Wejście w segment gier typu hyper-casual, to bardzo dobry pomysł zarządu. Myślę że po rozpoznaniu w boju, pojawi się próba monetyzacji najbardziej obiecujących pomysłów. Kto wie, może Boombit, jak CDR czy TEN, wypromuje kaczkę znoszącą złote jaja.
Dokładnie to 4, pod koniec lipca wydano jako Boombit Super Hero Flying School (ponad milion pobrań w lipcu) oraz Crazy Plane Landing (ponad 500 tysięcy pobrań w lipcu).
Boomhits w sierpniu wypuścił Kiss in public (obecnie 74 miejsce w USA i bardzo szybko rośnie_ oraz Fight Pose (tutaj na razie brak większej ilości pobrań)
Firma robi swoje rozwija się ma już stabilne przychody, świetny międzynarodowy dział publishingu, 30 m gotówki na inwestycje i dywidendę, brakuje jej hitu na miarę Fishing Clash, chociaż Hunt Royale się świetnie zapowiada, może się jeszcze kisić ale widziałem już wzrosty 100 -200% w 2 miesiące
Appmagic ma 2 dni opóźnienia, widać w sensorze: https://sensortower.com/ios/US/publisher/app/appName/1537379121/category-rankings?category=7001&start_date=2021-07-21&end_date=2021-08-19&countries=US&chart_type=free&device=iphone&device=ipad&hourly=false&selected_tab=country-summary&date=2021-08-19&summary_chart_type=topfreeapplications
Na pewno się uda. Ale żeby jeszcze kilka tygodni ludzie w nią grali to byłoby super. Zastanawia mnie dlaczego shoe race wypadło z rankingów a inny tego typu gry wciąż są popularne.
Trzecia nowa gra od BoomHits w ciągu dwóch tygodni, tym razem High School - First Day, Raft life już ponad 500 tysięcy pobrań a jest w stajni od kilku dni, Kiss in Public to 19 USA.
Z minusów widać bardzo duży spadek w rankingu pobrań na app magic w sierpniu spadliśmy z 63 miejsca na początku miesiąca na miejsce 91, brak też przekroczenia 10 milionów pobrań.
Ale dla porównania w lipcu BoomBit był na 112 miejscu (więc jest zapas) a 10 milionów pobrań przekroczył 27 dnia miesiąca.
Nie mogę się zgodzić z Twoimi minusami. 10 mln powinno być dzisiaj a najpóźniej jutro. A na pewno wcześniej niż w lipcu. Do tego Boomhits wypadnie o wiele lepiej niż w lipcu. Gracze zaczęli narzekać na reklamy w DARTS CLUB. Czy grasz może w HR? Jesteś na disc0rd?
Odpali jak wyniki będą za Q2 ok. 7-9m. Jak 3-5m (czy takie mogą być, raczej nie, ale kilka osób takie sugerowała, nikt nie wie jakie koszty pokażą) to raczej nic się nie zmieni. Wyniki za sierpień pewnie będą w okolicy tych lipcowych, więc na nie bym nie liczył.
Dlatego kupilem JSW, bo siedziec tutaj to jest jakis masochizm. Spolka nie rozwija sie dynamicznie. Po prostu nie ma szans na skokowy wzrost przychodow. Padaka i sraka.
Jakoś tak 1,5 roku temu przeżyłem tu jednodniowy wzrost o 40% potem kilka po 30 i 20% będąc tu ten czas widzę jaki progres zrobiło Bbt poprostu cały geming jest zdołowany zobaczcie cdr pcf huug Bbt jest wyceniony przez Trigon na 35,5 i to jest właściwy poziom