Bardzo proszę o opinię: zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną w Nordea.
Mają 3 stanowiska do obsadzenia: Kasjer - dysponent, Opiekun Klienta, Doradca Kredytowy.
Jaka jest Waszym zdaniem różnica w praktyce między tymi dwoma ostatnimi stanowiskami i czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia związane z pracą w tym Banku lub z udziałem w rozmowie kwalifikacyjnej. Z góry dziękuję za opinie.
kasjer to kasjer kasa przedewszystkim,
opiekun to multi pracownik wszystko robi jesli do nowych placowek turbo to nawet firmy-jak robisz wszystko to raczej malo co dobrze
doradca kredytowy tylko hipoteki- tylko w tym momencie troche niewiadomo co z nimi bedzie , nie znam doroadcy ktory zarabial by mniej niz 6000zł na lapke plus podstawa
Witam, opiekun klienta zajmuje sie wszystkim - rachunki, lokaty, fundusze, wnioski kredytowe od pośredników. Doradca kredytowy tylko hipoteka i funduszami (+ cross seling oczywiście). Wynagrodzenie opiekuna 4 000 brutto + premia roczna (ok kwietnia), wynagrodzenie doradcy 1500 brutto + prowizja od kredytów.
Zastanów się czy na pewno chcesz w tej firmie pracowac.
jedynym sensownym stanowiskiem jest Opiekun, generalnie płacą słabo, mają dość dziwną kulturę korporacyjną, rządzą układy i układziki, jednym z plusow są naprawdę ładne oodziały -ale czy to wystarczy aby podejmować pracę...?
No tak, opiekun musi wiedzieć wszystko, bo zajmuje sie praktycznie wszystkim. Jerśli jesteś zaintewresowana tym stanowiskiem, to musisz się targowac, bo zaproponuja ci najpierw 3 500.
byłam na rozmowie ,cisza o zarobkach natomiast szkolenie 4 tygodniowe w łodzi.Rozmowa składa sie z pytanń, scenki i testu aj wyszła z migrena po godzinie 20 .
A może ktoś z Was starał się o stanowisko analityka hipotecznego do Centrali w Łodzi?
Jestem ciekawa, czy warto tam składać aplikację. Może również wypowie się ktoś, kto pracuje już w Nordei jako analityk kredytowy przy hipotekach? Jak wygląda tam praca, jak tam jest?Tak na prawdę, to mało słyszałam o pracy w tej firmie...
Praca analityka 8-16, jesli sie nie wyrabiasz zabierasz prace do domu lub zostajesz po godzinach. Pensja jak na analityka malo imponujaca ok 3 000 mlodszy analityk. Gdyby lepiej placili od kilku miesiecy nie byloby juz rekrutacji :)
Dnia 2008-06-29 o godz. 14:50 ~Paolo napisał(a):
> Mewka, a powiedz kiedy jedziesz dokladnie na to szkolenie i
> skąd? Bo być może sie spotkamy.... :) Mnie wyjazd czeka
> 14go lipca
o szkoda, ja jadę jutro 30,06 mam byc do 26 lipca.
Z Krakowa :) a Ty?
miałem właśnie jechać też 30go ale z pewnych przyczyn wypadło mi na 14go...
Jestem z wrocka więc pociągu jednak inne ;)
To faktycznie te szkolenia mają trwać 4tyg-troche długo. Na poczatku myślałem że to będzie trwało 2 tygodnie w łodzi a później na miejscu 2 tygodnie.
Jak znajdzie tam chwile wytchnienia to byłbym wdzięczny za pierwsze odczucia;)
Ludzie omijajcie nordea jak najdalej, przynajmniej we Wrocławiu. Strasznie traktują ludzi szczególnie z nowych placówek. I pensja jak na takie traktowanie jest nędzna. Zatrudniaja ludzi niekompetnentych aż strach pracować z nimi! Bardzo dużo osób się zwalnia. Jest poprostu strasznie.
Poważnie? a mozesz powiedzieć coś więcej? Pracowalas tam? jAKIE BYŁO WYNAGRODZENIE na poszczególnych stanowiskach i czym przejawiało się to traktowanie? Strasznie mnie to zaciekawiło bo w tym tygodniu dostałem propozycję pracy tam...
Wynagrodzenie za prace w tym bagnie powinno wynosić chyba 10 tys na rękę! to może i można byłoby się pomęczyć! Potwierdzam wypowiedz chyba koleżanki z Nordea....Ludzie nie wierzcie jak Wam obiecują na rozmowie, że kolejna umowa będzie na czas nieokreślony....heheheh Obiecanki cacanki!! - to norma w tej firmie! a i wiem ze ludzie zatrudnieni na opiekunów na kasie muszą siedzieć! jakaś paranoja! ciągle rekrutacje i rekrutacje, a ludzie popracują i uciekają (nie wiem jak w innym mieście, ale we Wrocku jest beznadzieja...). Praca tam to jedna wielka porażka!
jestem ,
własnie wróciłam na tydzień do domu.
Zajecia sa bardzo intensywne,od 8-9 do 18, obszerne matriały testy it.Prawie zero czasu na zwiedzanie, u nas wiekszosc nawet nie dotarła zobaczyć Piotrkowska.
z tych co jadą -Paulo- na pewno zobaczymy sie w hotelu wszystkie grupy sa w tym samym ,hotel jest naprawde ok.
ogólne wrazenie dobre, placówki turbo to rzeczywiscie szalony projekt ale z tego co wiem to opinie sa dobre.
