• Transfer akcji -part2 Autor: ~Realista [5.173.249.*]
    Dobry wieczór,
    Jakiś czas temu pisałem o pewnych hipotezach dotyczących transferu akcji. Pytanie o cenę transakcyjną nadal pozostaje otwarte, jednak ostatnie dwa ruchy personalne związane z Raubo family, pozwalają mieć nadzieję, iż obu Panom będzie zależało na utrzymaniu trendu, a tym samym na przyciągnięciu kapitału do spółki na GPW, bez spekulacyjnych zagrań. Oczywiście to tylko giełda i każdy może się mylić w swoich hipotezach :) Jednak kluczem do odpowiedzi na dalszy przebieg ścieżki kursu będą najbliższe wyniki.
  • Re: Transfer akcji -part2 Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Czekamy na podpisanie kontraktów z PKP, OZE, nowe osiedla mieszkaniowe, zwiększenie produkcji i sprzedaży stolarki okiennej, oraz ewentualną współpracę z NOKIĄ przy światłowodach. Każde ESPI tego dotyczące odpali kurs. Wyniki są ważne oczywiście ale kontrakty zapewniające zwiększenie zysków skokowo jeszcze ważniejsze :)
    Wątpię też żeby Raubo kupił te akcje po cenie rynkowej, myślę że jednak lekko "przepłacił" ;)
  • Re: Transfer akcji -part2 Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    przepłacił to pojęcie bardzo względne ... tydzień temu mógł przepłacić za tydzień będzie ze kupował z dyskontem :))
  • Re: Transfer akcji -part2 Autor: ~Idolek [178.235.181.*]
    Kr - dlatego napisałem ten wyraz w cudzysłowie :)
  • Re: Transfer akcji -part2 Autor: ~Realista [5.173.249.*]
    Informacje cenotwórcze są jak najbardziej poza wszelką dyskusją gdy idzie o kurs danej spółki. Nawet przy przeciętnym raporcie mogą powodować wzrost kursu, jeśli są bardzo pozytywne, bo na giełdzie kupuje się przyszłość. Jak jednak będzie, czas pokaże

[x]
COMPREMUM 14,81% 0,93 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.