Podsumowanie: -Był w drodze do Czech, podpisać umowę z kolejnym klientem. -Drogi z Ilskim im się rozeszły, kurtuazyjnie rozmawiają od czasu do czasu (Ściema) -Nie mają gdzie rąk włożyć, dużo roboty, -Dotacje, zrezygnowali, potrafią pozyskiwać nie potrafią dobrze wykorzystać... -Obecnie musi się tłumaczyć z wykorzystania poprzednich, (qwa same problemy) min z rozliczenia Symulatora Lotów. -Skoro jest co robić to jakie będą wyniki, odpwiedzi wymijające, wiecie, rozumiecie... Będzie strata. Zresztą i tak nie pokażą wyników co najmniej do końca roku...
-Księgowa na macierzyńskim, we wrześniu ma wrócić i może do końca roku ogarną papiery!!! -Qwa co pytam? To nie ma Biur księgowych, zasugerowałem że was wywalą z giełdy... Prezesowi nie zależy na byciu na giełdzie. Ma wywalone... -Tłumaczenie że w Baninie to się żyje inaczej niż w Wawie i tu są inne problemy. Zasugerowałem żeby działał i poszukał innej księgowej/biura już dziś, powiedział że to się nie sprawdziło,woli poczekać... bla,bla,bla... (przecież Ta Pani może we wrześniu powidziedzieć że zostaje jeszcze z bobasem i wróci w listopadzie ITD)
-Prezes 1,5 roku temu wyjechał z Wawy do Banina, wynajął mieszkanie i żyje qwa powoli i nigdzie się nie spieszy... Jak zrobi papiery do końca roku to fajnie, jak nie to też fajnie...
Coś o mnie, jestem bankierem korporacyjnym (doświadczenie Mbank,Alior,Idea,PEKAO) Niestety, takich pajaców, fantasów przerobiłem wielu w swoim życiu... Firma krzak.
PS. Tragedia i nie ma co się łudzić. Zapraszam do dyskusji. Rozmowa przyjemna, prezez Dziecko, baaardzo nieodpowiedzialne... Niestety, ta spółka nie powinna być notowana publicznie. To typowa SP.ZOO jz problemami jakich tysiące w Polsce
Jeżeli się zastanawiacie jak Bankier Korporacyjny mógł zainwestować w AER to już mówię... W 2011 miałem 27 lat, i byłem pracownikiem infolinii ubezpieczeniował i byłem dzieckiem... Mniej więcej w tym roku rozpocząłem karierę w Bankowości... Poterm czekałem bo i tak mi się nie spieszyło :D Teraz jak potrzebuję do obniżenia podatku to kicha :D Miłego Dnia, AJ
Dnia 2021-08-09 o godz. 13:03 ~roman napisał(a): > a cos o lotosie mówił ze juz tam dostają wezwanie do zwrotu zaliczki?
Przyznam ci Roman że jak zaczął tłumaczyć że "może do końca roku załatwi papiery i księgową a może nie załatwi", To mi odechciało się z nim prowadzić jakąkolwiek dyskusję, skoncentrowałem się na księgowości... Zagotowałem się i zapomniałem dopytać. Co by nie było z Lotosem i zaliczkami to niestety na dzień dzisiejszy nie jest istotne :)
Kolego skoro ten pajac na ofcialu mówi Ci że nie zależy mu i mogą zdjąć spókę z giełdy to spokojnie można zgłaszać do Knfu o działanie na szkode spółki i akcjonariuszy. Po drugie to żeby spółkę ściągnąć z giełdy ( w normalnych warunkach) to nie jest taka prosta sprawa. Datego jeżeli psedo prezesina stawia sprawę w ten sposób jak opisujesz to nie ma na co czekać. W całej procedurze na pewno pomoże Stowarzyszenie Inwestorów indywidualnych.
