Po dwóch kwartałach jest 42 mln zł, drugi kwartał jest trzecim kolejnym kwartałem, w którym spółka osiąga rekordowe wyniki finansowe. Co tu więcej dodawać. Jest value, jest growth.
Wydaje się, że 66 mln zł. spokojnie przebijemy. Zakładając nawet spadek dynamiki wzrostu przychodów w kolejnych kwartałach r/r do odpowiednio 15% i 10%, całkowite przychody w 2021 wyniosą ok. 660 mln zł. Przyjmując średnią marżę netto z poprzednich lat na poziomi 11% daje to ok. 72 mln zł zysku netto za 2021. Dynamika przychodów w 2021-Q2 wyniosła 30% r/r, z kolei marża netto ok. 13%, stąd moje szacunki i tak wydają się dość konserwatywne.
firma ma 25,4mln nadwyżki finansowej netto wobec zadłużenia 4,4mln kwartał wcześniej, myślę że następna rekomendacja to 13-14 zł, obecna wycena po wynikach śmieszna
Tak dla przypomnienia :-)
W rekomendacji założono 66 mln zysku netto za cały rok, a mamy już 60.7 mln po 3 kwartałach, gdy 3 kwartał jest zwykle najsłabszy. No to wystarczy wszystko policzyć i nie panikować nie wiadomo dlaczego... :-)
Hahahah Rekomendacje, turlam się ze śmiechu. Tymczasem w piątek kurs 7,83 zł/akcję i spada. Zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy - niestety pacjent [Toya] zmarł.
~RafalZ [188.47.100.*]2021-08-27 14:03 Opublikowano przy kursie 8,80 zł Po dwóch kwartałach jest 42 mln zł, drugi kwartał jest trzecim kolejnym kwartałem, w którym spółka osiąga rekordowe wyniki finansowe. Co tu więcej dodawać. Jest value, jest growth.
05.11.2021 Kurs: 7,83 zł Jak tam Twój "growth" Rafał? Jak taki masz growth to współczuję Twojej dziewczynie/żonie w sypialni.