"Akcje Własne będą nabywane przez Spółkę za wynagrodzeniem, ustalanym przez Zarząd Spółki w ramach jednego lub więcej zaproszeń do składania ofert zbycia Akcji Własnych, skierowanych do wszystkich akcjonariuszy Spółki („Oferta Skupu”), cena 3 nabycia jednej Akcji Własnej w danej Ofercie Skupu będzie jednakowa dla wszystkich Akcjonariuszy"
Czyli zaczną od pierwszej propozycji 2,5 zł, a potem mogą być kolejne na wyższych poziomach jeśli nie uda się pozyskać zadowalającej liczby akcji odkupionych. Zaraz myślę że będziemy mieli na rynku regulowanym 2,5 zł
Rzeczywiście, tak wynika z tego. Zaczną od niższych poziomów, nie mniejszych niż 2,5 zł a jak będzie mało chętnych to będą kolejne zaproszenia do wszystkich akcjonariuszy po wyższej cenie niż 2,5 zł.
Dnia 2021-08-17 o godz. 16:42 zibikor napisał(a): > kurs nie drgnął na tą informacje, więc nie jest odbierana mocno pozytywnie a do 2.4 powinni łykać jak pelikany;/
Dnia 2021-08-17 o godz. 16:49 zibikor napisał(a): > info jest już na stooq a popytu brak, zobaczymy max 2.45 stawiam;-)
Ktoś się wcześniej pozbywa, bo może potrzebuje szybciej cash, a obroty są większe, więc jest szansa upłynnić akcje. Ale po przetrawieniu informacji podejrzewam, że popyt zaraz wchłonie to co jest na S
Dnia 2021-08-17 o godz. 16:53 ~Opto napisał(a): > Dnia 2021-08-17 o godz. 16:49 zibikor napisał(a): > > info jest już na stooq a popytu brak, zobaczymy max 2.45 stawiam;-) > > Ktoś się wcześniej pozbywa, bo może potrzebuje szybciej cash, a obroty są większe, więc jest szansa upłynnić akcje. Ale po przetrawieniu informacji podejrzewam, że popyt zaraz wchłonie to co jest na S >
Ja to bałem się tylko tego, że może nie uchwalą tego skupu. Ale super, że jednak to zrobili.
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:00 ~Lis napisał(a): > Bardzo podejrzana cena na rynku regulowanym... Czyli wynika z tego ze będzie sporo chętnych i będzie redukcja, bo inaczej tego sie nie da wytłumaczyć
Ja podejrzewam, że będą blokować kurs. Bo kto będzie chciał oddać akcje jak dadzą pierwszą ofertę 2,5 zł, jak kurs urósł by do np. 2,50 zł lub więcej. Wtedy od razu musieli by dać wyższą cenę za akcje.
Ale nie zmienia to faktu, że spokojnie jak dadzą ofertę nawet na 2,5 zł, to w odniesieniu do obecnej ceny mamy minimum zarobek na poziomie +7,1 % do max 31 października. A może się okazać, że dadzą więcej niż 2,5 zł przy pierwszej ofercie jak kurs wzrośnie i wtedy dużo więcej będzie można zarobić.
Ale nie zmienia to faktu, że spokojnie jak dadzą ofertę nawet na 2,5 zł, to w odniesieniu do obecnej ceny mamy minimum zarobek na poziomie +7,1 % do max 31 października. A może się okazać, że dadzą więcej niż 2,5 zł przy pierwszej ofercie jak kurs wzrośnie i wtedy dużo więcej będzie można zarobić.
Dokładnie, ja żałuję że nie dokupiłem teraz przed zamknięciem. Złożyłem zlecenie z terminem 3 dni ale boje się że kurs otworzy się dużo wyżej niż moje zlecenie
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:13 ~Opto napisał(a): > Ale nie zmienia to faktu, że spokojnie jak dadzą ofertę nawet na 2,5 zł, to w odniesieniu do obecnej ceny mamy minimum zarobek na poziomie +7,1 % do max 31 października. A może się okazać, że dadzą więcej niż 2,5 zł przy pierwszej ofercie jak kurs wzrośnie i wtedy dużo więcej będzie można zarobić. >
A nie jestem pewien czy fundusze oddadzą po 2,5 zł. Czuję, że prędzej drobnica i to nie powinno być zbyt dużo, więc mogą szybko podnieść cenę z 2,5 zł na wyższą.
