Nie obrazj CDP bo oni w crunchu cos wydali a nawet potem zalatali. A jak tutaj? Nie bardzo… Wydac to moze wydali, ale nikt nie chcial kupic. Jak widac CDP moze sobie pozwolic na niby-produkt, bo juz jest rozpoznawalna marka. A xtpl?
Nie widzę jakiegokolwiek podobieństwa do cdr ale podejrzewam że Zen nadepnął komuś na odcisk, pan inwestor chyba jest powieszony na haku, przepraszam jest długoterminowym inwestorem na cdr xD
Ale do takiego scenariusza potrzebny jest pozytywny impuls. Sam tu wiszę na 70 pln i z utęsknieniem czekam na przełomowe pozytywne info. Niestety jak na razie jest biednie.
Osobiście uważam że spółka ma dziś więcej do zaoferowania niż w 2018r a cena się zrównała więc jest teraz mega tanio ale do niedowiarków dotrze to dopiero jak znów ruszymy ostro na północ. Papier kupuje się wtedy kiedy nikt się nim nie interesuje i jest na dnie tak jak w obecnym czasie
Sam wszedłem przy 64 dokupilem przy 70 chciałem wyskoczyć przy 80 ,żeby ponownie załadować się po 6x ale zostałem. Gdy zeszło poniżej 60 była to ważna chwila najważniejsze że kurs się obronił i teraz wiem że te 60 to jest uklepane i na ten moment niżej nie spadnie. Także czekam ,a jednocześnie uważam że przy 80PLN dużo się posypie. Sporo ludzi chce zapewne wyjść i wejść w coś co daje większą szansę na zysk
Spółka w 2019 i 2020 roku wygrała 2 konkursy w NCBiR na wiele milionów. B+R to nie jest coś co daje efekty na drugi dzień. Mam nadzieję że coś z tego się urodzi, dlatego tu siedzę.
Jak powszechnie wiadomo NCBR to
przyjaciele „krolika”. Swiadczy to tylko o kontaktach i sprawnej administracji xtpl. Oczywiscie potencjal technologii jest, tylko od kilku lat NIE przeklada sie na komercjalizacje. Ile tych patentow ma juz spolka w portfolio? Warto przypomniec jak spolka sprawnie rozwadniala kapital emisjami bez prawa poboru. Pamietamy!
Przestań narzekać... patrz co się dzieje na JSW porównaj tamtejszy wykres z wykresem XTPL. JSW jest państwowym molochem pasożytem generującym same straty a XTPL rozwojową technologiczną spółką z mega potencjałem. W naszym przypadku wystarczy cierpliwość a każdy podkreślam KAŻDY posiadacz akcji zarobi