1) Optymistyczna: Specjalnie podali szacunkowe dane, które nie do końca powalają, ale z raportu dowiemy się, że zysk byłby znacznie większy, ale poszedł na inwestycje oraz/lub 2) Optymistyczna: Informacja o podpisaniu kolejnych kontraktów oraz/lub 3) Uruchomili działalność w zakresie suplementów i mają kontrakty.
3) Pesymistyczna: Raport tylko potwierdzi szacunkowe dane, a to jest podbitka po to, żeby z akcji wyjść.
Natomiast z pewnością obserwujemy nieco bardziej wzmożoną wymianę akcji na wyższych poziomach.
4) W raporcie, który jest za Q2, mogą ująć zdarzenia po dniu bilansowym, czyli m.in. zamówienie od Ekipy + coś jeszcze. Taki efekt można zdyskontować już teraz, co dodatkowo dobrze nastroi rynek pod wyniki Q3.
Przy tym FF jedynym dużym graczem jest prezes :) Wg mnie raport pokaże coś więcej niż gołe cyfry. Ktoś czekał do ostatnich godzin na szybki skup z nadzieją, że kurs będzie pikował dzięki przestraszonym geniuszom, którzy byli zdziwieni brakiem zysku z dezynfekcji.
Ciekawe tylko ile z tego niskiego FF trafiło w ostatnich dniach do osób powiązanych ze spółką i jak blisko jest widmo wezwania z przymusowym wykupem i zdjęcie spółki z GPW.
Mieli możliwość ściągnięcia z giełdy w tamtym roku, ale nie płacąc za akcje 5,70 PLN. Gdyby dali po 10 złotych, mieliby szansę. Najwidoczniej opłaca im się pozostać na giełdzie.
Chyba że zwęszyli, że ktoś wchodzi, a nie chcą mieć nikogo dodatkowego na pokładzie. Stąd być może przyspieszenie publikacji raportu, w którym (albo po którym) ogłosiliby wezwanie...
Szanowny Moderatorze? Dlaczego moja wiadomość została usunięta? Nie zawierała ona żadnych słów niecenzuralnych, nie zawierała żadnych słów obraźliwych. Nie wprowadzała również nikogo w błąd. Napisałem własne przemyślenia podkreślając, że to moje "spekulacje grubymi nićmi szyte." Czyżbym trafił w informację poufną?