PCF kapitalizacja 1.4 miliarda. Zysk z ostatniej premiery 0 zl. Kolejna premiera kiedy???
Farm51 kapitalizacja 390 milionow. Gra chernobylite zwrocila koszty juz w q2 a od tego czasu zarobila juz 100%. We wtorek rozpoczecie kampanii marketingowej na konsole na targach gamescom. Premiera na konsole starej generacji 10 wrzesnia a na konsole nowej generacji jeszcze w tym toku. Wishlista 800 tys sztuk.
https://www.thefarm51.com/aktualnosc/kilka-dni-po-premierze-pelnej-wersji-chernobylite/
Jeszcze w tym roku planowana premiera ww3 (info od wydawcy).
Kurs na mocnym wsparciu na 60.
To tak w ramach podziekowania ze przeszliscie z farmy na PCF pod wplywem naganiania szajki manipulacyjnej observator. Dzieki wam latwiej mi bylo dobrac kilkadziesiat tysiecy sztuk w dobrej cenie. Milego weekendu.
Dlatego tu prezes kupuje za milion bo jest tragicznie, a na Farm51 jak to ma w zwyczaju prezes przed premierami pozbywa się akcji za milion. Ile jeszcze zarząd Farm51 opchnie do premiery? : )
Kto kupil podczas poprzedniej sprzedazy akcji przez prezesa farm51 dzisiaj jest 240% do produ.
A czy prezes PCF nie sprzedal czasem niedawno 30% akcji? A sorki nazwali to IPO zeby ladniej brzmialo :)
U was nazwali to ratowaniem sytuacji finansowej spółki choć pewnie ta kasa nigdy do spółki nie trafiła. Free float 100% na farm51 też daje do myślenia i daje odpowiedź dlaczego żadnego funduszu tam nie ma. Takie spółka wzbudza zaufanie.
Idz się zajmij sobą, co Ty wujek dobra rada, sam też wszystko analizuje, zależy jak co porównasz, takie CD projekt to kilkanaście pcf w wycenie a może się okazać że w przyszłym roku zarobił porównywalnie z pcf...to trudna do wyceny branża...
No to farm51 tez pozyskuje srodki za produkcje :) ma milestony placone przez wydawce ale podpisali lepsza umowe w ktorej podzial zysku jest od pierwszej zlotowni a nie po zwrocie kosztow. Oprocz tego farm51 jest wlascicielem praw do obu swoich gier a nie tylko podwykonawca. PCF wlasnie dostaje lekcje ktora farm51 dostalo kilka lat temu na premierze get even. Za pate lat jesli pcf wyciagnie z tego nauke to moze podpisze lepsza umowe. Jesli przetrwa.
Sorki poprostu po tym co ty wyprawiales na forum farmy pisanie tutaj sprawia mi czysta przyjemnosc. Nie pisze dlatego ze chce kupic pcf tanien. W zadnym wypadku. Pcf jesli przetrwa to bedzie temat godny zainteresowania za pare lat.
posze tu zeby ci pokazac ze to co dajesz to dostajesz. Karma tak dziala
Człowieku nie rozróżniasz juz kto co pisze. Widzisz observator, a ja żadnego tematu nie założyłem od x czasu. Wyśpij się i odpocznij od forum bo siedzenie 24h na dobę i "pilnowanie" swojej inwestycji co nie służy.