• Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Wiem [5.173.15.*]
    Nie ze istnieje zagrożenie utraty zdolności tylko utraciła... patrz opinia biegłej! Co Ty na to Akcjonariusz??
  • Re: Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Akcjonariusz [81.163.205.*]
    Już pisałem..odpowiesz na pytanie, kto przy zdrowych zmysłach siedzi całymi dniami na forum spółki, której akcji nie posiada i szczerze nie wierzy w jej potencjał..to porozmawiamy.
    Bo póki co jak ktoś tu coś utracił to Ty i nawet wiem co, rozum.
    Pamiętaj też, że to są moje pieniądze i z pewnością nie Ty będziesz decydował w co je inwestuje.
    Pozdrawiam.
  • Re: Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Wiem [37.248.159.*]
    To jest opowiedz naganiacza na wzrosty! Odpisz coś merytorycznego!! Zadałem merytoryczne pytanie a Ty jak zawsze głupoty piszesz!!
  • Re: Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Akcjonariusz [81.163.205.*]
    Znasz takie powiedzenie: "Mądry głupiemu ustepuje"?
    Pozwól, że się do niego zastosuje.
    Już jutro się przekonamy czy spółka generuje zyski czy wpadnie tam CBA.
    Choć daje sobie rękę obciąć, że nawet jak raport będzie dobry, zaczną się teorie spiskowe typu biegły, oszustwo, przekręty.. dlatego uważam, że zwyczajnie szkoda marnować czasu.
    Wróci inwestor to niech się bawi tymi Twoimi wypocinami, nie chce mi się serio.
    I dziwię się, że jeszcze nie napisałeś że inwestor celowo uciekł z forum, że nie jest na wakacjach, tylko się boi raportu hehe
  • Re: Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Wiem [37.248.159.*]
    Prokurator juz dawno tam jest! To fakt bo dotacja nie rozliczona, to fakt! Raport roczny prezes podaje zysk 320 tys. Jest strata 2,7 mln, to fakt! Dwukrotne zawieszenie na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy to fakt. Publikacja rezygnacji przewodniczącego RN 6 miesięcy po rezygnacji to fakt! Mam dalej wymienić?? Wiec o czym Ty piszesz??
    Wiem coś Ci powiem. Jakby sytuacja spółki w ostatnim okresie nie była trudna to ceny akcji byłyby 10zł nie 1zł.
    Spółka miała zadłużenie w latach poprzednich, wyszła na prostą o czym świadczy ogromna zmiana ratingu. Najlepszym dowodem na to będą najbliższe raporty.
    Co do opinii biegłego, żeby zrozumieć sedno trzeba go przeczytać w całości. Cytując fragmenty zwyczajnie się manipuluje, co zresztą ciągle robisz.
    I żeby nie być gołosłownym, też zacytuję, może wtedy zrozumiesz.

Cyt.1
    Procedury badania obejmowały:
    -zrozumienie i ocenę kontroli wewnętrznej w procesie
    sprzedaży,
    -analizę polityki rachunkowości Spółki i zasad rozpoznawania
    przychodów ze sprzedaży pod katem zgodności z
    przepisami w zakresie rachunkowości,
    -niezależne potwierdzenia istnienia i wartości wybranych
    pozycji należności z tytułu dostaw i usług na dzień bilansowy,
    -ocenę trendów i korelacji pomiędzy przychodami i kosztem
    własnym sprzedaży ,
    -ocenę zgodności przychodów ze sprzedaży z ewidencją
    sprzedaży dla celów podatku VAT,
    Po przeprowadzeniu powyższych procedur nie stwierdziliśmy
    istotnych kwestii powodujących konieczność wprowadzenia
    korekt w sprawozdaniu finansowym.

Cyt.2
    Naszym zdaniem, załączone sprawozdanie finansowe:
    - przedstawia rzetelny i jasny obraz sytuacji majątkowej i finansowej jednostki na dzień 31grudnia 2020 roku oraz jej wyniku
    finansowego i przepływów pieniężnych za rok obrotowy zakończony w tym dniu, zgodnie z mającymi zastosowanie przepisami
    ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości oraz przyjętymi zasadami (polityką) rachunkowości,
    - jest zgodne co do formy i treści z obowiązującymi Spółkę przepisami prawa i statutem Spółki.
    - zostało sporządzone na podstawie prawidłowo prowadzonych ksiąg rachunkowych, zgodnie z przepisami rozdziału 2 Ustawy o
    rachunkowości.