I nikt nie chce zarobić min 7% w 2 miechy???? Moim zdaniem nie ma innej opcji tylko duza redukcja, widocznie jakiś posiadacz większej ilości akcji chce się ich pozbyć po 2.5, to jest jedyne wytłumaczenie
ulica ma raptem 11% akcji, już widzę jak stajemy w kolejce aby oddać za 2.5 jak cena księgowa 3zł. Ja sobie poczekam, niech oddają i po 2.7 Po umorzeniu cena akcji też wzrośnie, wyniki będą coraz lepsze od 4 kwartału przez cały 2022r. Warto trzymać jeszcze chociaż z 10 miechów.
Też tak myślę jak zibikor. Ja też poczekam. Może jutro uda się że kupią mój pakiecik ten co zablokował wzrosty. Ale boje się że będzie kurs dużo wyżej niż dzisiejsze zamknięcie
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:24 zibikor napisał(a): > ulica ma raptem 11% akcji, już widzę jak stajemy w kolejce aby oddać za 2.5 jak cena księgowa 3zł. Ja sobie poczekam, niech oddają i po 2.7 Po umorzeniu cena akcji też wzrośnie, wyniki będą coraz lepsze od 4 kwartału przez cały 2022r. Warto trzymać jeszcze chociaż z 10 miechów.
Mamy czas, znowu większe kontrakty zaczęli podpisywać. Poczekamy na wyniki. Wydaje mi się że na 2,5 zł nie będzie dużo chętnych.
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:20 ~Lis napisał(a): > I nikt nie chce zarobić min 7% w 2 miechy???? Moim zdaniem nie ma innej opcji tylko duza redukcja, widocznie jakiś posiadacz większej ilości akcji chce się ich pozbyć po 2.5, to jest jedyne wytłumaczenie
Jak nikt? Po informacjI, która ukazała się pod koniec sesji popyt zgarnął w krótkim czasie za ok 0,5 mln zł.
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:25 ~Opto napisał(a): > Dnia 2021-08-17 o godz. 17:20 ~Lis napisał(a): > > I nikt nie chce zarobić min 7% w 2 miechy???? Moim zdaniem nie ma innej opcji tylko duza redukcja, widocznie jakiś posiadacz większej ilości akcji chce się ich pozbyć po 2.5, to jest jedyne wytłumaczenie > > Jak nikt? Po informacjI, która ukazała się pod koniec sesji popyt zgarnął w krótkim czasie za ok 0,5 mln zł. > > https://stooq.pl/q/?s=fmf&c=1d&t=l&a=lg&b=0FMF >
Dnia 2021-08-17 o godz. 17:33 zibikor napisał(a): > a może to famur już skupił:) ktoś łyknął 0.5mln akcji a kurs nawet nie drgnął.
Na pewno nie. Ewidentnie w informacji z NWZA było powiedziane, że skup będzie się odbywał w formie oferty do każdego akcjonariusza. Więc nie będzie to na rynku regulowanym. Będą składać propozycje i dadzą najpierw jakąś o wartości min 2,5 zł i jak skupią małą ilość to mogą dać wtedy kolejne oferty na wyższych poziomach.
Generalnie tajemnicą jest co się tu dzieje od pół roku, bo wszyscy, którzy tu są na forum chyba nie wątpią w to, że akcje są warte więcej niż 2.5, a za rok półtora będą warte znacznie więcej. Moim zdaniem opcje są 2. 1. Wszystko odbywa się na zlecenie właściciela, chce skupić trochę akcji z ulicy, bo wie, że będą dużo więcej warte, lub/i nie chce, żeby byle spekulanciki zeszmacaly mu papier. 2. Spekula obsiadla akcje i będzie blokować dopóki nie odbierze tyle na ile ma kasy, wtedy dla nich skup to bardzo zła informacja, chyba ze zadowola się ochlapami
Zgodzę się z tobą po części, tzn. tak ludzie co tu siedzą wiedzą że taniej niż 4 zł to kpina sprzedać ale ktoś to po coś zaniża, a dwa nie skupuje bo obroty były mizerne przez ostatni czas, teraz coś drgnelo. Moim zdaniem marazm do końca października a później zapinamy pasy
Dnia 2021-08-17 o godz. 20:25 ~Zibikor napisał(a): > Zgodzę się z tobą po części, tzn. tak ludzie co tu siedzą wiedzą że taniej niż 4 zł to kpina sprzedać ale ktoś to po coś zaniża, a dwa nie skupuje bo obroty były mizerne przez ostatni czas, teraz coś drgnelo. Moim zdaniem marazm do końca października a później zapinamy pasy