Super wybór za spółkę,która okazała się perełką ze świetnymi wynikami za półrocze Chapeau bas .Mądre przeniesienie kapitału z Nwai do Cognor Tam bedzie cena kilkadziesiąt procent do góry w bardzo szybkim czasie Mówiłem kasa na giełdzie musi zarabiać jak społka nie zarabia przez 3 miesiące to niestety idzie do wora i kupuje sie inną społkę Uczcie się od Grzecha.
Co prawda to prawda
Na Asbisie po wynikach o wzroście za półrocze o kilkaset procent ...cena spadła na szczęście tylko na jeden dzień.Wystraszyli.ludzi z akcji i skupili kilkadziesiąt tysięcy akcji sporo poniżej ogłoszenia wyników
Dobrej ceny w poniedziałek życzę
Poznałem takiego Pawcia co taki pociąg ma do męskich dłut że określa się go CockBoy. Gość ma taki przeciąg w nosie że wciągając powietrze powoduje huragan w Arizonie. Źrenice ma tak wyhustane że Nasa robi fake foty drogi mlecznej na bazie jego fazy. I jeśli mi powiecie że człowiek przez używki się stacza to was wyśmieje bo gość to był zwykły pędzio a teraz jest po prostu Gejem. Pozdrawiam cię mordeczko cieplutko tak jak lubisz i twoja rozsypując się fałszywa brygadę.
Dokupywał także sporo na dużo niższych poziomach. Jeśli chciał tymi zakupami pociągnąć kurs na nowe szczyty to akurat miał pecha bo zbiegło się to z korektą w USA.
Na szczęście dzisiaj Cognor do góry ,tak jak sądziłem chcieli wyciągnąć tanio akcje od wystraszonych akcjonariuszy dlatego zależało im na siłowaniu ceny
Daj mu spokój To niezły chłopak,zrobił błądzę kupił Nwai ale już go zrozumiał i prawie wszystko sprzedał.
Przynajmniej miał honor i się przyznał do błędu a nie brnie dalej jak Zeusik i Inwestor
Do wyników za 3Q kurs NWAI raczej będzie w okolicach 15zł także nie chcę tu mrozić kapitału jeśli na innych spółkach można zarobić. Każdy ma prawo do swoich poglądów i własnych decyzji inwestycyjnych. Może zrobię, a może stracę NWAI kupiłem za 7.50 także 100% zarobione czy to można nazwać błędem?
Błędem nie był zakup bo 7,5 zł tylko że nie sprzedałeś rok temu po 27 zł lub jak zacząłem pisać na forum w maju gdzie cena była ok 22 -24 zł
Ja pozbywam się spółki jeśli nie rośnie przez 2-3 miesiace
Po czasie to się okazuje, że same błędy robimy.
Sprzedać za 30zł jak był NWAI odkupić za 14zł i sprzedać za 23zł.
Po czasie wydaje się to łatwe ale przewidzieć takie coś to niebywałe szczęście.
Cognor też można było sprzedać za 5.10zł i odkupić dużo więcej akcji ( za tą samą kasę ) po dwóch dniach za 4.25zł ciekawe ile osób na całej GPW to zrobiło.
Po sesji to każdy mądry i może wypisywać jaki to on geniusz.
Mam pytanie jakie były sygnały że przy cenie prawie 30 zł cena miała iść jeszcze do góry? Według.mnie nie było żadnych podstaw takiej ceny a tym bardziej nie było żadnych fundamentów żeby nadal cena szła do góry
Cena była sztucznie podniesiona zakupami z małą ilością akcji przez niektórych
Dla mnie majowa cena ok 24 zł przy zysku 1 mln była ceną z księżyca co chciałem i udało mi się udowodnić.
Może niektórzy posłuchali mojej opinii i uciekli wcześniej zanim spadło do 13-15 zł,Taka cena jest adekwatna do wyników Nie mówię, że nie wzrośnie ale musi być to poprzedzone wynikami spółki a nie buńczuczny mi zapowiedziami Zeusika,Inwestora lub Prezesa
Najpierw wyniki do góry a cena samą pójdzie a nie po przez podbijanie 2-5 akcjami o 3-5 procent,bo wtedy można podobną ilością zbić cenę
I tu zgoda. Slabszy wynik i słsbszy kurs.
Tyljo jest kilju unwestorów ktorzy inaczej podchodzą do inwestycji. Powoki dobieraja z perspektywą 3-5 lat i wtedy ruchy 20-30% nie robią na nich wrazenia.
Tylko że tutaj ruch r/r to spadek 40-50 procent może dla kogoś co ma 100-500 akcji nie robi suma wrażenia ale przy kilkadziesiat k akcji jest to ogromną stratą Na dodatek gdyby ktoś spróbował sprzedać kilka k akcji to cena zleciały jeszcze niżej
Dlatego pisałem o płynności spółki
Mam pytanie jakie były sygnały że przy cenie prawie 30 zł cena miała iść jeszcze do góry? Według.mnie nie było żadnych podstaw takiej ceny a tym bardziej nie było żadnych fundamentów żeby nadal cena szła do góry
Andrzeju platforma e-nwai trzymała mnie w tej inwestycji- jednak nie dała rady . Wyszły z niej obiecanki cacanki
Grzechu ja takie obiecanki zarządu z prezesem na czele przeżyłem na Labocanna Słodkie obiecanki a kurs leciał do dołu miałem stratę 60 procent a w sumie ok 60 k zł.
Na szczęście wyczekałem spadek do maksimum ,wtedy zacząłem uśrednić cenę a mój zakup bardzo dużej ilości akcji spowodował wzrost zainteresowania i wzrost ceny tak , że pod koniec dnia byłem na sporym plusie po sprzedaży wszystkich akcji.
Od tej pory zapowiedzi traktuję jako autoreklamę w którą wierzę gdy zobaczę wyniki inaczej ....nie bawię się w tej piaskownicy
Dzielę się swoim doświadczeniem,ostrzegam innych żeby nie zrobili tego błędu co ja
Zresztą tam spadek o 60 procent poszedł bardzo szybko w przeciągu 2 tygodni
Andrzejku ja cię lubię ale w te twoje wpływy na kurs i inne bajki to nikt nie uwierzy.
Te jelonki dawno zrealizowały tu straty, nie inwestorzy jak im się wydawało a dawcy kapitału. Chcieli wydymac Freda a dostali 30-40% straty i oddali kasę grzecznie, hit haha .
Dzięki wzajemnie
Ja nie chcę mieć wpływu na kurs akcji, szczególnie tam gdzie ludzie tracą ciężko zarobione pieniądze,dlatego moja obecność była tutaj tylko po to żeby ostrzec ludzi, potencjalnych kupców akcji przed stratą kasy jaka by nastąpiła gdyby kupili akcje.
Wkurzało mnie wysokie ego Zeusika ,co sam nazwał się..królem życia bo ugrilowal karkówkę.Ciekawe czy miał klapki na oczach czy pisał to specjalnie nazywając NWAI .. perełką.Widac nigdy nie widział prawdziwej perły na oczy
Zadziwiające jest to , że ludzie posuwają się do kłamstw,oczerniania innych,wulgarnych wpisów tylko po to żeby zarobić kilka złotych
Pamiętajcie honoru i godności nie kupi się za pieniądze.Przy goleniu zawsze trzeba będzie spojrzeć sobie w twarz przez lustro