Realizacja zysków przez tych, którzy ładowali się na dużo niższych poziomach. Trzeba być dobrej wiary, gdyż wszystko wskazuje na to, że wysokie ceny frachtu itp. mają się utrzymać do końca roku, a największe wzrosty cen miały miejsce na początku Q3, więc raport za trzeci kwartał powinien być jeszcze lepszy.
co prawda postawiłem pytanie w innym wątku ale zapytam tutaj. wczoraj wystawiłem zakup akcji po 12,90 a ledwie się giełda otworzyła kupiło akcje po 11,80 Patrzyłem na radarze pierwsza akcja była wystawiona po 11,80 i następne. Ja rozumiem że jakby ktoś puścił po PKC to moją cenę powinno zebrać za sumę którą wystawiłem, czy tak? a tu się rozpoczęło kursem 11,80 dlaczego? o co chodzi? mógłby mi to ktoś wyjaśnić? z góry dzięki
Było tyle sprzedających że kurs otwarcia wynosił 11,8 i po tej cenie sa realizowane wszystkie transakcje.
Jak np. ustawisz się na 11 zł na kupno a TKO wyniesie 10zł i tak zostanie do 9:00 to kupujesz po 10 zł analogicznie ze sprzedażą. Limit jaki ustalasz to górny/dolny limit transakcji ale rynek zawsze daje po najlepszej cenie.
Dzięki za odpowiedź
Ale tak zastanawia mnie jak to działa skoro moje zlecenie było po12,90 zyli za tyle chcialem kupic, cieszę się że kupiłem taniej ale dlaczego ktoś nie sprzedał mi po tej cenie tylko zaczelo sie od 11,80?
Tak trochę dopytuje zeby zrozumiec działanie niektórych transakcji.