Spadnie do takiego poziomu i na tak długo( 2-3 lata)aby strząsnąć amatorów łatwych zysków .Tak jest zawsze ,im więcej euforii na początku tym boleśniejszy okres po .
Co jest nie tak z tą giełdą skoro firma jest rozwojowa wykazuje b.d wyniki i następuje dynamiczny rozwój na najbliższe miesiące i lata i nikt tego nie zauważa o co tu chodzi
Spokojnie, wyniki były, więc kiedyś zostaną zauważone przez inwestorów. Podobnie było z RELPOLEM, nikt tego nie chciał kupować, cena spadała, a jednak trend się odwrócił , bo ludzie dostrzegli dobrą firmę, która nie jest przewartościowana. Gdyby miało spaść do 2-3 PLN to by już spadło!
Zamówienia w wielu firmach spadły .Wiem co mówię .Tylko gastronomia funkcjonuje na razie dobrze ,ale nie wyglada to dobrze .Moim zadnie mamy początek bessy
Przyznam, że zwłaszcza na forum elzabu, to zaskakujace wywody. Bessa??? Korekta należy się jak psu micha, ale bessa? Nawet na solidną korektę w tej chwili nie można jednoznacznie wskazac. Nadal rynek jest dość silny. Zaś więcej spodziewałem sie po dzisiejszej sesji, a tu raptem lekka kosmetyka. Przed bessą rynek będzie inaczej się zachowywał. Jak na razie, to raczej hosa jest maskowana, co może świadczyć o jeszcze długim jej trwaniu. Korekty, to rzecz normalna i wskazana, ale nawet na solidne nie bardzo można liczyc. Nawt elzab, pomimo kiepskich obrotów jakos jakby trend wzrostowy budował, a nie na odwrót. Tyle tylko, że przy takich obrotach, to wszystko może się zdarzyć.
Mówisz? Ktoś tu jeszcze ma akcje? Animator może coś kombinować. Myślę, że prędzej szykują się do wycofania Elzabu z rynku. Eski trzymają kurs aby cena wykupu była odpowiednia.
nelor ,jak widzisz wychodzi na moje.Nie zrobisz kasy nigdy na takich mikrusach. To koniec marzen pogodz sie . Na compie miales kilka procent +dywidende tu modlisz sie caly czas o wzrosty . Tak postepuje od 30 lat wiekszosc graczy(leszczy) liczac na wielkie pieniadze .A skad makja byc te wielkie pieniadze jesli firma mala i niewiele zanaczy ,a ludzie kupuja tylko z powodu bo................ tanie akcje ,a jeszcze innego(tu) .......bo kasy sie sprzedaja hahahaha. A jak zyletki beda sprzedawac ? To kupimy hute? :))))
Tak Walduś, masz rację. Na samym początku mojej zabawy z Elzabem napisałem, ze kupiłem, to wbrew zasadom, eksperymentalnie. Eksperyment się nie powiódł, a właściwie potwierdził, że nie ma cudów. Jeżeli firma ma małą płynność, to trzeba trzymać się z daleka choćby rosła i 1000%. Jeżeli pamiętasz, to nasz spór nie dotyczył tej kwestii. Spieraliśmy się co do przydatności AT na takich gniotach. W tej kwestii nie zmieniam zdania i wiem, że mam rację. Comp jest nie wiele lepszym gniotem. To nie są firmy dla mnie. Chyba, że dla zabawy. Trzymanie się zasad, to podstawa. Wczoraj, też uległem złudzeniu i sprzedałem minn. KGHM, ASSECOPOL, a prawdę mówiąc nie było żadnego powodu oprócz szumu.