Pamiętam tu głównymi argumentami sceptyków były brak dywidendy i to że to spółka z NC. wejście na główny parkiet powinno zadowolić wątpiących i podnieść znacznie wycenę. Sama dywidenda z mojej oceny to bardzo dobry prognostyk -mocno uwiarygadnia zarząd, który obiecywał wypłaty po zakończeniu inwestycji.. W Q3 powinniśmy zobaczyć znaczną poprawę bilansu zadłużenia wtedy znaczne zyski powinny przełożyć się na spore DVD pewnie nawet taką, jak w IMC. Jak będzie czas pokaże. Teraz idę poświętować:)
Też myślę, że przejście na GPW otworzy drogę do wzrostu. NC to brak w XTB, brak zainteresowania fundow, słabe raporty o których często pisał TraderKrk. Dywidenda raczej psychologiczna ale daje sygnał do dalszych dywidend, co ważne. Pozdro, świętuj. No i gwiazd spadających doglądaj
Jak ja nienawidze spolek placacych dywidende, z punktu praktycznego to zalegalizowany sposób wyproqadzania pieniedzy ze spolki, zamiast za ta kase kupic ziemie, maszyny whateva, oddluzyc sie itp itd to wola to przejesc, kasa ma na siebie zarabiac...
Dywidenda wypłacana jest przez jedne z największych firm jak Coca-Cola, PepsiCo czy Exxon. Proctable etc... A Rockefeller powiedział " „Czy wiesz, co jest jedyną rzeczą, która naprawdę mnie cieszy? Patrzenie na napływające dywidendy” – John D. Rockefeller" ... Dywidenda jest jedynym z ważnych czynników, które ściągają inwestorów. Najwyraźniej Agrlolidze na nich zależy.