Tak trochę przewrotnie, dlaczego warto wyjsc teraz i wejść po 48
ZA SPADKAMI:
- Rock sprzedaje, dal sygnal i jest ponizej progu, wiec moze robic z tym pakietem z kursem co chce +-20% w tydzien jest tu mozliwe
- Chiny maja czkawkę
- Idzie korekta u jankesów
ZA WZROSTAMI
- niby dno i dluga czarna swieca, w historii po takim zejsciu odbywala sie korekta spadkow (min +10%)
- Ostatnia umowa z Chinami
- Niemiec i prezes kupowali powyzej 65
???
Wrzucajcie wasze spostrzeżenia ZA i PRZECIW spadkom
Wraz z nieudanym przeskalowaniem technologii do zastosowań przemysłowych inwestowanie w XTPL straciło sens. Obecny biznes zakłada niszową działalność z której przychody nie pokryją nawet bieżącej działalności spółki. I nie piszę tego dlatego że chcę odkupić, bo nie chcę. Wg mnie nawet 40 zł za akcję to będzie za drogo
Niemcy swój pakiet kupowali kilka lat temu (tak jak i ja) jak jeszcze ta przyszłość na jaką liczysz była możliwa do zrealizowania. Nie sugeruj się stooq.pl - oni od kilku lat nic nie dokupowali. Ja wyoutowałem się dawno temu, dla nich taki pakiet to drobne. Rockbridge sam się ubrał i ma problem. Jak kupowali swój pakiet to tu na forum ktoś w rozmowie napisał "nie po to brali żeby stracić", odpisałem, że stracą (możesz poszukać jak Ci się chce).
Poszło wsparcie i jakoś dalej nie chce spadać... nie sądzisz że sternik właśnie zaczął zbierać papier z SL i wystraszonej ulicy? Ja zbieram od wczoraj choćby pod techniczne odreagowanie spadków
TFI skraca się więc mogą zrobić fałszywe wejścia nad, teraz już opór, że niby popyt i młot na wykresie. Dla mnie to jest ubieranie ulicy a nie odbieranie akcji. Technicznie połamanie takiego wsparcia (patrząc na wykres) jest mocnym sygnałem sprzedaży a nie kupna
Koles jedno wiedz ze at..na bananowej dziala jak rosyjska ruletka. Tyle analityku. Tak sie gra zeby odkupic po taniosci. Masz inna opcje...to proponuj. Zarobic w inny sposob na bananowej.
ze przeskalowanie sie nie powiodlo pisza w raportach kwartalnych. Wlasnie dlatego chinczycy nie podpisali kontraktu. Teraz licza na sprzedaz licencji i paru drukarek do laboratoriow, ale to sa grosze.
W raporcie Q1 nic takiego nie jest napisane , a jeśli chodzi Ci o HPK to oni się wycofali z tego segmentu rynku, a nie dlatego że technologia nie działa czy nie jest jej możliwa implementacja w przemyśle.
Kilka lat trwały testy drukarki XTPL w firmach w USA. Prezes zapewniał, że komercjalizacja tuż-tuż. I "przysłowiowe gowno" :) z tego wyszło. Teraz testy trwają w Azji. Dlaczego miałyby skończyć się inaczej, skoro żadnych przełomowych zmian w technologii nie było?
Prezes na własnej skórze chyba przekonał się, że ogłaszanie sukcesu komercjalizacji jest ryzykowne zanim faktycznie do niej nie dojdzie. To akurat standard w przypadku startupów. Teraz zachowawczo wolą milczeć - co akurat rozumiem i akceptuję. A co z tym będzie to czas pokaże.