Firma jest nędznie zarządzana, przy 14 mln przychodu zysk netto tylko 1 %. Widać, że nie mają rozeznania na rynku budowlanym. Widocznie jest to działalność hobbystyczna, taki konik na biegunach. Czas na zmianę na kierowniczych stanowiska i rozwiązanie RN to i tak jak w każdej firmie bezużyteczne pasożyty. Baz tak radykalnych zmian nic ssie tu dobrego nie wydarzy, albo jest to zagrywka pod wyprzedaż siebie za dobre stołki komuś kto ma pojęcie o developerce.
Pozwolę sobie mieć nieco odmienne zdanie . Nie znam się na tym zbyt dobrze, ale wyobrażam sobie, branża budowlana to nie piekarnia, że w nocy upiecze się bułki, a w dzień je sprzedaje :) Statystycznie zawsze mają najlepszy 4Q, a tym roku już 2Q bardzo dobrze rokuje :) Zysk ze sprzedaży: wzrost o 102.37% r/r Zysk operacyjny (EBIT): wzrost o 278.70% r/r EBITDA: wzrost o 125.32% r/r Zysk przed opodatkowaniem: wzrost o 454.10% r/r Zysk netto: wzrost o 268.13% r/r
Olu nie pamietam czy ci polecałem m4b ale spójrz i poczytaj zysk za IIQ 4,5 mln a taki Columbus przy kapit 1,5mld tylko 7,5mln ponad to dziś info że szeryf kupił akcje swojej firmy
Tak, tak naturalnie widzę VEE. Bardzo ładnie sobie rośnie., powoli z korektami, tak jak lubię. A M4B też mam troszkę akcji. Kilka miesięcy temu na 4 Mass ktos pisał o tej spółce. Kupiłam bardzo ostrożnie, bo wydawało mi się wtedy drogo, ale z dzisiejszej perspektywy, to było bardzo tanio ;)