Nie rozumiem nastawienia że IIIQ ma być słabszy od IIQ a juz wieszczenie a n ali że tak jak IQ to czysty spekulacyjny i diotyzm na zamówienie żeby strząchnąć ulicę co brała po 8 zeta bo konsola była dość długo A nale to sługi na opłatach kto da więcej ma co chce WYJAŚNIAM pik stali był w maju więc tak naprawdę owoce konsumowali w ostatnim miesiącu kwartału czyli w czerwcu jeżeli tak naprawdę w IQ było tylko 6 tygodni dobrego handlu bo zima drugie 6 tygodni i zarobili 32 mln w drugim częściowo wykorzystali pik stali i już mieli 71 mln a IIIQ jest stale na piku to ile zarobią ? 100 milonów zysku netto leką ręką w IIIQ ponieważ od maja jadą już na III zmiany - myśleć Panie i Panowie to co się dzieje to żaden fund to spekuła z grubym portfelem zbiera na stalowych bo żniwa dopiero przed nami Już na początku września ci sami an ale będą nas wyprowadzać z błędu że jednak stal nie potanieje i spółki stalowe mają przed sobą świetlane lata = tylko kto będzie wtedy miał papier ?????????????????????????????? JA NA PEWNO
Wreszcie mądrze przemyślane. Też tak uważam. Przecież marże nie spadną... Jakim trzeba być dzbanem żeby na to liczyć?! Koszty dystrybucji są o wiele większe... Lepiej się przyzwyczaić do wyższych cen stali. Jak ktoś uważa inaczej to niech mi dom wybuduje po cenie z zeszłego roku - płacę gotówką od razu!!!
Około 200mln będzie i zapisz sobie post. Podziękujesz. Wbrew innym tutaj analitykom o anal-izom imię liczyć trochę lepiej niż oni i patrzę na inne rzeczy o których oni nie wiedzą... Pozdrawiam.
Nie przesadzajcie z hurraoptymizmem, LIFO to istotna część zysku, jeśli zapasy mieli ok. 150mln.. a ceny wzrosły średnio o 25% w 2kw, to dało to ok. 35-40mln.. nie da się takich pięniędzy zarobić bez kolejnego wzrostu cen. Natomiast ważny jest skokowy wzrost obrotów o 50% kwartał do kwartału i prawie 100% rok do rok.. , co chyba jest ewenementem w branży
Jericho - wczoraj naganiałeś od rana na spadki, dzisiaj już jesteś wielkim zwolennikiem spółki. To tyle jeżeli chodzi o wiarygodność twoich wpisów. Jak sprzedaż to nagle stwierdzisz, ze jednak marże są nie do utrzymania a cena stali na pewno zacznie spadać z czasem;)
Oczywiście czekam cały czas na link. Potwierdź Twoją wiarygodność. Biorę tutaj dywidendy co roku i za rok też wezmę - w przeciwieństwie do Ciebie mam na to dowód, przecież zawsze mogę screen'a zrobić.