W skrócie: - 8K w kasie z ponad 1M przed rokiem (i 400K na początek 2021) - realne przychody 1K (poza wirtulanymi z zapasów), a przecież PR na Switch wyszedł 16 czerwca (co pokazuje zerowe zaintersowanie grą tuż po premierze na konsoli i brak spzredazy na PC) - ani słówka o sprzedaży Nemezis (wiem to już IIIQ ale jakby się spółka miła czym pochwalić to by się pochwaliła, a tu koń jest jak każdy wisdzi co juz skomentował Kostowski) - ani słowa o przyczynach wyjścia Pantoły i jego dalszym zaangażowaniu w spółkę (juz z poziomu dewelopera a nie współnika).
Generalnie zero pozytytwów i wygląda n ato że utopiona kasa...
Miałem tą spółkę z crowdconnect, na szczęście sprzedałem na debiucie. Już przed debiutem widząc wywiad z Panią Prezes dziwny mi się wydał jej sposób wypowiedzi, odniosłem wrażenie, ze nie jest kompetentna. Obecnie w kasie 8k i co dalej? Pożyczka? na miejscu banku bym im nie pożyczył. Jedynie Kostowski moze poratować. PR i Nemezis zysków nie przynoszą, a perspektywa kolejnej gry jest bardzo odległa. Zobaczymy czy Prezes podoła, mam nadzieje , że się im uda.
W kasie jest pewnie sporo wiecej bo to stan na koniec II kwartalu, a z Nemezis maja jednak jakies pieniadze. Pytanie na ile to starczy i czy pozwoli pociagnac otwarte projekty, bo ze kasa wlozona w gre sie nie zwrocila to niestety raczej pewnik. Zostaje pewnie dla zapewnienia plynnosci Dobry Wujek z PLW, pozyczka/kredyt slbo emisja ratunkowa, a zadne z tych rozwiazan nie wrozy dobrze kursowi… pozdrawiam