Wiem jakie sa zarobki w bankach,wiec wydaje mi sie ze te warunki sa ok.Nie moge pisac jakie- bo jest tajemnica odnosnie wynagrodzen :)))
dziekuje Mewka bardzo za info:D cieszy mnie to co mowisz, z jednym wyjatkiem... nie podoba mi sie ze szkolenia tak dlugo trwają:) ale co zrobić. A co do zarobków ile i jak to oczywiscie tajemnica:) wiec dziekuje za taką odpowiedz (tzn ze ok).Tez wlasnie na plaszczyznie innych bankow są dobre chociaż... jest pewien bank ktory ladnie wynagradza pracownikow za ciezką prace:). A powiedz czy w hotelu jest silownia i absen??:D pozdrawiam serdecznie
hej
szkolenie trwa tydzien w łodzi wtedy czekaja cie 3 testy z rachunkó kart i licencyjne na ubezpieczenia ,tydzien nastepny uczysz sie domu poprzez platforme internetowa i zdajesz 3 testy,własnie jestem po jednym i na kolejne dwa wracasz do lodzi,weekendu spedzasz w domu bo nie ma wtedy hotelu.Po tym wszystkim czeka cie tydzien w oddzale gzie sie uczyc i trafiasz do swojej placówki.
Hotel jest ok ,dostep do netu,sniadania, sauna i siłownia.BASENU NIESTETY NIE MA :)))
pozdrawiam
ps.i bardzo tanie taksówki ,bardziej sie opłaca niz tramwajem i dwie osoby:)
skoro siłownia jest to fajnie,a basen jakoś przeżyję ;) Faktycznie intensywne są te szkolenia więc się nie dziwię, że nie ma czasu na wyjścia wieczorem. Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w kolejnych testech:)
Jestem Ci bardzo wdzięczny za tak obszerne opisy, teraz już wiem jak to będzie wyglądało więc mogę sie nastawić odpowiednio:)
hej:)
ja dostałam propozycje pracy na stanowisko osobistego doradcy klienta osób VIP ile taki doradca może wyciagnac maksymalnie? niedługo ide na rozmowe i nie wiem ile zaproponowac?
doradca jak doradca, robisz wnioski często po godzinach. pracy, musisz sobie sama szukać kientów i posredników. Z klientów z ulicy nie wiele się da zarobić. praca ciekawa ale trudna
Witam!
Mam pytanie, czy ktoś z Was jedzie może na szkolenie do Łodzi 15 wrzesnia?
A drugie pytanie Brzmi czy wiecie jak wyglądają prowizje z kredytów hipotecznych bo na takim własnie stanowisku bede pracował.
"Nordynko" jak Ci się Ogólnie pracuje? |Czy więcej plusów czy tez minusów?
prowizje ustalasz sobie sam z klientem; własnym posrednikom oddajesz ze swojej prowizji część w wysokości wynegocjowanej przez pośrednika. Jak dasz im mało prowizji to nie licz, że będziesz otrzymywał wnioski.
klimat pracy w dużej mierze zależy od pracowników w oddziale i od współpracy.
Między DK jest konkurencja tak samo jak między OK, wiadomo o co chodzi....
popracujesz trochę to wyrobisz sobie opinię sam.:)
witam!
dostałam zaproszenie na rozmowę na jutro, było ogłoszenie na stanowisko pracownik biurowy, zastanawiam się czy w ogóle jest sens iść, bo inne stanowiska mnie nie interesują. Czy tam przyjmują na stanowiska biurowe i na czym ta praca polega mniej więcej? Dziękuję z góry za pomoc
Witam powiem wam że dzisiaj spadłem z krzesła jak zobaczyłem wasze posty.Ostatnio mnie naszło na zmiany i wysłałem cv do nordei na doradce hipo w czwartek ide na rozmowe i uruchomiłem internetowy wywiad srodowiskowy:) jak zobaczyłem podstawe 1500 brutto dla dk to mnie zatkalo pracuje na jednej z bankowych infolini 6 godzin dziennie 3/4 etatu podstawa 2000 brutto + srednio 2 brutto premi za 6 godzin.Żenada zastanawiam sie czy warto isc na rozmowe.
Witam, czy ktoś mógłby coś napisać o szkoleniu w Łodzi ? Chodzi mi o to jak to mniej wiecej wygląda, czy trzeba sie ubierać w gajerki czy bardziej na luzie, jakieś info prosze .
ile kto zarabia? czy można negocjować podstawę? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? jak przedstawia się szkolenie w Łodzi? jakich warunków pozapłacowych można się spodziewać? itp.
Na szkoleniu w Łodzi obowiązuje strój nie formalny, jest dużo materiału i dużo egzaminów, mówią dużo i pięknie ;) co do pracy nie ma co liczyć na premie, atmosfera zależy od ludzi i dyrektora - bywa różnie co do układów i układzików to się zgadzam, plany sprzedażowe nie do zrealizowania itp. ogólnie nie polecam ;(
Warunki pozapłacowe hehe prawie żadne, Medicover po 6 miesięcznym okresie próbnym (jeżeli nastąpi przedłużenie na czas nieokreślony), żadnych innych warunków nie ma