Wczoraj dostałem faktury za prąd na kolejne półrocze. Zbladłem kiedy zobaczyłem jak ceny prądu idą w górę. Miliony innych również zbledną.
Oświetlenie LED to jeden z ważniejszych sposobów na oszczędność energii elektrycznej. Podwyżki cen energii wspierają i będą wspierać popyt na produkty Leny. Wiele spółek rośnie teraz na fali hossy. W przypadku Leny są fundamentalne powody do wzrostów.
chyba patrzymy na te same liczby i wyciagamy rozne wnioski. sam wzrost polrocza 2021 do 2020 o ok 29% szalu nie robi bo w 2020 byla niska baza. z podanych szacunkow wychodzi, ze w 2q firma zarobila 529 k, co nie liczac covidowego 2q 2020 jest najgorszym kwartalem od 2011 r. widac wiec solidne spowolnienie, na powtorzenie wynikow z ubieglego roku nie ma szans. jak dla mnie kurs jest za wysoko, ale kazdy niech robi co chce.
co maja dywidendy, nawet za 10 lat, do zysku za 2q? ja nie twierdze, ze spolka jest zla. pisalem tylko, ze zysk za 2q jest maly gdy patrzy sie na wyniki 1q i ogolna sytuacje w przemysle.
Robocizna Panie droga ... ale droga jest wszedzie ze wzgledu na presje inflacyjną, wiec jak niebawem podniosą ceny produktow to i wynik netto wroci. Tym bardziej, ze zamowien maja tyle, ze nie mają mocy przerobowych zeby wszystko wyprodukowac u siebie i podzlecają produkcje konkurencji... bedzie dobrze :)