Wydaje mi sje że to Ltd sprzedaje.. Mają tego dużo i za jakiś czas zejda poniżej 5 procent. Dla nich to olbrzymi zarobek myślę że wsadził w te spółkę jeszcze przed NC nie więcej jak 200 tys zł czyli mieli akcje poniżej 1 złotego.
To czy implanty się u nas przyjmą to zobaczyny oby tak było. Gdyby byli tak pewni to by jie sprzedawali.. Ja mam wrażenie że będą sypać również poniżej 4 złotych.... Trzbea czasu tego mają sporo. Może to kto inny ale wygląda że to oni bo wszyscy inny musieliby podawać komunikaty jako członkowie zarządu lub osoby blisko związane...
Nie ma co się czarowac będą sypać dla nich to i tak olbrzymi zysk... A jakieś podbitki to będą pod dalsze sypanie.... Nie bądź u naiwni.... Nie byli na WZA wcześniej byli to dla mnie jednoznaczny sygnał
MSM jest wyłącznym dystrybutorem kilku producentów europejskich a teraz Chunli. Chińczycy nigdy nie wchodzą bezpośrednio na rynki tylko najpierw testują przez dystrybutora. Jak sprzedaż wypali to mogą z palcem wnosić kupic dystrybucje bo kasy maja jak lodu. Nikt sie za grosze nie bedzie pozbywał spółki z takim potencjałem.
To wszystko prawda ale msm to nie jedyna spółka która jest nei doceniona a przy podaży widocznej aż nadto to nie wróży dobrze dla kursu. Jeśli mam rację i sprzedaje Ltd to starczy dla wszystkich po 6 złotych i na kolejnych poziomach również może jak się pozbeda całości to kurs pójdzie do góry ale na razie każda zwyżka to będzie tylko pod wypuchanie to widać jak ktoś napalony będzie kupował po 10 ale po co.... Wystarczy poczekać jakiś czas spokojnje
Pytanie tylko ile takich spółek ma potencjał wykupu przez obecnych dostawców? Msm stworzyła cała sieć dystrybucji, ma kontrakty ze szpitalami i doświadczony personel.
Jakoś nie widać żeby Chińczycy mieli wykupywac raczej wysonduja rynek a równie dobrze może się okazać że wzrośnie oczywiście przypadkiem liczba powikłań po chińskich protezach.... Dla. Kasy się różne wypadki mogą wydarzyć
Myślisz że tak łatwo czołowi producenci oddadzą rynek. Raczej wątpię. Oni mają swój poziom cenowy i wszelkimi sposobami będą bronić tego układu. Wystarczy parę powikłań i pozamiatane
Ja raczej nie rlzyouszczam żeby 90 procent polskiego rynku endoprotez przejął firma że wschodu życie jest niestety brutalne
Postrzeganie Chin i Rosji przez Zachód (w tym nas) jest mocno wypaczone. Chińczycy przejmując produkcje i stając sie fabryka świata przejęły tez technologie. A ze historycznie sa mistrzami kopiowania? Tak było w XX wieku. A teraz - zapraszam do Mediamarkt - telefony, sprzęt AGD ze oczy wychodzą na wierzch :). No i „kasa Misiu, kasa”. Ktora amerykańska firmę stać byłoby na prezent w postaci endoprotez za 1 mln USD? Jedyne czego Chińczycy potrzebują tu na miejscu to kontakty. A te akurat MSM posiada.
Aha. I proszę zwrocic uwagę, ze według doniesień, pierwsza operacja wszczepienia chińskich endoprotez odbyła sie w szpitalu MSWiA (we Wrocławiu). Nie przypuszczam, zeby w takim miejscu wszczepili tandetę.
Ja mam tez akcje msm i też bym chciał drożej sprzedać ale ttzeba być realista. Ja nie mówię nic złego na produkty chińskiej tylkk stwierdzam fakt a właściwie stawiam tezę że jeśli duży posiadacz akcji który kilka lat temu objął za grosze zaczyna sypać to ma jakiś powód. Może pottzebuje kasy mzoe ma dość. Krótko mówiąc ja nie przewiduje w najbliższym czasie wzrostów a jrlsi będą to pod syoanie..... Jak się już wysupia to może wzrośnie ale na razie zachowajmy spokój każdy popyt zaspokoją zobaczysz obserwuj spokojnie co będzie się działo i z pewnością kupisz taniej