• Scenariusze Autor: ~Janek [31.2.98.*]
    Jestem akcjonariuszem sprzedając dziś bym podwoił ten marny obrót dzisiejszy
    Kupiłem drogo się okazuje bo po 2,55
    Patrzyłem na fundamenty i zdywersyfikowaną strategię
    Nie rozumiem dlaczego mimo dobrych perspektyw kurs utknął i nie ma siły do wzrostów
    Zarówno węgiel idzie w górę ( skłonność do inwestycji dla wydobywców)jak i potrzeba fotowoltaiki a to ani rusz…
  • Re: Scenariusze Autor: ~Robinson [5.173.148.*]
    Kumulacja papieru trwa zwykle dość długo trzeba być cierpliwym, poprostu ma boleć i się znudzić
  • Re: Scenariusze Autor: ~Basic [37.248.168.*]
    Juz dawno się wszystkim znudziło. Sama firma zasypuje popyt utrzymujac cene poniżej 2.4, zeby udał sie skup. Teraz nie ma sensu wchodzic, najlepiej będzie wejsc krótko po skupie, bo w długim okresie papier da na pewno dobrze zarobić...
  • Re: Scenariusze Autor: ~rem [37.248.121.*]
    Twierdzisz że Famur sprzedaje poniżej ceny skupu ?
  • Re: Scenariusze Autor: ~Basic [37.248.213.*]
    A kto inny mógłby sobie na to pozwolić? Prywatne osoby albo instytucje oddaja taniej jak wiedzą, ze mogą oddawać po 2.5 ? Zwariowali?
  • Re: Scenariusze Autor: ~Txy [83.29.143.*]
    Każdy podejmuje decyzje na podstawie własnych wywodów. To, że Ty tak myślisz to nie znaczy, ze ktoś inny tez tak myśli. Dla Ciebie to może być okazja dla kogoś innego firma w schyłkowej branży. Jeden kupił po 4, drugi po 1,6 zamyka pozycje nie czekając na skup bo ma atrakcyjniejsza inwestycje. To, ze nie będzie redukcji to jest wasza teza może być inaczej. Każdy ma swoje poglądy wy się kierujecie tylko swoimi dlatego nie potraficie zrozumieć ludzi na S.
  • Re: Scenariusze Autor: ~rem [37.248.121.*]
    Czyli zepchnięto kurs żeby ktoś pozbył się papiera ? To po co skupować ? Nonsens
  • Re: Scenariusze Autor: ~Basic [37.248.213.*]
    Zgadzam się z tym, że ktoś może mieć lepszą ofertę dla swoich pieniędzy, ale kurs jest sztucznie spychany, przecież nawet mniej rozgarnięci ludzie to widzą, wystarczy poobserwować co się dzieje z ofertami kupna sprzedaży, więc kurs jest sterowany przez samą spółkę i jest na to logiczne wytłumaczenie - skup, gdzie moim zdaniem może być redukcja, bo spółka robiąc takie machlojki stała się niewiarygodna. Ale, w długiej perspektywie, jak już skończą się machlojki i sytuacja na NYSE będzie w miarę normalna, to kurs tej spółki będzie znacznie wyżej, natomiast po drodze może być i jeszcze niżej...
  • Re: Scenariusze Autor: ~bbb [89.64.79.*]
    Sami sprzedaja i trzymaja kurs. Dogadali sie z OFE ze im oddadza za 2,50 jesli kurs nie bedzie wyzszy. Wiec oplalaca im sie wywalic nawet 5 mln szt. A OFE ma na wszystko wyj..... bo nie ich kasa i nikt ich nie rozlicza.

• Re: Scenariusze Autor: ~rem [5.174.58.*]
    A Ty byś oddał za połowę ceny ? A konkretnie mógłbyś napisać który fundusz ? A gdzie opłacalność o której piszesz, jakoś nie mogę tego pojąć.
