Dnia 2021-08-10 o godz. 12:31 ~łysy napisał(a): > Ktoś mi odpowie logicznie dlaczego dzisiaj taki mały ruch?
Brakuje paliwa, a jazda na oparach pod gorke konczy sie zazwyczaj spowolnieniem ruchu. Oby hamulce Spolki w miejscu postoju by dobre i nie odpuscily bo kierunek zjazdu jest jeden !!!
spadek - podaj powód ... co każdy miesiąc solidna sprzedaż lub jej wzrost i do tego planowana sprzedaż 3LP (zapewne do końca roku) kto sprzeda taniej? chwilowo to mogą wywołać jakiś pozorny zjazd, ale max do 35zł
Dnia 2021-08-10 o godz. 13:35 ~Qbq napisał(a): > spadek - podaj powód ... > co każdy miesiąc solidna sprzedaż lub jej wzrost i do tego planowana sprzedaż 3LP (zapewne do końca roku) > kto sprzeda taniej? chwilowo to mogą wywołać jakiś pozorny zjazd, ale max do 35zł
Szanowny Qbq,.. nie kazde info mozna napisac, mozna oględnie cos przebąkiwac. Zjazd do 35zl to zaden deal. Zbyt malo jest akcji free flow aby ten poziom wyceny byl zadawalający. Trzeba siegnąc glebiej ...do zasobow drobnych inwestorow, bo w ich zasobach jest potencjal do przyszlych wzrostow. Pozdrawiam.
a dlaczego ktoś (np. ja) - mam sprzedawać komuś (np. Tobie) akcje TIM za 20zł wiedząc, że akcja ma lub będzie miała cenę dużo wyższą w bliżej nieokreślonym najbliższym czasie? ... free float powiadasz ;) Zobaczymy czego dożyjemy szybciej - Twoich 20zł, czy 50zł???
Dnia 2021-08-10 o godz. 15:35 ~Qbq napisał(a): > a dlaczego ktoś (np. ja) - mam sprzedawać komuś (np. Tobie) akcje TIM za 20zł wiedząc, że akcja ma lub będzie miała cenę dużo wyższą w bliżej nieokreślonym najbliższym czasie? > ... free float powiadasz ;) > Zobaczymy czego dożyjemy szybciej - Twoich 20zł, czy 50zł???
Na tim-ie tak już jest. Niewiele się dzieje tygodniami a potem kilka sesji po +5%. Przed kolejnym raportem kwartalnym powtórka z rozrywki. Dopóki będą raportować rosnące przychody i zyski - a tak powinno być - to będzie rosnąć. Tylko troli spadkowych (co sprzedały bo myślały, że już nie wzrośnie) coraz więcej przybywa ujada bo im nie w smak dalsze wzrosty..
Nikt nie kupuje nikt nie sprzedaje :/. Widzę, że ciągle ktoś czeka na 36,7. wczoraj jak tylko udało mu się dokupić ponownie pojawiało się do kupna 1k akcji. przeglądnąłem sobie historyczne trendy i odnoszę wrażenie, że mamy "animatora" kursu. przynajmniej jeśli chodzi o cykliczne zachowanie się kursu praktycznie co do kilku dni. co około 2 tygodnie spadek/skok. Grunt że trend jest wyznaczony i mogę być spokojny co do kursu. (oczywiście jeśli nie spadnie jakieś znaczące info)