Taki stan się tu długo nie utrzyma ponieważ stawki frachtów cały czas rosną. III kwartał już pokażę bardziej dynamiczny zysk netto. Pisałem już wcześniej, że zysk na akcje będzie w tym roku około 3zł na akcje. Plus dywidenda około 1zł. W kasie jest już 14 mil.gotówki.Coraz więcej osób zaczyna się interesować firmą. Myślę, że czasu jest mało ponieważ i akcji jest mało wolnym obrocie.Sam od dłuższego czasu kupuje zwiększając swoją pozycję.
Tonik, na 3 zł moim zdaniem nie ma szans. Przedział 1,5-1,8 zł możliwy z dywidendą 1 zł za 2021. Można jednak myśleć o przyszłości. Ceny frachtów już nie wrócą do bazy, ale najpewniej transport morski będzie z czasem działał jak dawniej, stąd można oczekiwać wyższych przychodów i stabilnych zysków w kolejnych latach.
Te półrocze czyli II jest zawsze super, można sobie prześledzić wyniki plus zobacz o ile procent wzrosły ceny frachtów.Nie jaki Logtrem sugerował zwrócić uwagę na to.Nie daj się zwieźć z tematu bo gra jest warta świeczki. Ja dobieram cały czas jak mam wolne środki.
JAK na razie potem się zacznie. Dużo ludzi trochę omija NC więc też plus. MNIE osobiście pasjonują tylko firmy które są na plusie powoli się rozwijają i wypłacają dywidendy.