• A jednak Japonia ? Autor: ~Toja [88.156.134.*]
    " Do tej pory w technologię opracowaną przez Olgę Malinkiewicz zainwestowano już 100 mln zł. Pierwszy zakład ogniw perowskitowych poza Polską powstanie w Japonii"

https://radio.lublin.pl/2021/08/pierwsza-na-swiecie-instalacja-paneli-perowskitowych-dziala-w-lublinie/
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.89.*]
    Możliwe. Taki był zdaje się pierwotny plan: pierwsza duża fabryka w Japonii a druga w Europie środkowej. W Japonii jest tyle wysokich budynków że aż się prosi o ich obłożenie, a że Japończycy mają wyjątkowego chopla na punkcie nowych technologii to na bank podręczną fabrykę perowskitów docenią. Saule musi teraz cisnąc fabrykę za fabryką, no ale wiadomo, to trochę potrwa. Jak dla mnie to mogliby dodrukować akcji od razu pod dwie fabryki, i stawiać je równomiernie. Jakby logistycznie dali radę to i pod 3. Tu czas ma kluczową rolę teraz, Chiny i UK też w przyszłym roku startują z produkcją. Ale my mamy o wiele lepszy produkt więc aż tak dużą konkurencją dla nas nie są.
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Toja [88.156.134.*]
    Żadna firma nie stawi czoła Saule jeśli nie będą mieć elastycznych ogniw.. no i z tego co się orientuję a dość intensywnie śledzę temat to żadna firma nie skupia się na elastyce nie co Pani Olga która tyle lat robiła to właśnie pod to aby to Było elastyczne nie da się tego zrobić w rok czy dwa poprostu się nie da.
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~molk [89.187.226.*]

warto wejsc jeszcze ??
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Toja [88.156.134.*]
    To się nawet nie zaczęło tutaj będzie 3 cyfrowa suma
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Adam [89.64.35.*]
    Decyzje musisz sam podjąć ja wszedłem i czekam cierpliwie, spada rośnie nie sprzedaje czekam
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.89.*]
    To prawda. Z tym że nie każda powierzchnia będzie wymagać elastyczności. Ale konkurencja ma technologie hybrydowa z krzemem czyli siłą rzeczy ich produkty ważą więcej. Ale mniejsza o to, mi chodziło o oczywistą sprawę - im szybciej powstaną fabryki tym szybciej kasa zacznie płynąc dużym strumieniem. Przez najbliższe lata a prawdopodobnie dekady konkurencja nie będzie problemem.
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Budgie [178.235.181.*]
    Nie chcę być hurra optymistą ale będzie na 100% Ciekawie... Kierunek kurs 3 cyfrowy...
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~molk [89.187.226.*]

drugi columbus ???
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~polak [83.22.195.*]
    molk [89.187.226.*] 2021-08-25 08:28

drugi columbus ???

bedzie duzo lepiej i wiecej zobaczysz
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~jan [83.31.109.*]
    drugie advertigo? vabun?
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~OdlotowyOlek [83.8.129.*]
    Advertigo, columbus, vabun, wszystko co wymieniłeś i co jeszcze możesz wymienić: kkh, inbook, mode, itp itd, na każdej z nich miałem kilkaset % zwrotu z inwestycji. Świetna sprawa ten rok 2020, JC dał mi sporo zarobić, szkoda że miałem mało kapitału bo gdybym włożył więcej to już byłbym milionerem. Wczoraj był taki piękny dzień dla Saule i co? - już się małpy zleciały. Nie mają argumentów bo wszystko idzie zgodnie z planem i jest cudownie/fantastycznie/przepięknie więc odwołują się do starych sloganów o JC i drukarzach.
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Adam [149.156.59.*]
    Olek Sam byłeś taki gdy naganiałeś na spadki na Columbusie już zapomniałeś, więc nie uważaj się za kogoś lepszego
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.8.129.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.8.129.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~OdlotowyOlek [83.8.129.*]
    Nigdy nie naganiałem na spadki na Columbusie, wręcz przeciwnie, pisałem że Columbus na bank urośnie i to sporo(oczywiście nie chodziło mi o dokładnie ten moment gdy pisałem post, bo kto wie może jeszcze spadnie na 35 czy 30 zł) ale docelowo Columbus tylko góra. A czemu? To proste. Bo mają 20% akcji Saule. Jak już Saule będzie miało kapitalizację kilkunastu miliardów zł, a nie kilkaset mln jak mają teraz, to Columbus tylko przez to będzie bogatszy o parę miliardów. Zastanawiam się jakie jest słowo-klucz które sprawiło że moderator usunął mi dwa ostatnie posty, były z 10 razy dłuższe od tego ale żadnych wulgaryzmów itp nie było.
  • Re: A jednak Japonia ? Autor: ~Adam [149.156.59.*]
    Spoko Olek jestem za Columbusem i Saule i wierze w te dwie spółki, uważam że dobrze na nich zarobimy, a trole sio..
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.