• Zapiąć pasy Autor: ~PO [155.133.21.*]
    ….bo czekać nas będą tylko dobre informacje
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~PO [212.180.228.*]
    i kto miał rację? ;)
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.74.*]
    My, stali akcjonariusze. A kółkowiczów którzy wychodzilli wczoraj po 13 nie żałuję. Na spółce która ma predyspozycje tylko do pięcia się w górę kółka są nie wskazane. A w grudniu Dubaj, Expo, to będą dopiero ciekawe prezentacje. I tam będą inwestorzy z prawdziwą gotówką.
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Riko80 [82.177.145.*]
    Ja dokupuje regularnie po każdej wypłacie, a patrząc po kursie na koniec każdego miesiąca, to nie tylko ja.
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Mark [188.146.227.*]
    Październik Dubai?
    Grudzień Dubai. Ale to szybko zleci nam. Zwłaszcza że poczatek grudnia a nie koniec. 7, zaraz po Mikołajkach :)
  • Re: Zapiąć pasy Autor: mac41 [109.206.213.*]
    "Strony będą dążyły, aby w ramach Transakcji Blumerang nabył Akcje stanowiące 100% kapitału zakładowego Saule. Strony zakładają, że Transakcja zostanie przeprowadzona poprzez dokonanie aportu akcji Saule do Blumerang. Parytet stanowiący podstawę obliczenia ilości akcji Blumerang, które przysługiwać będą akcjonariuszom Saule w zamian za akcje aportowane przez nich w ramach Transakcji, zostanie ustalony na warunkach rynkowych. "

Czyli obecni akcjonariusze BLU mają akcje spółki wartej (wg ostatniego raportu) 150 tys zł a nowi będą mieli nowe akcje za aport Saule warty XXX mln zł. Co oznacza że obecni akcjonariusze BLU zostaną rozwodnieni praktycznie do zera.