Dnia 2021-08-10 o godz. 11:32 ~Rychu napisał(a): > Kolego skoro ten pajac na ofcialu mówi Ci że nie zależy mu i mogą zdjąć spókę z giełdy to spokojnie można zgłaszać do Knfu o działanie na szkode spółki i akcjonariuszy. Po drugie to żeby spółkę ściągnąć z giełdy ( w normalnych warunkach) to nie jest taka prosta sprawa. Datego jeżeli psedo prezesina stawia sprawę w ten sposób jak opisujesz to nie ma na co czekać. W całej procedurze na pewno pomoże Stowarzyszenie Inwestorów indywidualnych.
Podejrzewam że prezes tych słów nie wypowiedział tylko funky_pike sam sobie to dopowiedział. Rozmawiałem z prezesem i wcale nie zachowywał się tak jakby mu nie zależało i takich słów nie mówił, powiedział że zgłasza na bieżąco GPW swoje problemy z księgowością.
Niech funky pike napisze co prezes mówił a co on sam dopowiedział ( dopisał ) bo się wkurzył na sytuacje i prezesa.
Wszystko co napisałem, zostało wypowiedziane. Ty zinterpresotwałeś że będzie spoko i cacy. Ja dostałem informację i potwierdzenie że nie będzie.
Pamiętam co mi pisał gdy dostał kontrakt od Lotosu "że wchodzą do ekstraklasy" Weszli tylko zapomnieli o księgowości. Zejdź na ziemie i przestań bronić tego bajkopisarza.
Dnia 2021-08-10 o godz. 15:47 ~AJ napisał(a): > Wszystko co napisałem, zostało wypowiedziane. > Ty zinterpresotwałeś że będzie spoko i cacy. > Ja dostałem informację i potwierdzenie że nie będzie. > > Pamiętam co mi pisał gdy dostał kontrakt od Lotosu "że wchodzą do ekstraklasy" > Weszli tylko zapomnieli o księgowości. > Zejdź na ziemie i przestań bronić tego bajkopisarza.
Ja nie bronię tylko pisałem to co słyszałem. To prezes dosłownie powiedział do Ciebie " mam wywalone na to czy będzie moja spółka notowana na giełdzie czy ją wywalą " ?
Jak już tak piszesz żebym zszedł na ziemię i przestał bronić bajkopisarza to mi się tak nasuwa pytanie o tego bajkopisarza :-)
Twój wpis cytuję :
" Mniej więcej w tym roku rozpocząłem karierę w Bankowości..."
" Coś o mnie, jestem bankierem korporacyjnym (doświadczenie Mbank,Alior,Idea,PEKAO) Niestety, takich pajaców, fantasów przerobiłem wielu w swoim życiu..."
Mniej więcej karierę w bankowości rozpocząłeś w tym roku ( ponad pół roku ) i zdążyłeś przerobić wielu takich pajaców ? :-)
Nie piszę to po to żeby się kłócić ( taki żarcik ) bo mamy jednakowy cel żeby zarobić na inwestycji.
Dlatego tak jak pisałem wyżej że z takimi pajacami nie ma co się bawić i wierzyć w ich dobre itencje. Bo nie przemawiają za tym fakty a są one takie że pajac miał tyle czasu na znalezienie innej księgowej ( na rynku jest w czym przebierać) a olał temat i kładzie na to lachę i myślę że może to być jeden z wielu rażących blędów których dopuścił się pseudo prezesina. Czy celowo czy nie celowo to myślę że w późniejszym etapie (jężeli nic się nie zmieni) bedzie rozstrzygała inna instutucja. Ale z doświadczenia wiem że w takich sytuacjach ogromne znaczenie ma czas bo potem na wiele rzeczy bedzie już za późno.
chłopaki wy tak na poważnie? zarobić na inwestycje ? przecież tu na 99% złotówki s nie wyciąganie kapitału a wy o zarabianu?? przedzwoń do prezesa i spytaj czy nie kupił by po 20 gr nasze akcje, juz moja strata kupione po 27 gr plus przez 10 lata inflacja 100% wiec jakbym kupił po 50 gr ale sprzedam po 20 i po 15