może coś tam wrzucę. Teraz przyczaiłem się tutaj, bo lubię wchodzić po panice. A zresztą innych spółek z tej branży na GPW po prostu nie ma. Jak w przyszłości fundy postanowią kupować elektromobilność, to nie będą miały wyboru.
Kogo wy marzyciele w konia chcecie zrobić. Te spółki już zostały wywindowane a teraz jest karmienie leszcza. Udało mi się tu parę złotych zarobić , ale żeby ponownie w tą spółkę spekulacyjnie wejść to przy 1 zł.
Inwestorzy kupują przyszłość a przyszłość będzie elektromobilna. Krótkoterminowe zawirowania i fora internetowe odwiedzane przez złodziei nazywanych grzecznościowo spekulantami dla mądrych inwestorów nie mają znaczenia.
mądrzy inwestorzy onstytucjonalni, ktorych tu nie ma, nie kupują spółek z nc, nie kupują spółek zimowych, nie trzymają akcji spółek obarczonych takim ryzykiem i niepewnością.
Onstytucjo...? Takich to nie ma nigdzie. :D
Instytucjo... kupują, spokojna głowa. Przy takiej cenie, to super okazja do dywersyfikacji oraz ekspozycji na nowe technologie, które w kolejnych latach mają przynosić ponadprzeciętne dochody. Nexity jest na głównym parkiecie, Columbus wejdzie tam prawdopodobnie za kilka miesięcy...bardzo ciekawe w jaki sposób? Bardzo.
W Columbusa już powchodziły jakieś, a co będzie gdy Columbus przejdzie na GPW i na przykład potroi zyski? Zieliński potwierdził, że zainteresowanie ze strony instytucjonalnych jest spore.
Twoje pseudoargumenty są żałosne i twój trolling jest żałosny. Nie mam ochoty z tobą więcej gadać. Stop karmieniu trolla.
a oto i fundy w columbusie
https://stooq.pl/q/h/?s=clc
to ile te fundy mają tu akcjonariacie w columbusa, o jakim promilu mowa? oj trollu, trollu, obrońco inwestycji januarowych, malizna jakich próżno szukać gdzie indziej zero argumwntów, zero, tylko ta papka powtarzana jak mantra na wszystkich wynalazkach jc.
Poczekoj chopie na ESPI. Jak wysypio z wora te wszyskie informacyje, co sie nazbieroły, to sie bedziesz futryny czepioł, coby cie nie wywiało, jak tak kurs bedzie piorunem zasuwał na północ.
na wypłaty niby nie mieli środków? to może zawiać nawet tornado, ale na południe . pierwsze espi jakie uda im się kiedyś w końcu wypuścić, to mógłby być zaległy raport, ale do tego trzeba uprawnień do espi dla zarządu zalegalizowanego prawnie, a tu spór w sądzie przecież o to, kto jest kim w spółce ? Xd