Oto wyjaśnienie zagadki dlaczego niektórzy się szybko ewakuują. Zapiąć pasy i garnek na głowę!
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Greenbay [83.128.227.*]
    To chyba naprawdę nie masz pojęcia oco chodzi w odwrotnym przejeciu
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Greenbay [83.128.227.*]
    Teraz ma się akcje spółki nic rzeczywiście nie wartej a będzie się miało akcje spółki innowacyjnej z olbrzymim potencjałem wzrostu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.206.213.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Młody [77.45.35.*]
    Ja tam widzę 90% nie 100 :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [149.156.59.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Adam [149.156.59.*]
    Wystarczy ze dodrukują 60 ml akcji żeby spełnić warunek,
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~pkvr [31.60.69.*]
    Dzięki za ten wpis. Ci co nie mają pojęcia o co chodzi ładnie się teraz spłukali. I mogłem dotankować.
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Jelen [188.146.40.*]
    Haha, tak ? Dzisiaj mogłeś dotankować No dziwna sprawa bo poszło do góry, a wczoraj po 12 XX to nie mogłeś dotankowac ?
    wczoraj, mój drogi trolowaty Jeleniu, nie sprzedawałem, dzisiaj też nie, mimo że było po 14,75. Ale dzięki niepewności wielu niezorientowanych w mechanizmach giełdowych, które łatwo podsycać wpisami troli, kurs spadł do 13,20 i wtedy dokupiłem kolejny pakiecik.
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Jelen [188.146.40.*]
    No i ... z tym ja kupiłem niżej sprzedałem po 14.3 - 14.5 i kupiłem po 13.1 13.4 też i co z tego ?
    Właściciele Saul to fachowa ekipa obeznana w biznesie i inwestycjach. Nie będą działać na swoją szkodę. Aport Saula do nowej emisji BLU i parytet wymiany trzeba formalnie wycenić, i wycena będzie badana przez audytora. Głównym akcjonariuszem Saul jest CLC który będzie o tym pisać w swoich raportach bieżących i okresowych. Wniosek = spółka BLU zostanie wyceniona według tego ile jest faktycznie warta, a obecne notowania BLU to jest fenomen warty studiów z różnych dziedzin nauki.
    ale akcji Saule (po połączeniu z BLU) nie kupisz taniej niż na giełdzie. Zwykle taniej jest w emisji dla inwestorów instytucjonalnych oraz w ramach prawa poboru dla posiadaczy akcji. I dlatego tu kupujemy, bo mimo wahań kursu, to te akcje będą warte o wiele więcej po tym, jak pozyskane z dodruku, czyli powiększenia kapitału zakładowego, środki dla spółki zostaną zainwestowane w nowe fabryki.
    Masz rację, ale pytanie jaki będzie kurs jak zostanie ujawniony parytet wymiany. Policz ile może być warta jedna i druga spółka nawet w przybliżeniu. Mało prawdopodobne żeby wycena Saul na tym etapie, z całym szacunkiem, wyniosła przykładowo 130 mln zł / 1% = 13 mld zł.
    Uporządkujmy. Giełdowa Blu, której mamy akcje ma kupić/dostać aportem akcje dotychczasowego pozagiełdowego Saule, która przestanie wtedy istnieć, a nasza BLU zmieni nazwę na Saule. Za akcje pozagiełdowego Saule jego właściciele dostaną akcje giełdowego BLU z akcji poza obrotem giełdowymi lub nowej emisji pozagiełdowej, które albo zatrzymają i będzie nowa emisja dla nas szarych obywateli, albo po prostu ten swój nowy udział wprowadzą do obrotu giełdowego. Tak czy inaczej wartość spółki wzrośnie, bo jakikolwiek kapitał pozyskany, będzie inwestowany w moce produkcyjne towarów, na które jest ogromne zapotrzebowanie. Dlatego nawet jeśli psychologicznie szarpnie lekko kursem, to i tak nieporównywalnie do tego, jaki ten kurs będzie miał potencjał w górę
    Nic dodać, nic ująć. Poza tym jak ktoś uważa że lepiej poczekać jak już Saule będzie na giełdzie i wtedy kupić akcje, to powodzenia. Tylko kto mu akcje sprzeda? Główni udziałowcy będą mieli lockup pewnie na kilka lat a nawet bez lockupu raczej nie będą sypać. Czyli akcje będzie można odkupić tylko od dotychczasowych akcjonariuszy BLU. Nie wiem jak inni ale ja swoich akcji jeszcze długo nie sprzedam. Po połączeniu będzie FF poniżej 10% i większość z tego będzie zakopane na kilka miesięcy bądź lat, wiec jeszcze raz powodzenia życzę.
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Adam [149.156.59.*]
    JR Holding zobowiązuje się spowodować, aby wskazana przez niego spółka, której akcje notowane są w obrocie giełdowym (dalej: Spółka Giełdowa) podjęła działania prowadzące do nabycia co najmniej 86% akcji Saule emitując jednocześnie istniejące w danym czasie akcje w kapitale zakładowym Spółki Giełdowej dopuszczone do publicznego obrotu i zdematerializowane (dalej: Akcje Spółki Giełdowej) w takiej ilości, aby akcjonariusze Saule będący Stronami Umowy oraz Columbus Energy S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: Columbus) objęli w tej Spółce Giełdowej 90% Akcji Spółki Giełdowej w proporcjach, w jakich posiadają akcje Saule według stanu na dzień objęcia 90% Akcji Spółki Giełdowej (względnie aby Spółka Giełdowa podjęła działania prowadzące do połączenia z Saule, w następstwie którego akcjonariusze Saule uzyskają 90% Akcji Spółki Giełdowej).

To blumerang nabędzie akcje Saule 86% i tu ważne zdanie akcje dopuszczone i dematerializowane w takiej ilości, aby akcjonariusze Saule będący Stronami Umowy oraz Columbus Energy S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: Columbus) objęli w tej Spółce Giełdowej 90% nie będzie parytetu wymiany
    W innym, nowszym wątku piszesz że Suale tu nie wejdzie bo świadczy o tym fragment raportu finansowego... To zdecyduj się, czemu jesteśmy upupieni: bo Saule tu nie wejdzie czy bo rozwodnią nam akcje?
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~Pono2000 [46.114.151.*]
    Jeżeli kurs pójdzie mocno do góry dostanę więcej akcji soule????
  • Re: Zapiąć pasy Autor: ~lesiak [37.47.15.*]
    tak, dostaniesz
    Aha, mówisz że sprzedałeś wczoraj po 13? A że nas rozwodnią to oczywista oczywistość, chyba nikt nie sądzi że jak ma teraz powiedzmy 1% BLU to po połączeniu będzie miał dokładnie 1% Saule? Ale nie musi być to wcale duże rozwodnienie bo jest spora szansa że JC ma ponad 90% BLU. Poza tym wartość rynkowa BLU to 134.8 mln zł więc zgubiłeś gdzieś trzy zera.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.