• Raport GX1 Autor: ~Akcjonariusz [89.151.34.*]
    Co może się podobać biorąc pod uwagę perspektywę długoterminową to źródło przychodów, które zaczyna się rozkładać na różne zmienne.

2020, 5.2m przychód, ~5.2m ze sprzedaży produktów
    Wiadomo, że chodzi o testy i covid.

2021, 6.2m przychód, 3.9m ze sprzedaży produktów + 2.3m ze sprzedaży towarów i materiałów
    Zaczyna być ciekawie, bo spółka może w średnim terminie wykręcać powtarzalny wynik na sprzedaży odczynników i innych, a sekwencjonowanie wirusa zostanie z nami prawdopodobnie na jakiś czas. Jak podano w raporcie:
    38% - badania diagnostyczne
    38% - sekwencjonowanie
    24% - odczynniki, urządzenia, licencje

Czyli ponad 50% przychodów przesunęło się do core biznesu, sekwencjonowanie i wszytko co z tym związane. Moim zdaniem to jest dobry kierunek dający duże nadzieje na przyszłość.

Reszta komentarza od zarządu jest w raporcie, polecam spokojnie się zapoznać. Zdrowa firma biotech z zapasem gotówki i pomysłem. Ja osobiście zakopuję obecny pakiet a w ramach możliwości dobieram spokojnie.

pozdrawiam akcjonariuszy

• Re: Raport GX1 Autor: ~Zenek [5.173.113.*]
    Dobra decyzja kupić zakopać do końca roku
  • Re: Raport GX1 Autor: ~dominik [37.225.19.*]
    Czy na miesiąc czy do końca roku czy do końca przyszłego roku czy na jeszcze dłużej to obojętne. To spółka która z małego niewiele wyrasta na rzeczywistego lidera branży i powinna bez problemu rosnąć w wycenie na giełdzie. Dzisiejsze wyniki pokazały skąd przychody i zyski i że zaczyna przynosić oszałamiające rezultaty ich podstawowy obszar działania i czy jest covid czy nie (badania na obecność) to są inne podstawowe źródła przychodów i zysków.
  • Re: Raport GX1 Autor: ~Rusty [195.35.80.*]
    Słowa prezesa dla Stockwatch:
    "Niemal rok po debiucie na rynku NewConnect konsekwentnie budujemy wartość spółki i zwiększamy dynamikę przychodów. Mimo intensywnego procesu inwestycyjnego, pozyskiwane środki z działalności operacyjnej dają nam solidny finansowy bufor na dalszą część roku, a ponadto umożliwiły bezpieczne dla planów rozwoju spółki podzielenie się zyskiem z akcjonariuszami. Mamy bardzo wysokie kompetencje w obszarze biotechnologii i zgodnie z deklaracjami z debiutu, będziemy je rozszerzać w ramach długoterminowej strategii. Testowanie, które w ubiegłym roku dało nam dodatkowy, solidny strumień przychodów, będzie nadal w naszej ofercie, ale koncentracja działań, i to już ma miejsce, dotyczy rozwoju wysokomarżowego obszaru sprzedaży naszych własnych, wysokospecjalistycznych usług sekwencjonowania nanoporowego oraz sprzedaży produktów i licencji na własne rozwiązania. Ta dywersyfikacja jest najlepszym rozwiązaniem, aby coraz pełniej wykorzystywać naszą systematycznie rozbudowywaną bazę laboratoryjną i posiadane unikatowe technologie w kolejnych latach – podkreśla dr Michał Kaszuba, prezes zarządu genXone."
  • Re: Raport GX1 Autor: ~Kubek [188.206.107.*]
    Raport klasa
  • Re: Raport GX1 Autor: ~Ja [5.173.12.*]
    I co z tego?Kicha.
  • Re: Raport GX1 Autor: ~Sss [77.255.187.*]
    kicha będzie cię boleć za jakiś czas. Pewnie chciałbyś zarobić sto czy 200 procent w tydzień ? Kup poczekaj rok czy dwa i jak zarobisz wtedy kilkaset procent jesteś gość bo gdzie tyle zarobisz ?
  • Re: Raport GX1 Autor: ~nowicjusz [188.147.96.*]
    Ja, Ja, jesteś kicha :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.251.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raport GX1 Autor: ~KTosia [78.11.162.*]
    A może teraz o polityce:)))
  • Re: Raport GX1 Autor: ~leo [178.36.19.*]
    no to od poniedzialku znow atak na szczyty ostatnie
[x]
GENXONE -0,31% 6,48 2026-04-15 12:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?