Cyt.3
    Opinia na temat sprawozdania z działalności
    Naszym zdaniem, w oparciu o prace wykonane w związku z badaniem rocznego sprawozdania finansowego, załączone
    sprawozdanie z działalności za rok obrotowy zakończony 31 grudnia 2020 r.:
    -zostało sporządzone zgodnie z art. 49 ustawy o rachunkowości,
    -informacje prezentowane w tym sprawozdaniu są zgodne z informacjami zawartymi w zbadanym sprawozdaniu finansowym.
    W świetle wiedzy o Spółce i jej otoczeniu uzyskanej podczas badania, nie stwierdziliśmy w sprawozdaniu z działalności Spółki
    istotnych zniekształceń / uwzględnić tu należy ustalenia zawarte w uzasadnieniu do zastrzeżeń do opinii/.

Czytając coś takiego nabieramy przeświadczenia, że spółka jest niemalże idealna, co faktem nie jest bo jak na każdą działalność i ta jakieś ryzyka ma.
    Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie nie namawiam do kupienia bądź nie akcji. Osobiście wierzę w potencjał, wierzę w zmianę płynności finansowej, posiadam akcje i co za tym idzie udzielam się też czasami na forum.

W jakim celu Ty tu jesteś?

Na to jedno pytanie odpowiedz.
    Aby leszcz nie umoczyl! Dla mnie wiarygodność prezesa jest zerowa. Cała RN rzuciła papierami ale dla Ciebie to normalna sprawa! Czemu nie jesteś obiektywny i czemu to robisz!! Publikacja rezygnacji prezesa RN 6 miesięcy po tym fakcie to wedlug Ciebie normalna sprawa?? Brak oficjalnego infa na temat konieczności zwrotu dotacji i obecności prokuratora to normalna sprawa?? Nie wiesz o czym piszesz! Albo wiesz i robisz to świadomie w jakim celu to każdy niech sam sobie odpowie na to...
    Piszesz o dofinansowaniu na koparkę krypto w 2019 roku?
    Zwróciła dotacje, wykazała straty, mamy 2021 i spółka wyszła z zadłużenia na prostą, polecam zajrzeć do raportu za pierwszy kwartał.

Czekam na odpowiedź. Pytanie było chyba proste? Bo jeszcze mi nigdy nie odpowiedziałeś.
    A co do rady nadzorczej to tylko się cieszyć. To nie ta sama rada co jak piszesz za kadencji której były straty ciągle straty?
    Prowadziłeś kiedyś działalność lub byłeś osobą zarządzająca?
    Zmiany wymagają czasami poświęceń, a ja wszystkim akcjonariuszom życzę żeby właśnie w tym kierunku się spółka zmieniała!
    Czy Ty rozumiesz co jak pisze?!! Jeszcze raz poczytaj co napisałem i odpowiedz na te pytania czemu nie było komunikatu ze spolki ?? Ogarniasz to...
    Przeżywasz zwrot dofinansowania z 2019 roku, które jest spłacone i zaksiegowane w starych raportach jako strata? Czy Ty człowieku masz wszystko okey pod deklem?

I jak masz choć jedno jajo to odpowiedź na pytanie. Po co siedzisz na forum spółki, której akcji nie posiadasz i postrzegasz ja jako śmiecia?
  • Re: Biegła pisze ze spolka utraciła zdolność finansową! Autor: ~Inwestor [37.47.103.*]
    Tu jak zwykle troll Wiem motywuje do zakupów jest pożytecznym id.,Io.,ta nawet nie zdaje sobie z tego sprawy .

Nie będę już nawet komentował nie chce mi się bo jestem na Wakacjach z dziećmi .
    Będziecie mieli tu ciekawie z trollami
[x]
PARCELTEC 0,00% 0,56 2022-02-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.