  • Re: Scenariusze Autor: ~Zibikor [46.204.82.*]
    Teorie spiskowe, to co najbardziej lubimy. a trzeba powiedzieć wprost nie rośnie bo wyniki będą dopeiro za chwilę, wtedy nikt nic nie będzie blokował. Niech sprzedaja maruderzy, czas pokaże kto miał rację.
  • Re: Scenariusze Autor: ~Janek [37.248.168.*]
    Nie spodziewam się super wyników za 2 kwartał mając na uwadze ze będą to kontrakty z q4 2020 i q1 2021 realizowane po cenach wtedy ustalonych przy bardzo trudnym rynku stali
    Wyrównanie q2 2020 będzie sukcesem
    Chciałbym się mylić
  • Re: Scenariusze Autor: ~Basic [37.248.163.*]
    Wyniki nie maja znacznia, podaje sie je kilka razy w roku, a akcje ida w górę i w dół dziesiątki razy w ciągu roku... Orlen dzisiaj poszedł do góry z powodu wyników? A CCC poszło w dół z powodu wyników? Tutaj kurs jest dosłownie ręcznie sterowany od ok pol roku... Tak po hamsku, firma pokazuje, ze w państwie z papieru z nikim się nie musi liczyć!
  • Re: Scenariusze Autor: ~Janek [5.60.60.*]
    Ale to duszenie idzie na detalicznych obrotach, jakby był popyt to by tego nikt nie utrzymał
    Swoją droga te transakcje po kilkadziesiąt czy kilkaset akcji - kto to sprzedaje i po co ?
    Ile można mieć na tym straty? Pare stow i już panika ?
    Trochę to niepoważne
  • Re: Scenariusze Autor: ~Janek [5.60.60.*]
    A co do samych kwartalnych wyników pełna zgoda , perspektywa długofalowa jest dobra bo po przegrzaniu ceny stali spadną i kontrakty po bieżących cenach będą bardzo rentowne w realizacji bo zakupy zawsze robi się z przesunięciem czasowym + mityczna fotowoltaika która w końcu musi dać zarobić
    Ale to jest patrzenie na okres następnych 2 lat. Pewnie nie interesuje „inwestorów” z bankiera :)
    Zgadza się, spółka przestała być wiarygodna, dlatego nie ma popytu... Ludzie nawet nie wierzą w ten skup...
  • Re: Scenariusze Autor: ~Oti [91.201.123.*]
    Ja nadal twierdzę że jeszcze 1,9 lub 2 zł zobaczymy
    Nie wykluczam tego... Jak będzie źle na NYSE to i 1.7 może być... Niżej raczej nie...
  • Re: Scenariusze Autor: ~Wanda [94.192.234.*]
    Haha lepsze klauny byly po 1.9 ale ty przebijasz wszystkich groszolapie
    Groszolapow szukaj wśród swoich, rok temu przy lekkiej panice bylo 1.3... napisałem, ze jak będzie zle na giełdach... W normalnych warunkach tak nisko nie będzie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.178.220.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Scenariusze Autor: ~inwestor [194.36.19.*]
    Dnia 2021-08-20 o godz. 22:28 ~Janek napisał(a):
    > Jestem akcjonariuszem sprzedając dziś bym podwoił ten marny obrót dzisiejszy
    > > Kupiłem drogo się okazuje bo po 2,55
    > > Patrzyłem na fundamenty i zdywersyfikowaną strategię
    > > Nie rozumiem dlaczego mimo dobrych perspektyw kurs utknął i nie ma siły do wzrostów
    > > Zarówno węgiel idzie w górę ( skłonność do inwestycji dla wydobywców)jak i potrzeba fotowoltaiki a to ani rusz…

Takich spółek na GPW jest kilka mimo perspektyw gigantycznych zysków tracą - Stalprofi I półrocze tego roku do półrocza wzrost zysku o 650 % a my tkwimy w cenie 11 - 12 zł a docelowa cena 30 40 zł
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.