• Technicznie Autor: slawek_wr [45.11.60.*]
    http://at.biznesradar.pl/43b7065a7666959bdddd785e20450951.png

Czwarty raz puka w opór na 4,8 zł.

Jak przebije , to będzie ten poziom mocnym wsparciem., bardzo mocnym.
  • Re: Technicznie Autor: ~Qbq [213.146.32.*]
    Coś w tym jest
    Dziś właśnie przejechało na drugą stronę - oby na dłużej ;)
  • Re: Technicznie Autor: ~Ja [5.172.233.*]
    uderza ale silniejsi zbijają jeszcze poniżej 4,80 :D
    Kto i kiedy zbija poniżej 4,80?
    Cały czas jesteśmy ponad 4,80 ... teraz 4,87
    Wygląda, że wspomniany opór przebity - jeśli nie spadnie znacząco poniżej 4,80 ... a nie wygląda żeby tak miało być
  • Re: Technicznie Autor: ~Idolek [5.173.8.*]
    Ostatnio kilka razy pisałem że znajdujemy się w bardzo ważnym punkcie. Kto chciał zrozumieć ten zrozumiał :)
    Gratuluję wyczucia tym co sprzedawali :D
  • Re: Technicznie Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Tak się odcina od akcji "techników" :D hahahaha
  • Re: Technicznie Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    jeszcze cofnie trochę
  • Re: Technicznie Autor: slawek_wr [45.11.60.*]
    Dnia 2021-08-26 o godz. 15:33 ~Idolek napisał(a):
    > Tak się odcina od akcji "techników" :D hahahaha

Nie rozumiem twego wpisu.
    Cyba nie rozumiesz techniki. Właśnie tak się wchodzi w papier.
    Co więcej dopuszczam zejście kursu do 4,8 zł

fakt 4,8 może zejść w najbliższym czasie, ale już niżej nie powinno, bo za mocno pchnęło dziś w górę ponad 4,8
    ale też ciekawe z jakich pobudek to rośnie, bo nie sądzę że z powodu techniki ;)
    Tak Sławeczku, jak zawsze masz rację ;)
    Zakar, wies co mnie teraz najbardziej cieszy?
    Rozrzucane po całym mieszkaniu porcelanowe skorupki :D

• Re: Technicznie Autor: ~Zakar [41.33.41.*]
    Haha sporo świnek "zamordowałeś" :)
    Fakt dzisiaj padła piątka na chwilę jutro / pojutrze będzie wsparciem a potem zobaczyliśmy jak szybko dobijemy do 6 zł ...na początek :)
  • Re: Technicznie Autor: slawek_wr [45.11.60.*]
    5 zł nie ma tu żadnego znaczenia.
    Znaczenie ma 4.8 zl
    Teraz to mega wsparcie. Jutro może być próba złamania jego, ale sądzę, że to będzie tylko próba z odbiciem
    Nie wiem czy znacząco zejdzie poniżej 4,90 raczej pójdzie ponad 5 zł tam wcale nie ma podaży wszystko zostało zabrane w ok 5 zł
  • Re: Technicznie Autor: ~Gahd [37.47.174.*]
    No może się znaleść ktoś kto będzie oczekiwał korekty i jutro sprzeda kilka tysięcy akcji za 5 - 4,85, paru się przestraszy i zbije kurs poniżej 4,8
    A na tej spółce nie wiem czy zauważyliście (często) jest tak że jak ktoś ostro zbiera to robi to raz na kilka dni. Więc spodziewam się czwartku i piątku nudnego z małymi obrotami.
    No chyba że nie mam z powyzszym racji i będzie inaczej.
    I na 100% daje Wam gwarancję że właśnie tak będzie .
  • Re: Technicznie Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    kilka k stoi mysle ze 100k do 5,1 nie bylo by problemu
    Wydaje mi się że dzisiaj sporo zebrali i nie ma już podaży na tym poziomie no ale zobaczymy Pozbud tak miewał że szedł kiła dni w górę a potem przystanek i wykres rysował półeczkę no ale zobaczymy :)
    Nie zastanawia Was kto to kupuje bez żadnego znaczącego infa?
    I dlaczego kupuje?
  • Re: Technicznie Autor: ~poco [37.47.30.*]
    Ten co kupuje wie że idziemy na 10 zł i się śpieszy
  • Re: Technicznie Autor: ~kokos [91.215.237.*]
    BRE będzie na dniach rekomendował
    wyniki 30 sier., potem reko.
    Wyniki raczej 30 września nie sierpnia. A rekomendacja- jak patrzyłem na poprzednie jakie mBank dawał i aktualizował pozbudowi to były (około) 30 wrzesnia, połowy grudnia , końca marca i końca czerwca.
    PS wszystkie mieszkania w zacisze strzeszyn są albo sprzedane albo zarezerwowane - nie mają nic wolnego.
  • Re: Technicznie Autor: korben [31.0.3.*]
    mBank jakies rekomendacje robil dla POZ?

