Wg BDM: Przy blisko 295 mln PLN realizacji EBITDA po 1H’21 nasze całoroczne prognozy 444 mln PLN EBITDA z ostatniego RA PCC Rokita Kupuj 88,0 PLN/akcję oznaczające <150 mln PLN EBITDA w 2H’21 wyglądają dość konserwatywnie i liczymy się z ich podniesieniem. Doceniamy inwestycje w nowe projekty OZE o łącznej mocy ok. 45 MW (+10,5 MW w nowy kocioł na wodór z instalacji przemysłowych). Na podniesienie założeń od 4Q’21 wpływ może mieć również obniżenie opłaty mocowej, na co wskazywaliśmy w RA, ale nie uwzględnialiśmy w prognozach (+4 mln PLN kwartalnie).
ja też kupuje i na ikze super long term:) /ike jakoś mnie nie przekonuje/ i na zwykłym rachunku :) i powiem Ci, że po prawie 4 latach(zacząłem od 90) uzbierałem tego sporo.
mnie się nie śpieszy, a dywidenda mnie nagradza, nawet jak wyniki słabe i zysk roczny 4 PLN na sztukę(przy tej cenie 5% dywidenda).....
Rekomendacja BOS została wydana 26 sierpnia br, ale będzie widoczna dopiero we wtorek w przyszłym tygodniu, jeżeli cena docelowa to 120, co jest zresztą bardzo prawdopodobne, to kurs z pewnością zbliży się do stówki, a może nawet ją lekko przekroczy!