Oj widac ze chyba boja sie tego zejscia ale dlaczego ??
Skoro mozna sporo kupic pomiedzy 0,81 a 0,826 co jest mocno zastanawiaajce, ze te 0,01 zl robi taka roznice dla sypacza/trzymajacego lub kogo tam badź ...
- zejscie na 0,7x zl i popyt sam sie znajdzie a w/w sprzeda co tam ma do oddania i zakonczy ten marazm cenowy tj. kurs przestanie posiadac blokade na okolo 0,82zl
Widzę że 7 z przodu poraz pierwszy. Tak to jest jak sie
ma do czynienia z domadymaczem .To co się dzieje w okół jego spółek do sądu się nadaje. Te wezwania za śmieszna cenę dołowanie kursu...
do @Absolwent Jezeli masz racje z tym wychodzeniem NB to czeka nas jeszcze dluga droga i meczarnia ... NB ma tego nadal miliony a popytu na 0,8x juz tu nie ma ....
Kurs musi wiec zejsc na 0,7x a nawet 0,6x aby to sie rozeszlo po rynku .... No chyba ze inny fund (np. ten ktory ostatnio cos chcial zrobic) przejmie te akcje w transakcjach pakietowych albo nawet i na rynku ale no powiedzmy do 0,73zl ...
Wolumen prawde powie - na chwile obecna jest on dosc mikry ...
tak Tomku, QRS bo o nim piszesz nie bedzie sie spieszyl z zakupami i poczeka jak grubas sie wykrwawi najlepiej jak wystawi wszysko na sprzedaz i zobaczymy ile tego jest do rozebrania
W pierwszej połowie tego roku NB pozbył się miliona akcji. Pod wstawionym wcześniej linkiem przedstawiłem na to dowód. Wyciągnąłem ten wniosek na podstawie głosowań na ostatnim walnym zgromadzeniu.
Posiadam akcje, ale nie zamierzam wychodzić, ponieważ nie wiem kiedy skończą się akcje sprzedającemu. Wystarczy jedna transakcja pakietowa lub komunikat i wszystko się zmienia.
pod koniec roku przewiduje w kasie ok 40 gr/share czystej gotówki oddawania tego po 60-80 gr nie ma totalnie sensu w tym momencie ale jesli fundusz chce sypac to juz go nikt nie przekona liczymy na rozsadaek u pozostałych i komunikat QRS ze przekorczyl 10% cierpliwosci
Moim zdaniem NB wyprzedaje, ponieważ musi. Czytałem w Internecie artykuły dotyczące polityki inwestycyjnej funduszu i znalazłem artykuły o wycofywaniu się z "brudnych" aktywów, np. spółek wydobywczych. Może zaliczyli ZMT do tego rodzaju spółek?
tak, bardzo prawdopodobne i nic nadzywczajengo z drugiej strony masa nowerskich spolek wzanwania wydobycie i proejtky wydobywcze morza polnocnego i Norwega na gazie i ropie dorobila sie fortuny nie trzyma to sie kupy oczywiscie bo jedno przeczy drugiemu ale nawet, to juz wiele tym specjalistom z NB nie zostalo tych akcji wiec czekac pozostalo i szukac kapital na tansze zakupy
@Abolwent z drugiej strony, jakie to nieracjonalne ze kolesie glosuja przeciw dywidendzie, przeciez kurs by poszedl do gory i by mogli sprzedac po wyzszej cenie (chociazby czesc osob reinwestuje dywidende na kolejne zakupy) dogadali sie z TDJ pod stolem??? to jest po prostu glupie, fundusze powinny szukac okazji na dywidende, nawet wiedzac ze wniosek uwala nie wiem kto tam zarzadza, ale podswawowych zasad nie znaja
Nawet pomoarnaczoi w ING glsowoali "za" a zawsze godzili sie na warunku TDJ i ostatnio wyszli z PGO w wezananiu naprawde 2-3 telefony powinni sie dogadac z NB, albo QRS albo ING i po temacie rozumiem ze czesci osob to na reke jak chca budowac pozycje, to 10 gr w dol juz wiele nie zmieni, czesc osob tu ma srednia grubo powyzej 1-2 zl ale jest czas na kikluletnia hosse na tym papierze jak sie cykle inwestycyjne rozkreca na dobre, one trafja w subsee ok 3 -5 lat wlasnie
Trend jest twoim przyjacielem. Idealnie się tu sprawdza od 8 lat. Pasuje teraz zejście do 0.55 zl i zrobienie kilkuletniej formacji podwójne dno .Może dopiero wtedy ruszy na północ
Nie takie cuda gielda widziala! Zapakowany jestem pod korek w orco 1,2 miliarda zysku mieli i teraz c/z jest 3!!! Na gpw pełno śmieci rośnie co mają c/z 20 albo zysku nie maja wogole a dobre spółki latami pozostają w odstawce..
zgoda Car, ostatnie namasczenie przed zamet nie wiem ile bedzie 75 gr czy 65 gr ktos tu sie wkrotce opamieta, albo sypacz odpuscic albo taki qrs dobierze jak zobaczy dobra cene jedna sejsa odwrotu zmieni wszystko
na pewn qrs razem ze mna odpowiedza tdj kiedys dokapatializowala kwota 30 baniek, 10 M akcji po 3 zl oczywiscie ze wszystko moze byc poki co mozecie miec satysfakcje ze pogonilsicie tego gniota , bo to gniot i tyle :)
Nie chce być złym prorokiem ale wykres za ostatnie 3 lata przypomina głowę z ramionami lekko pochylona w prawo . Ostatni bastion 0,75 .Jak pęknie to zasięg formacji 0.4..
Dołek na 0,75 obroniony teraz odbicie do lini trendu spadkowego do 0,85 i ostatnia szansa na ewakuację. Dobrze ze za całość zamet nabyłem Orco po 2,3.Wlasnie startuje a c/z 3 !!! Jedna z najniższych na gpw.Do przemyślenia polecam i pozdrawiam.