POZ jest dopiero wlaczony do GPWPA 3.0 https://www.gpw.pl/gpwpa, wlasnie mBank bedzie robil jego reko, a poniewaz nie byl w poprzedniej edycji to jest 60 dni na opracowanie pierwszej rekomendacji - raportu inicjujacego z wycena (powinien byc do 10 IX), potem beda min 2 rekomendacje na rok. Przy czym mBank generalnie daje rekomendacje dosc konserwatywne.
    Ale zanim zero i pierwsze rekomendacje to już może być jakieś info o OZE Wagonach PKP Intercity lub na że zaproszenie Nokii do udziału w ich projekcie na światłowody n który Nexera Nokii ma finansowanie na 3 mld zł jeśli jakikolwiek z tych 3 zamieni się w realizowana umowę to nawet konserwatywna prognoza DM mBanku będzie musiała to uwzględnić :)
    Zanim zrobi...
    https://www.biznesradar.pl/rekomendacje-spolki/POZBUD
    Rekomendacja mbanku była wydawana dość długo - ale na początku 2020 zawiesili jej wydawanie
    Fajnie to są już zaznajomieni z firmą i dostrzega różnice między starym Pozbudem a obecnym.
  • Re: Technicznie Autor: ~ghja [37.47.174.*]
    Ale 8 grudnia 2020 r ( nie na początku 2020) zawiesili wydawanie rekomendacji i napisali coś takiego :
    ■ Z szerokiego sektora przemysłowego na 2021 rok najbardziej przekonani jesteśmy do Astarty, Mangaty i Stalprodukt. W niniejszej publikacji zawieszamy wydawanie rekomendacji dla Pozbud (utrudniony kontakt ze spółką, brak spotkań nowego właściciela i Zarządu z inwestorami).
    A wcześniej rekomendowali "równoważ" bez podawania ceny docelowej
    Ok ale teraz sami wybrali Pozbud by robić dla niego rekomendacje. A sądząc po wywiadach które ostatnio udzielają wszyscy ważni przedstawiciele Pozbudu: Fojt, Raubo senior, a nawet Ulatowski we wszystkich możliwych mediach teraz kontakt nie będzie utrudniony :) Prezesi będą się chcieli pochwalić bo już mają czym :))
  • Re: Technicznie Autor: korben [31.0.3.*]
    Dzieki - StockWatch nie pokazuje (moze dlatego ze jest rekomendowana decyzja ale ale nie ma wyceny), a ja sie POZBUDEM zainteresowalem juz po tej rekomendacji (okolo 1.80 byl kurs) i nie pamietalem jej. Zobaczymy niedlugo co powie moze wlasnie Szkopek. Prawie rok temu przykursie 1.65 rekomendowal rownowazenie, a tym czasem podrozalo 3x (to potwierdza co mowilem - mBank robi konserwatywne wyceny). Normalnie bym sie obawial zbytniej ostroznosci, ale powinien dostrzec przemiane tej firmy. Te rekomendacje w ramach GPWPA musza byc z wycena i prognoza wynikow (moze nie bysc rekomendowanej decyzji)
  • Re: Technicznie Autor: ~ghja [37.47.174.*]
    to prognozy wyników na 2022 powinny bys wyśmienite - przynajmniej jeśli chodzi o przychody (z GSM powinno byc ze 150 mln)
    możliwe są jednak spore nakłady inwestycyjne związane z modernizacją wagonów ( z 40 - 80mln) i byc może z OZE ( dzierżawa lub zakup działek ). Do tego 0 zł przychodów z OZE
    Ja sobie obstawawiam zysk netto w 2021 48 mln i w 2022 65,8mln co do ceny docelowej to już nie mam kompetencji ale strzelałbym na że w 12.2021 będzie 7,6 zł a 12.2022 około 14 zł.. A jak to się nie sprawdzi to stawiam że będzie inaczej :)

[x]
COMPREMUM 2,07% 0,89 2025-10-09 14:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.