• II kwartał prognoza wyników Autor: ~ghja [37.47.163.*]
    ile obstawiacie ? W II kw sprzedali 7 mieszkań w Zacisze-Strzeszyn -> to przychód około 4mln zł i raczej niewiele mniejszy zysk brutto
    do tego stosują w rachunkowości chyba MSR i cześć zysków z kontraktu na światłowód nie było rozliczone w I kw - i chyba cześć tego nierozliczonego wejdzie w wynik II kw. Z powyzszego kontraktu przychody kwartalne powinny się systematycznie zwiększać. Stolarka kto to wie ? Ja obstawiam 12-15 mln zysku brutto
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~bleble [31.0.61.*]
    Ja dam pińcset, a co mi tam
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Testie [83.29.143.*]
    Jak będzie 10 milionów zysku netto to będzie super.
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Gahd [37.47.133.*]
    Ale tu musi w końcu nastąpić jakiś spektakularny wzrost zysku by w końcu dojść do tych 10 zł. No i w końcu sam zysk ze swiatlowoda powinien średnio w najbliższych 8 kwartałach dać po 10 mln
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~inwestor [95.160.148.*]
    nie zakładajcie takich wątków, nie twórzcie oczekiwań
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Ja [31.0.125.*]
    będzie tyle ile wyjdzie zysku :D
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Spokojnie. Na złote czasy dopiero czekamy. Te wyniki nie mają aż takiego znaczenia.
    A niby kiedy mają być złote czasy ?
    Jak się skończy najlepszy kontrakt? Przyszłość nie jest nigdy pewna - czy plany wypala i czy przyniosą one spore zyski nie wiadomo , spójrzcie sobie na inne spółki stał - wielki deweloper przy którym pozbud to szprotów, pekabex- spółka niedużą ale z licznymi kontraktami , albo Columbia gigant w fotowoltaice, ile te spółki są warte (czyli kapitalizacja)ile razy pozbud jest od nich mniejszy?
    Jesli wynik będzie sporo gorszy niż za 2 kw 2020 to c/z nam sporo spadnie i już nie będzie spokojnych powolnych wzrostów a kiszenie ogórka czyli (kawalerskie życie w lockdownie)
    Raczej nie będą gorsze. To po pierwsze.
    Rozwój OZE, deweloperki, stolarki okiennej i kontrakty z PKP wprowadzą nas na jeszcze wyższy poziom. To po drugie.
    Luzik. Nie pompuj się :D
    Musimy pamiętać że na giełdzie kupuje się marzenia a pozbud może i jeszcze sporo urośnie ale przyjdzie taki czas że ten nasz spokój o wzrosty- może przy 10 może przy 20 zł kto to wie. Ale ja stawiam na jeszcze trochę ponad rok wzrostów a potem z rok w bok a później to zależy od tego co się w spółce wydarzy.
    A wyniki raczej będą gorsze niż te z 2 kw 2020
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Ja [5.173.250.*]
    Kontraktów z PKP ja na razie nawet bym nie brał pod uwagę bo ciagle są przesuwane a w OZE dopiero zaczynają się rozwijać i nie wiadomo czy to wypali i na jaką skale. Czy w pierwszych latach nie będzie wahań na plus i minus w tym temacie.
  • Re: II kwartał prognoza wyników Autor: ~Ja [5.173.250.*]
    Tutaj krótkie wystąpienie i przedstawienie planów na przyszłość :)

https://youtu.be/55iu-4i7v4Q 
    Dokładnie, OZE to minimum 2 lata pracy (zezwoleń papierków zgód) zanim będą pierwsze przychody. Wagony - można liczyć że będzie ok jeśli nie zablokują nam środków z UE. Stolarka ok - choć kokosów z tego nie ma , a deweloperska - nie rozumiem czemu chcą wejść w spółkę z jakimś deweloperem i oddać mi cześć zysku skoro mogą po prostu sami znaleźć generalnego wykonawcę - a finansowanie budowy nie ma dziś problemu z kredytami deweloperskimi
    "Obecnie prowadzi w tej sprawie rozmowy i analizy. – Z potencjałem grupy Pozbud mamy wiele możliwości udziału w projektach deweloperskich – chociażby jako kompleksowy dostawca stolarki otworowej, jako właściciel nieruchomości gruntowej przeznaczonej pod projekt deweloperski lub też jako partner w realizacji instalacji OZE, zasilającej projekt w energię – mówi Michał Ulatowski, wiceprezes spółki". 
[x]
COMPREMUM 2,07% 0,89 2025-10-09 14:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.