Najpierw wieszcze głoszący o złotówce do końca sesji teraz drugi biegun...pokolenie milionerów prawi swoje hasła. Szanowni zarówno z lewej jak i prawej strony barykady, jest taka spółka na WiG'u w której każda z opcji znajdzie ujście dla swych emocji, przemyśleń, prawd i prognoz. Idźcie w spokoju i w swoim przekonaniu na Cd Projekt...Fundy z pewnością wysłuchają was z należytą uwagą
Jestem dobrej myśli jeżeli chodzi o Codeaddict. Reismana powinna być dla tej spółki dobrym wybiciem. Umowa z TGS to także współpraca z MGM skupiającym pod sobą również Movie Games Mobile oraz kilka innych podmiotów gameingowych dla których taka platforma może być świetnym narzędziem rozwoju.
Ja mam wrażenie, że Raisemana ma być takim centrum pozyskiwania kapitału dla spółek z Movie Games i PlayWay. INC współpracuje z nimi więc ich spółki córki są/będą kompleksowo obsługiwane od pozykania kapitału, po pomoc w projektach (mam na myśli development CDC) do wejścia niektórych na giełdę.
Patrząc z boku (jeżeli jest tak jak wnioskuje) fajnie się to wszystko spina więc tylko czekać na rozwoj.
Zastanawia mnie jescze ten "patronat" GPW i nowy rynek na którym pracują - może to też będzie jakiś kawałek tortu dla INC i CDC
Najważniejsze właśnie się chyba dokonuje tzn Raismana. GPW przyklepało, teraz trzeba cierpliwie czekać na start lokomotywy. Tu potencjał jest znacznie większy niż 5 czy 10 zł o których krzyczą forumowe nostradamusy...
Mnie tylko zastanawia jedna rzecz, ile Codeaddict może zarobić na Raisemanie... Rozumiem że CDT będzie prowadził i czuwał nad stroną technicznie + ewentualna dywidenda z Raisemany (ewentualnie kiedystam odsprzedaż udziałów). Juz poza tym, że Codeaddictowi zmniejszył się udział w Raisemanie z 30% na 22.5% (Ehh szkoda...) to od strony przychodów trochę też nie umiem na tym etapie skalkulować ile Raisemana może zarabiać- ktoś się nad tym zastanawiał jakiego rzędu mogą to być przychody i jak się mogą kształtować jeśli chodzi już o samą platformę?
Ciężko powiedziec, jest jakiś regulamin na stronie itp?
Platformy tego typu typu pobierają jakiś % od kwoty "zbiórki" - tak działa np siepomaga.
Dodatkowe CDC chcą być hubem dla młodych firm więc zakładam, że w co ciekawszyxh projektach oni będą obejmować udziały.
Może będziemy mogli ocenić po pierwszej kampanii
Tak czy siak nie boję się o kurs akcji z uwagi na współpracę z INC - jak trzeba będzie to chłopaki odpowiednią kurs podciągną... :)
No właśnie nie widziałam nigdzie ile to by mogło być %, ale też podejrzewam, że to na tej zasadzie działa. Ogólne jak się portal rozwinie to też dobra reklama dla samego CDT, więcej kontaktów, więcej ludzi o nich usłyszy itd
A co do kursu - zobaczymy jakie będzie zainteresowanie "większych" akcjonariuszy nowymi akcjami, ale kurcze jeśli obejmą teraz po 1.80 no to chyba nie żeby sprzedać 20 groszy drożej...
Niestety nie mamy wpływu na to jaką ktoś przyjmie strategie inwestycyjna i pewnie zdarzy się sypanie na poziomach 2-2,5 zł.
Może dzięki temu dojdziemy do jakiegoś sensownego obrotu, bo teraz jest licho.
Co do kontaktów - trampolina do nowych zleceń i może ciekawych projektow.
Samo CDC zaczynało współpracę z INC od obsługi/tworzenia ich platformy crowdconnect i sami widzimy jak dzięki temu się rozwijają - zakładam, że nie mamią Nas piękna przyszłością bez planów realizacji...
Cierpliwe czekam na swój kawałek tortu :)