• Nowy kontrakt Autor: ~Wish [5.173.10.*]
    W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 31/2021 z dnia 23 czerwca 2021 r. Zarząd FAMUR S.A. ("Emitent", "Sprzedający", "Dostawca") informuje, że w dniu 19 sierpnia 2021 roku pomiędzy Emitentem a AO "SUEK-Kuzbass"(dalej: "Kupujący", "Odbiorca") została zawarta umowa na dostawy sekcji obudowy zmechanizowanej, nabywanych dla Odbiorcy w celu eksploatacji na terytorium Federacji Rosyjskiej w Kopalni im. W.D. Jalewskowo (dalej: "Umowa").

Łączna wartość sprzętu dostarczanego na podstawie Umowy wynosi ok. 20 mln EUR, czyli ok. 92 mln PLN wg średniego kursu EUR/PLN z dnia 19 sierpnia 2021 r. tj. 1 EUR = 4,5843 PLN.

Zgodnie z postanowieniami Umowy realizacja dostaw podzielona jest na dwa etapy - zgodnie z harmonogramem. Końcowy termin realizacji przypada w 1 kwartale 2022 roku.

Warunki Umowy nie odbiegają od typowych warunków rynkowych stosowanych w tego typu umowach.
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Marko [37.248.159.*]
    Obecna cena to jakiż żart. Skup akcji + umowa z USA+ umowa z Ruskimi + farmy Fotowoltaiczne niech się ujawni bystrzacha który wywalał dziś po 2,25zl bi chciałbym zrozumieć co trzeba mieć w głowie żeby sprzedawać po takiej cenie. Z drugiej strony skoro dają ....trzeba ładować do wora
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Zibikor [46.204.80.*]
    Że nie znajdzie się ktoś mocny (z hajsem) co wciągnie im te akcję jednym chaustem. Nauczyli by się nie walić ludzi w h...
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~rem [37.249.4.*]
    Kto wie czy jakieś cwaniaki nie planują ataku. Chciałbym zobaczyć jak Famurowi i TDJ skup wychodzi bokiem.
  • Re: Nowy kontrakt Autor: limber [46.134.27.*]
    Teraz wiadomo dlaczego było wywalanie od rana żeby po info z niższego pułapu kurs się wybił. Bo tak mogło być powyżej 2,40. Mogę się mylić ale odnoszę wrażenie że ci co sterują kursem znają informacje poufne dużo wcześniej. Też tak było przed info o kontrakcie z USA gdzie ktoś zaczął kupować przed tym info.
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Robinson [5.173.148.*]
    Giełdą to teatr trzeba rozumieć co w danym momencie jest grane i rozumieć sztukę.
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Basic [37.248.223.*]
    Miałem różne teorie, ale dzisiaj w końcu poznałem prawdę... Jedno pewne jak słońce, moich akcji za 2.5 nie oddam nawet jak spuszczą kurs poniżej 2 ... Poczekam pół roku, rok, a nawet 2 lata. Teraz przejrzałem na oczy...
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Nowy [5.173.22.*]
    A żona mi ciągle powtarza że w Polsce wszystko drożeje...
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Lolo [31.0.51.*]
    No i pieknie
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Mkk [178.235.187.*]
    Ja mam tego gniota za 2,66 i to sporo ale pokico nie dobieram bo jeszcze zleci ten dziad jeszcze jedno info o umówię i mamy poniżej 2,2 lepiej już niech nic nie podają
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Wish [5.173.8.*]
    Tak to jest jakis dramat potężne kontrakty dla famur a to leci w dół
  • Re: Nowy kontrakt Autor: ~Cudanakiju [109.132.48.*]
    Czy ktoś widział co się w ogóle stało na szerokim?
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.