Ce ... bzdury. Zysk jest podobny lub mniejszy. Niezmienne jest tylko pisanie na bankierze takich głu...pot by kupić taniej na wyimaginowanym dołku i sprzedać 10-15% wyżej. Za długo jestem na giełdzie, by łykać takie bzdury :D
Marek, wątpię. Nie da się zgrać w czasie korekty na Pozbudzie i wybicia na Mirbud. Nikt nie wie czy Mirbud wybije już teraz i czy będzie jakaś korekta na Pozbudzie.
Pamiętam jeszcze jak wszyscy chcieliśmy by Pozbud doszedł kiedyś do ceny Mirbudu to był styczeń 2021 Mirbud 4,4X a Pozbud 2,3X albo w lutym 2021 jak Mirbud był po 4,50 a Pozbud po 2,50 a teraz proszę .... przesiadki 1:1 maja w głowach :))
Ja tam nigdzie się nie przesiadam poczekam tu będzie dobra cena z korektami jak na każdej spółce ale jeszcze nieraz podwoimy tu cenę
30 września są na Mirbudzie wyniki, zakładam że będą albo bardzo dobre, albo świetne... więc przez najbliższe 2 tyg przewiduję grę na mirku, który ma reko na 6,6... z kolei pozbud na razie sądze że może się poboczniakować, raport za I półrocze 30 wrzesnia
Siema, jestem na pozbudzie od stycznia i 'ce' cały czas wieszczył spadki poniżej 2 zł, 1.8 itd. Dziś nie wytrzymałem i napiszę... Gościu daj sobie spokój już, wsadź sobie kija w 4 litery może to Cię uszczęśliwi :-)
Kazdy sie moze zmienic:) Ce pisal ze sprzedaz za 4,8 jest dobra, Ci co sprzedali kolko mogli zrobic:)od kolkowiczow nie uciekniemy, co prawda turaj wydaje mi sie ze wiekszosc jest swiadoma celu:):) wiekszosc zapakowana grubo:)
zależy o jakiej perspektywie mówisz...w ciągu najbliższego miesiąca to też się spodziewam max 5,5-6 zł...ale do wiosny przyszłego roku 8-10 zeta powinno być...to już jest jedna z ostatnich takich dużych firm budowlanych co lata na takim niskim c/z...
Jak śmiecie kupować "śmiecia CE" po 4,81 przecież to dobra cena tylko na sprzedaż a kupować będziecie po 2 zł !!.
Teraz można tylko sprzedawać ... Ce chętnie odkupi w górę bo znów jest bez akcji hahahaha
Ce jak pewnie zauważyłeś spada tylko Pozbud bo przecież tak jak pisałeś jest śmieciem, pozostałe firmy maszerują do góry ba niektóre nawet są na górnych widłach tak że szok !!
Dnia 2021-08-31 o godz. 18:07 ~Idolek napisał(a): > Słaba ta korekta, a szkoda bo pozbierałem po rodzinie kilka złotych i chętnie bym coś dokupił. Ce- zrób coś z tym :)
Idolek moze to pierszy dzień korekty? ty w jeden dzien chcialbyc -10%:)poczekaj trochę