Prognoza bardzo zachowawcza. BOS zawsze zanizal Cig. Nawet przy tej prognozie zwrot z gry nastpapil w czerwcu przy przychodach 43 mln zl i do tego wypracowali 14 mln czystego zysku. Nawet sceptyczny BoS stawia na 300K sprzedazy gry w czerwcu. Bedzie wiecej. Ta cisza jest …odpowiedzia
Prognoza wcale nie zachowawcza ale też nie szalenie optymistyczna. Moim zdaniem taka wyważona. Mi wychodzi podobny przychód z tym że zakładam że sprzedali nieco więcej kopii gry - około 260 - 280k ale z drugiej strony widocznie oni policzyli albo większy ode mnie przychód z każdej sprzedanej kopii albo większy przychód z pozostałych gier. Tak czy inaczej fajnie że BOŚ ma szacunki w podobnych granicach. PRzy takim wyniku zwrot na pewno nie nastąpił w czerwcu bo gra kosztowała pewnie około 40 - 45 mln a przychód 43 mln podany przez BOŚ uwzględnia też 8 - 10 mln uzyskanych ze sprzedaży pozostałych gier. Tak jak pisałem wcześniej, jak dla mnie prychód powyżej 40 mln będzie już bardzo dobry, a powyżej 45 mln to będzie rewelacja i fajerwerki. Poza tym to czekamy dalej na oficjalne wyniki
Ta prognoza dotyczy samego Q2? Po mojemu za HY zakładam q1 x 2 plus sgwc2 w wysokości 25 mln, amortyzacja 1 mln i koszty marketingu 5 mln zł. Razem przychody 45 mln i 24 mln zysku brutto