To wypcha kurs na 15zl na dzień dobry.. a po infach po expo w Dubaju to już w ogóle zacznie się złoty czas dla Pani Olgi i Saule technologies cieszę się że jestem na pokładzie od 2 miesięcy i nawet się nie warze robić kółeczko . Spokojnie do celu,Kurs mój 11.70 nienchce przekraczać magicznej libczy 12..niby nic śmiało można brać nawet po 40 tak czy siak wielki światowy sukces przed Nami !
Martwi mnie jutrzejsza pogoda w Lublinie, która może uniemożliwić przedstawienie pełni potencjału produktu Saule, choć z drugiej strony na jednej z prezentacji pani Olga mówiła, że perowskity radzą sobie całkiem nieźle przy zachmurzonym niebie, więc może od tej strony uda się przedstawić zalety produktu względem krzemu.
Cenówki w sklepach działają mimo całkowitego braku światła sloneczego więc pogoda raczej nie powinna wiele zmienić. Ale czy to pierwsza taka instalacja od Saule? Jakaś już jest od Roku gdzieś za granicą, więc raczej pierwsza w PL.
To bardzo dobrze, że będzie taka pogodu, w końcu największą zaletą perowskitów jest działanie przy ograniczonym dostępie słońca. Wyobraźcie sobie jaki to byłby hit jakby się okazało, że lamele w takich warunkach produkują całkiem przyzwoitą ilość energii. Tylko z tym małym minusem, że w dni pochmurne raczej nie zasłaniamy okien...
Rzeczywiście nie pokazali, choć ktoś w czacie pisał, że wydajność 170 W na m2. Ale jednak fajnie byłoby zobaczyć efekt produkcji, o ile to nie było po prostu zasilanie tych żaluzji
A co mieli więcej pokazać? Wszystko działa i to najważniejsze. Potwierdzili natomiast że chcą jak najszybciej sprostać popytowi oraz że wchodzą na giełdę, a jedno się z drugim bardzo wiąże.