• PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę zależną Osiedle Komorniki Sp. z o.o Autor: relacjerynku_pl [217.153.172.*]
    Prefa Group S.A. zawiązała kolejną spółkę zależną, w której objęła 95% udziałów i która wchodzi w skład Grupy Kapitałowej Prefa Group S.A.

Działalność nowego podmiotu Osiedle Komorniki Sp. z o. o. skoncentrowana będzie na realizacji inwestycji w Komornikach, zakładającej wybudowanie budynku mieszkalnego wielorodzinnego (3 kondygnacje), o planowanej łącznej powierzchni użytkowej mieszkalnej 1.700 m2. 

Obecnie Grupa Kapitałowa Prefa Group S.A. oczekuje na zmianę planu zagospodarowania przestrzennego, który pozwoli na rozpoczęcie prac budowlanych związanych z realizowaną inwestycją.

https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/40068159,prefa-group-sa-44-2021-zawiazanie-przez-emitenta-spolki-zaleznej-osiedle-komorniki-sp-z-o-o

• PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę zależną Osiedle Komorniki Sp. z o.o Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    kolejny bardzo dobry komunikat !
    Ta spółka to samo złoto :)
  • Re: PREFA GROUP zawiązuje kolejną spół Autor: ~Bob_budowniczy [5.173.171.*]
    Masz racje złoto tylko mało akcji, ale pewnie w bliższej lub dalszej przyszłości bedą chcieli wejsć na Główny Parkiet i wówczas musi być min 10%ff, tak wiec jest nadzieja na więcej akcji w przyszłości.zauważ jeszcze co robią z nadmiarem kapitału pożyczają swoim spółkom na max dopuszczalny % spólki za kase budują oddają spólce matce kapitał + odsetki a dodatkowo jest zysk ze zbudowanych z tej pożyczonej kasy domów. Genialne.
  • PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę zależną Osiedle Komorniki Sp. z o.o Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Widze Olu, ze porzucilas BTCStudio ;-)
    Szkoda, ze nie bylas tu z nami od poczatku. Nie wspomne o VEE z 20 zl na 140 zl.
    Ale nic straconego. Tu tez zarobisz jak masz cierpliwosc.
    Szukaj nas na innej spolce z duzym potencjalem, jak na razie jest uspiona. Na razie !!
  • PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę zależną Osiedle Komorniki Sp. z o. Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    Z wielkim żalem, ale niestety tak. Mam nadzieję, że z tego powodu za bardzo nie podpadłam Mortimerowi, miał mnie budzić przy 30 :)
    Zaglądam tam czasem z sentymentu, bo bardzo lubiłam tamto forum :). Mam nadzieję, że Zorro okaże się sukcesem.
    To Domik mi napisał o Vee i Prefie, chociaż pamiętam, że Ty również w ubiegłoroczne wakacje wspominałeś o Vee. Dodałam sobie wtedy do obserwowanych, ale później jakoś o nim zapomniałam. Gratuluję zysków, imponujące!!! :)
    Vee kupiłam po 70 i tak jestem bardzo szczęśliwa :) Podziękuj, proszę, Domikowi w moim imieniu.
    Prefa też bardzo mi się podoba, wydaje mi się, że ma ogromny potencjał, o którym pisze Bob, będę więc chyba dłużej trzymać i dokupować na korektach, jeśli będzie taka możliwość.
    Skąd Wy "wygrzebujecie" takie fajne spółki, o których nikt nie słyszał ??? :)
    Chyba gdzieś już widziałam Boba Budowniczego, jeśli mnie przyjmiecie do akcjonariatu, to chętnie dołączę ;)

• Re: PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę Autor: ~Bob_budowniczy [5.173.171.*]
    nie mart sie widze cie na każdej spolce mam inny NIC to ja domik, uciekłam całkiem niedawno z BTC i jestem min tutaj, wchodze min w branże budowlaną Bob _ budowniczy
  • Re: PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    Ups.., ale gafa :(
    Wybacz, że nie poznałam, w takim razie osobiste dzięki!!!
    Fajny nick... :)
    To rodzinka w komplecie, brakuje tylko kogoś do przewracania siana :)
    Tamex zbieram maleńkimi kroczkami ale systematycznie... i czekam na odpał Tiga
    Mam oczywiście Tiga już od dłuższego czasu, Tamex też pamiętam, że o nim pisałeś i mam zamiar kupić w przyszłym tygodniu, bo cena taka fajna się już zrobiła..:)
    A mogłabym jeszcze dopytać , jak przewidujesz rozwój sytuacji na Easy, bo też wspominałeś o tej spółce.
    Szczerze mówiąc, to trochę się tam obawiam sławnego króla NC :)
    musimy czekać na konkrety przejęcia jaki będzie stosunek akcji easy do sat. Poki co to dla wszystkich jest wielka zagadka. Mam Troche easy i nadal czekam. W grudniu będzie wszystko jasne. W/g mnie warto mieć easy.
    Natomiast polecam M4B właśnie dali zajefajny raport, i może powrócą do dywidendy. Na pewno korzystałaś z urządzeń produkowanych przez m4b na każdym KFC
    M4B ? Rzeczywiście bardzo fajny raport, ponad 4mln zysku.
  • Re: PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Tak naprawde 755 tys + 3,5 mln dotacji, ale kasa zostaje w spolce.
    M4B to ukryty tygrys. FF bardzo maly i wszystko tu moze wydarzyc sie. :-)

Tylko, żeby to nie była zagroda z tygrysami :)))
    A na Pferze też dzisiaj info, dopiero teraz zauważyłam.
    Kupili działki.
    "Spółka zależna zawarła z osobami fizycznymi niepowiązanymi z Emitentem umowę nabycia nieruchomości gruntowej, na terenie której przeprowadzony zostanie etap I inwestycji.

Cena nabycia nieruchomości przeznaczonej na cel realizacji I etapu inwestycji ustalona została na kwotę 1.875.860,00 zł (słownie: jeden milion osiemset siedemdziesiąt pięć tysięcy osiemset sześćdziesiąt złotych) netto."

• Re: PREFA GROUP zawiązuje kolejną spółkę Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    My z Bobem mamy w portfelu same tygrysy. Gieldowymi kociakami nie zajmujemy sie ;-)
    Super raport Prefa 613,878 zl zysku po 2 kwartalach. 6 razy lepiej niz rok temu.
    A oni dopiero rozpedzaja sie. Mysle, ze mamy tu z Bobem taaaaaaaka emeryture. Moze polecimy na koniec w kosmos, ja z Bezosem a on z Bransonem. Gdzies tam spotkamy sie. :-)

[x]
PREFAGRP 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.