• Czy warto? Autor: ~Mugga [212.244.241.*]
    Tak sobie jadę po różnych spółkach i mam pytanie czy warto tu wejść bo mam sporo kapitału i nie wiem w co go wsadzić.
    FF 45% tylko płynność taka sobie. A i jestem świeżym inwestorem.
  • Re: Czy warto? Autor: ~pozdro [89.64.83.*]
    nie warto stracisz kase
  • Re: Czy warto? Autor: ~Wiktor [5.184.100.*]
    Spółka dąży do zejścia z giełdy istnieje realne ryzyko że zostaniesz z akcjami na co najmniej rok.
  • Re: Czy warto? Autor: ~pm123456789 [37.47.61.*]
    Warto trzymać i dokupić akcje.
  • Re: Czy warto? Autor: ~Mugga [5.173.242.*]
    No i mogłem kupić! Dlaczego mi tak źle doradziliście?!
  • Re: Czy warto? Autor: ~pm123456789 [37.47.60.*]
    Nie jest za późno. Przy takim EBITA będzie 200zł jak nie uda im się zdjąć z giełdy (a wiele na to wskazuje). Jak im się uda delisting to w ciągu paru lat zakup akcji zwróci się w dywidendzie.
  • Re: Czy warto? Autor: ~Wiktor [46.134.72.*]
    Czy warto tego nie wiem ale pytanie do znawców tematu, czy w związku z pozwem GPW może zawiesić handel nasza społeczka? Jeżeli tak to na jak długo?
  • Re: Czy warto? Autor: ~Byku [195.75.235.*]
    Oh , Alanek wielonickowy ,ciągle siejesz zamęt ,nawet ip zmieniłeś.

Odpowiadam Tobie -nie GPW nie może zawiesić obrotu bo pozew nie ma tu nic do rzeczy.90% procent spółek musieliby zawiesić.
    Pamiętajmy proszę ,że jeżeli kiedykolwiek papier będzie zdjęty z giełdy to ,aby przymusić akcjonariat do sprzedaży akcji trzeba przekroczyć próg 95% akcji.O czym my tu mówimy .Dalej twierdze ,że papier wart około 200 zł.I w każdym bardziej cywilizowanym kraju bez przeróżnych manipulacji byłby po tyle notowany.

Miałem kiedyś 2,5 tysiąca akcji Novity ,męczyli przez wiele lat kursem w okolicy 19-20 zł.Pózniej wspaniałomyslne wezwanie w 2014 po 35 zł.
    Zmęczenie materiału oddałem w wezwaniu. W 2016 wezwanie koło 53 zł.Obecnie papier chodzi po około 200zł i wypłacili sobie przez kilka lat od wezwania ponad około 25 zł dywidend- jak dobrze pamiętam 7,50 wypłacili sobie dodatkowo kilka miesięcy po wezwaniu w 2014 roku.Ten przykład to i tak mniejsza bezczelnośc niż Nasze Ropczyce.
  • Re: Czy warto? Autor: ~Diog [46.204.23.*]
    Jak pokazują wyniki za pierwsze półrocze 2021 r. Spółka radzi sobie całkiem dobrze.
    Generuje coraz wyższe przychody, poprawia zyski na wszystkich poziomach, a koszty i zobowiązania ma pod kontrolą.
    Dobre są też perspektywy, gdyż praktycznie wszystkie grupy odbiorców odczuwają znaczące ożywienie, co już powinno przekładać się na wzrost zamówień w ZM Ropczyce SA. Wdać to m.in. w hutnictwie żelaza, metali kolorowych (np. aluminium), szkła.
    Jeśli spółka utrzyma rygor kosztowy, wykorzysta sprzyjającą koniunkturę i przełoży rosnące koszty na ceny to wzrastać będą i przychody i zyski.
    Fundamentalnie wartość spółki powinna rosnąć.
    Dużo zależy od aktywności i jakości zarządu.
    To co jest oczywiście zniechęcające to relatywnie mała płynność, niskie i nieadekwatne w relacji do realnej wartości ceny (chyba trochę sztucznie utrzymywane na tych poziomach) no i niepewność co do faktu i ewentualnego terminu wycofania Spółki z notowań na GPW.
    Jeśli nastawiasz się na day trading, to znajdziesz lepsze instrumenty
    Jeśli chcesz kupić dużo poniżej realnej wartości to możesz się zastanowić nad ZM Ropczyce SA.
    Życzę dobrych decyzji.

• Re: Czy warto? Autor: ~hahahaha [89.64.82.*]
    ale trzeba pamietac ze realna wartosc w/g siwca to nie całe 27 zł
  • Re: Czy warto? Autor: ~Diog [46.204.23.*]
    Nie odnosząc się do personaliów, trzeba stwierdzić fakt, że na dzień dzisiejszy nikt nie postrzega 27,00 zł jako ceny po jakiej warto sprzedać akcje ZM Ropczyce SA. Gdyby tak było, to natychmiast można to uczynić i sprzedać drożej.
    Są natomiast tacy inwestorzy, w których ocenie akcje te mają dużo większą wartość, którzy mają dłuższą perspektywę inwestycyjną, którzy mają środki i którym zależy na tym, aby ceny jak najdłużej były stabilne, co da możliwość akumulacji odpowiednio większych pakietów.
    Jeśli akcje zostaną wycofane z obrotu to z jednej strony trudniej może się być ich pozbyć. To problem dla niektórych inwestorów.
    Z drugiej strony dużo trudniej będzie zwiększyć swój pakiet. To problem dla innych.
    A już na pewno trudno będzie je kupić po cenach zbliżonych do aktualnych notowań na GPW.
  • Re: Czy warto? Autor: ~rop [109.241.93.*]
    Firma w przeciągu roku zarabia prawie 5 zł/akcje. "cena godziwa" to nawet nie 6 C/Z.
    To, że zachowanie "zarządu" w stosunku do akcjonariuszy jest perfidne pisano tu już wiele razy. Nie potrafię pogodzić się jednak z faktem, ze pazerność kilku osób powoduję, że dobrze prosperująca i rozwijająca się spółka notowana jest po tak rażąco niskiej wycenie. Podstawą działania spółki akcyjnej jest prowadzenie jej w taki sposób, aby zwiększać wartość dla jej akcjonariuszy ( wszystkich panie Siwiec ), a tutaj od lat zamiast prowadzić uczciwą politykę, która z całą pewnością w znaczący sposób odbiła by się na wartości akcji ( notowania w prawdziwie godziwej cienie) rządzący skupiają się wyłącznie na tym, aby ograbić innych.
    Jest wam chociaż odrobinę wstyd ?
    Moglibyście mieć to samo będąc podziwianym i docenianym, zamiast znienawidzonym i wyklinanym. Jesteście zaślepieni pieniądzem w swych działaniach, ale czy przez to szczęśliwsi ...wątpię
  • Re: Czy warto? Autor: ~Lichwiarz [91.237.241.*]
    Nie wiedziałeś że górale i katolickie Podkarpacie to towarzystwo niczym sekta?!
[x]
ROPCZYCE 0,40% 24,80 2026-05-27 14:31:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.