• Pod rozwage Autor: l195 [5.173.56.*]
    PCF kapitalizacja 1.4 miliarda. Zysk z ostatniej premiery 0 zl. Kolejna premiera kiedy???
    Farm51 kapitalizacja 390 milionow. Gra chernobylite zwrocila koszty juz w q2 a od tego czasu zarobila juz 100%. We wtorek rozpoczecie kampanii marketingowej na konsole na targach gamescom. Premiera na konsole starej generacji 10 wrzesnia a na konsole nowej generacji jeszcze w tym toku. Wishlista 800 tys sztuk.
    https://www.thefarm51.com/aktualnosc/kilka-dni-po-premierze-pelnej-wersji-chernobylite/

Jeszcze w tym roku planowana premiera ww3 (info od wydawcy).
    Kurs na mocnym wsparciu na 60.

To tak w ramach podziekowania ze przeszliscie z farmy na PCF pod wplywem naganiania szajki manipulacyjnej observator. Dzieki wam latwiej mi bylo dobrac kilkadziesiat tysiecy sztuk w dobrej cenie. Milego weekendu.
  • Re: Pod rozwage Autor: ~Observator [176.120.126.*]
    Dlatego tu prezes kupuje za milion bo jest tragicznie, a na Farm51 jak to ma w zwyczaju prezes przed premierami pozbywa się akcji za milion. Ile jeszcze zarząd Farm51 opchnie do premiery? : )
  • Re: Pod rozwage Autor: l195 [5.173.56.*]
    Kto kupil podczas poprzedniej sprzedazy akcji przez prezesa farm51 dzisiaj jest 240% do produ.
    A czy prezes PCF nie sprzedal czasem niedawno 30% akcji? A sorki nazwali to IPO zeby ladniej brzmialo :)
    U was nazwali to ratowaniem sytuacji finansowej spółki choć pewnie ta kasa nigdy do spółki nie trafiła. Free float 100% na farm51 też daje do myślenia i daje odpowiedź dlaczego żadnego funduszu tam nie ma. Takie spółka wzbudza zaufanie.
  • Re: Pod rozwage Autor: ~RoB [37.8.240.*]
    Kolejny który nie czyta raportów pcf i myśli że spółka z produkcji gier nie zarabia.
    A wiesz ile % wasz prezes odkupil po sprzedazy 30%? 0.07% :)
    Tyle w temacie. Prezes pudruje trupa?
  • Re: Pod rozwage Autor: ~Ciekawy [5.184.215.*]
    Idz się zajmij sobą, co Ty wujek dobra rada, sam też wszystko analizuje, zależy jak co porównasz, takie CD projekt to kilkanaście pcf w wycenie a może się okazać że w przyszłym roku zarobił porównywalnie z pcf...to trudna do wyceny branża...
  • Re: Pod rozwage Autor: ~l195 [185.194.227.*]
    Tearz tylko Farm 51 sie liczy. Tu juz przegraliście HAHAHA
    A wiesz ile zarząd farm kupił po sprzedaży ponad 85%???? 0!!!! : )
  • Re: Pod rozwage Autor: ~Oikonip [176.96.164.*]
    Ty wiesz, że tantiemy uzależnione od sprzedaży gry to tylko bonus, a główne środki PCF pozyskuje za produkcję gier?

No nie wiesz, bo gdybyś wiedział to nie robiłbyś z siebie klauna :)
    No to farm51 tez pozyskuje srodki za produkcje :) ma milestony placone przez wydawce ale podpisali lepsza umowe w ktorej podzial zysku jest od pierwszej zlotowni a nie po zwrocie kosztow. Oprocz tego farm51 jest wlascicielem praw do obu swoich gier a nie tylko podwykonawca. PCF wlasnie dostaje lekcje ktora farm51 dostalo kilka lat temu na premierze get even. Za pate lat jesli pcf wyciagnie z tego nauke to moze podpisze lepsza umowe. Jesli przetrwa.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [176.120.126.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Sorki poprostu po tym co ty wyprawiales na forum farmy pisanie tutaj sprawia mi czysta przyjemnosc. Nie pisze dlatego ze chce kupic pcf tanien. W zadnym wypadku. Pcf jesli przetrwa to bedzie temat godny zainteresowania za pare lat.
    posze tu zeby ci pokazac ze to co dajesz to dostajesz. Karma tak dziala
    Człowieku nie rozróżniasz juz kto co pisze. Widzisz observator, a ja żadnego tematu nie założyłem od x czasu. Wyśpij się i odpocznij od forum bo siedzenie 24h na dobę i "pilnowanie" swojej inwestycji co nie służy.
    Zarejestruj sobie wiec nicka i pisz tylko z niego. Nie bedzie problemu. Ja pisze tylko zalogowany od kiedy podszywki pisaly wiecej niz ja.
    Puki co wiem ze ty lub twoja szajka robiliscie syf na forum farmy. Syf ktory trudno opisac.
  • Re: Pod rozwage Autor: ~Observator [185.194.227.*]
    Spadamy
  • Re: Pod rozwage Autor: stachsgh [37.47.27.*]
    Jak nie będzie rozwagi to tylko jeden kierunek...
    https://www.youtube.com/watch?v=JrXeTvSyISM
  • Re: Pod rozwage Autor: ~L195 [91.193.13.*]
    I wszystko w tej temacie
    Mowilem tutejszemu leszczowi HAHAHAA
    Uppp, bo toniecie i iedługo kurs poniżej IPO. A ja oszczegałem :D:D
    Nie głupio wam tak walczyc z logiką leszcze?
[x]
PCFGROUP -1,66% 3,55 2026-05-27 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.