• Wbrew twierdzeniom Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Nie rozumiem nastawienia że IIIQ ma być słabszy od IIQ a juz wieszczenie a n ali że tak jak IQ to czysty spekulacyjny i diotyzm na zamówienie żeby strząchnąć ulicę co brała po 8 zeta bo konsola była dość długo
    A nale to sługi na opłatach kto da więcej ma co chce
    WYJAŚNIAM
    pik stali był w maju więc tak naprawdę owoce konsumowali w ostatnim miesiącu kwartału czyli w czerwcu
    jeżeli tak naprawdę w IQ było tylko 6 tygodni dobrego handlu bo zima drugie 6 tygodni i zarobili 32 mln
    w drugim częściowo wykorzystali pik stali i już mieli 71 mln a IIIQ jest stale na piku to ile zarobią ? 100 milonów zysku netto leką ręką w IIIQ ponieważ od maja jadą już na III zmiany - myśleć Panie i Panowie
    to co się dzieje to żaden fund to spekuła z grubym portfelem zbiera na stalowych bo żniwa dopiero przed nami
    Już na początku września ci sami an ale będą nas wyprowadzać z błędu że jednak stal nie potanieje i spółki stalowe mają przed sobą świetlane lata = tylko kto będzie wtedy miał papier ?????????????????????????????? JA NA PEWNO
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~Jericho [93.137.102.*]
    Wreszcie mądrze przemyślane. Też tak uważam. Przecież marże nie spadną... Jakim trzeba być dzbanem żeby na to liczyć?! Koszty dystrybucji są o wiele większe... Lepiej się przyzwyczaić do wyższych cen stali. Jak ktoś uważa inaczej to niech mi dom wybuduje po cenie z zeszłego roku - płacę gotówką od razu!!!
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~Przemek [89.64.12.*]
    Bowim

Czy może osiągnąć 150 mln zł zysku netto w roku bieżącym ?????
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~XD [188.121.9.*]
    Tyle to zakłada nawet pesymistyczna prognoza nieudolnego anala
    Zatankowałem pod korek o ani jednej nie oddam przed końcem roku.
    Około 200mln będzie i zapisz sobie post. Podziękujesz. Wbrew innym tutaj analitykom o anal-izom imię liczyć trochę lepiej niż oni i patrzę na inne rzeczy o których oni nie wiedzą... Pozdrawiam.
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~martin [217.171.61.*]
    Nie przesadzajcie z hurraoptymizmem, LIFO to istotna część zysku, jeśli zapasy mieli ok. 150mln.. a ceny wzrosły średnio o 25% w 2kw, to dało to ok. 35-40mln.. nie da się takich pięniędzy zarobić bez kolejnego wzrostu cen. Natomiast ważny jest skokowy wzrost obrotów o 50% kwartał do kwartału i prawie 100% rok do rok.. , co chyba jest ewenementem w branży
    Słabo z liczeniem u Ciebie kolego.
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~sg [79.163.136.*]
    tak
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~Free [78.9.28.*]
    Jericho - wczoraj naganiałeś od rana na spadki, dzisiaj już jesteś wielkim zwolennikiem spółki. To tyle jeżeli chodzi o wiarygodność twoich wpisów. Jak sprzedaż to nagle stwierdzisz, ze jednak marże są nie do utrzymania a cena stali na pewno zacznie spadać z czasem;)
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~Jericho [5.173.56.*]
    Co Ty gadasz??? WTF?? Daj linka baranie. Nigdy nie naganiam na spadki trollu.
    Oczywiście czekam cały czas na link. Potwierdź Twoją wiarygodność. Biorę tutaj dywidendy co roku i za rok też wezmę - w przeciwieństwie do Ciebie mam na to dowód, przecież zawsze mogę screen'a zrobić.
    Ale tu się zaczęło roić od trolli spadkowych i psujących czyjąś opinie... O czymś to świadczy... Myślcie i pozdrawiam.
  • Re: Wbrew twierdzeniom Autor: ~Free [78.9.28.*]
    Mea culpa pomyliłem Ciebie z kimś innym, mam nadzieję że mi wybaczysz w gąszczu tylu różnych nicków i osób naganiających na spadki.

P.S.
    Nie ma co snuć teorii spiskowych na temat wpisów innych ludzi Pomyłki się zdarzają każdemu;)
    A to spoko. Nie ma problemu. Pomylić zdąży się każdemu, lecz przyznać do błędu to żadkość. Sukcesów życzę.
[x]
BOWIM 0,30% 6,70 2026-04-29 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.