Stworzenie konstelacji REC (Real-time Earth-observation Constellation), składać będzie się z dziesiątek a nawet setek niewielkich, tanich satelitów zdolnych do obrazowania Ziemi w wysokiej rozdzielczości. Konstelacja pozwoli na uzyskiwanie zdjęć w wysokiej rozdzielczości w krótkich odstępach czasu. Będzie to jedyny tego typu system na rynku.
“W ciągu najbliższych miesięcy planujemy podwojenie zespołu z 50 do 100 osób. Poszukujemy osób na kluczowe stanowiska, w tym programistów, mechaników, elektroników, inżynierów. Wkrótce rozpoczniemy kolejną rundę finansową celem zebrania środków na sfinansowanie całej konstelacji Stork. Planujemy również rozpoczęcie budowy trzech mikrosatelitów ze zdolnościami pozyskiwania zdjęć wysokorozdzielczych. Podpisaliśmy kontrakty o wartości 2 mln USD na najbliższe trzy lata. Ponadto, jesteśmy na etapie negocjacji kolejnych kontraktów na łączną kwotę ponad 20 mln USD, w tym finalizujemy kontrakt wysokorozdzielczy na 10 mln USD. Obecnie realizujemy także trzy projekty badawczo-rozwojowe na łączną kwotę dofinansowania ok. 12 mln dolarów, z której ok. 30% zostało do tej pory wykorzystane” – podsumował Zwoliński.
No i świetnie. Satrevolution się rozwija easycall się "kurczy" tj środki topnieją. Więc parytet wymiany będzie korzystniejszy dla posiadaczy akcji satrev czyli w dłuższym terminie easy będzie tanieć a tig rosnąć
Tomaszu ja Cię nie rozumiem. Napisz wprost że chciałbyś kupić akcje EC ZA marne grosze i zarobić na tym ale te twoje obrzydzanie każdemu tej spółki to już jest chore.Masz co masz i się ciesz bo te twoje płacze już mnie męczą.
Oto dlaczego: Autor: ~Tomasz [85.221.143.*] 2021-07-02 07:42 Opublikowano przy kursie: 1,10 zł , zmiana od tamtej pory: -11,82%
Easy w długim terminie może być bardzo bardzo ciekawą spółką. A w krótkim to wszystko zależy od tego ile akcji wydrukują. Z mojej perspektywy mogę pożałować że ostatnio dobierałem tiga a nie easycall(na tigu jakoś nie czuję że mnie w bambuko chcą porobić). Z drugiej strony kto wie co tam wymyślą. Dlatego malutki pakiecik tam mam.
No i ? Bambuko jak na moje. Dlaczego nie napisałeś ile spadł easycall licząc od zamknięcia 1 lipca? Na tigu zaraz wyniki a firma jak wiadomo się rozwija i zarabia. A co produkuje/wytwarza/sprzedaje/robi easycall? Do początku przyszłego roku urlop? :-))) Czuć że będzie tu ostry zjazd
Ty, to czego tu siedzisz? Nie mozesz przetrawic , ze tu bedzie wysoko, a ty nie masz kasy, bo wisisz wysoko na tigu, tam nic nie bedzie, niedlugo 80 groszy. Masz tam utopiona kase na dlugi czas, masz to na bank.
A ja mam wrażenie że Tobie płacą za te mądrości które tu wypisujesz.Blagam Cie nie komentuj już tu nic bo jak tak Ciebie poczytać to mam wrażenie że Ty kibicujesz żeby ta spółka się nie rozwijała.
W świetle podpisanej umowy, przed przejęciem kapitał zakładowy SatRevolution zostanie podwyższony w wyniku emisji akcji serii J, N, P, R i S w liczbie 654 151 o wartości nominalnej 0,1 zł każda. Emisja jest kierowana zarówno do nowych inwestorów, jak i kluczowej kadry zarządzającej spółki. Uruchomiono też program akcji pracowniczych. Pozyskane fundusze zostaną przeznaczone na rozwój SatRevolution.