hazardziści, nałogowcy, dzieciaki .. to cała masa ludzi, którzy na małych obrotach są bardziej zainteresowani grą, zleceniami i łapaniem nimi-marż, niż inwestycją, która poleży 4-6 mies. i da np, 80-130%. Akurat ta spółka do tego sie nie nadaje, jak i inne cykliczne.
Wiadomości - analizy rynku rolnego są b. obiecujące, co umieszczałem w innych postach
ja akurat zabieram środki z innych walorów i będę kupował (jesli zdążę) <8 zł
konferencją Jackson Hole, już zaczyna dostosowywać indeksy, ale zakładam, że to przejściowe i osłabienie to okazja do K Agroton jest cały czas przed rajdem.
Właśnie dziwi mnie jego slabsze zachowanie wzgledem innych ukrainek.
Kernel astarta i imc w miare stabilnie za to na agrotonie i ksg agro jakies potopy...
'Ceny ważniejszych produktów rolnych w lipcu 2021 r. W lipcu 2021 r. ceny pszenicy w skupie (85,70 zł za dt) były niższe niż przed miesiącem o 11,7%, ale wyższe w porównaniu z lipcem 2020 r. - o 19,7%. Na targowiskach za 1 dt pszenicy płacono 105,83 zł tj. o 20,7% więcej niż przed rokiem. Cena żyta w skupie wyniosła 69,19 zł za dt, tj. o 15,4% mniej niż w czerwcu br., ale o 24,8% więcej w porównaniu z analogicznym okresem ub. roku. W obrocie targowiskowym ceny żyta wzrosły do 76,49 zł za dt, tj. w skali roku były wyższe o 13,9%.'