• Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Skotek [37.228.255.*]
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/skotan-trafil-do-segmentu-spolek-biotechnologicznych,akcje,289734
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Hehe [5.173.187.*]
    No to jutro plus 30%. Może Marian z forum z prezesem kurs podciągną.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.0.142.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ToMaSens [83.11.79.*]
    Tu dawno powinno być 20 zika, jakąś innogene podciągnęli na 100 w sumie pod dziwne info, a tu naprawdę zrobili krok milowy w rozwoju spółki. Czekać i nie oddawać za darmo!!
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Polak [89.229.158.*]
    up
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~SKOT [5.63.188.*]
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/skotan-trafil-do-segmentu-spolek-biotechnologicznych,akcje,289734

A najciekawsze jest to , że są rynki - i to poważne i nie europejskie - że chcą sprzedawać produkty Skotana jako produkty pod firmą Skotan , bo ta firma jest tam jest znana i rozpoznawalna !
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Zaraz [185.135.2.*]
    To interesujące. Z czego niby znana jest poza Europą firma Skotan, skoro nawet w Polsce mało kto o niej póki co słyszał? Czyżby z handlu paliwami?
    Chyba kolegę po raz kolejny fantazja poniosła.
    Kolego Zaraz to że ty nie wiesz , to nie znaczy , że inni nie wiedzą .
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~dami [5.173.242.*]
    SKOT jak myślisz oni pokaza kiedyś wyniki prawdziwe czy te to są prawdziwe? Chcą działać tylko drożdżami czy ta resztą też... Wiesz o co chodzi. Bo jeśli tylko drożdże to trochę wydaje mi się że za mało aby zwojować świat i zachęcić inwestorów
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Skotek [37.228.255.*]
    Dnia 2021-08-11 o godz. 11:27 ~dami napisał(a):
    > SKOT jak myślisz oni pokaza kiedyś wyniki prawdziwe czy te to są prawdziwe? Chcą działać tylko drożdżami czy ta resztą też... Wiesz o co chodzi. Bo jeśli tylko drożdże to trochę wydaje mi się że za mało aby zwojować świat i zachęcić inwestorów

Zapewne z jakiegoś powodu nie chcą jeszcze zarabiać czego przykładem są nowe suplementy . Rok mija od wszystkich pozwoleń a nowych innowacyjnych ;) produktów ciągle nie ma . Czas mają do listopada ... może już wkrótce ...?

Zarząd Skotan S.A. („Spółka”) informuje o powzięciu wiedzy, iż odpowiednio w dniach 2 i 4 grudnia 2020 r. w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej zostały opublikowane:
    1. Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2020/1822 z dnia 2 grudnia 2020 r. zezwalające na wprowadzenie na rynek biomasy drożdży Yarrowia lipolytica zawierającej chrom jako nowej żywności zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/2283 [...]
    2. Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2020/1993 z dnia 4 grudnia 2020 r. zezwalające na wprowadzenie na rynek biomasy drożdży Yarrowia lipolytica zawierającej selen jako nowej żywności zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/2283 [...]

Rozporządzenie 2015/2283 stanowi, że na rynek w Unii Europejskiej może być wprowadzana nowa żywność pod warunkiem, że wydano na nią zezwolenie i została ona wpisana do unijnego wykazu. Unijny wykaz nowej żywności, która uzyskała zezwolenie, został ustanowiony Rozporządzeniem Wykonawczym Komisji (UE) 2017/2470. Obecne Rozporządzenia Wykonawcze Komisji (UE) 2020/1822 i 2020/1993 włączają biomasę drożdży Yarrowia lipolytica, wzbogaconą odpowiednio w chrom i selen do unijnego wykazu nowej żywności, która uzyskała zezwolenie. Wpis w unijnym wykazie definiuje warunki stosowania i wymogi w zakresie etykietowania.

Publikacja Rozporządzeń stanowi efekt prowadzonych przez Spółkę procedur dopuszczenia wzbogaconej biomasy drożdży Yarrowia lipolytica do unijnego wykazu nowej żywności. O włączeniu do unijnego wykazu podstawowej biomasy drożdży Yarrowia lipolytica Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 14/2019 z dnia 17 maja 2019 r.

Rozporządzenia Wykonawcze Komisji (UE) 2020/1822 oraz 2020/1993 wejdą w życie dwudziestego dnia po ich opublikowaniu w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej, tj. odpowiednio 22 grudnia 2020 r. i 24 grudnia 2020 r.

Działania podjęte zostały w celu wdrożenia wyników projektu "Nowa generacja suplementów diety bazujących na drożdżach Yarrowia lipolytica" dofinansowanego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka (działanie 1.4), o którym Spółka informowała ostatnio w raporcie bieżącym nr 12/2019 z dnia 15 kwietnia 2019 r. Uzyskane zezwolenia pozwalają Spółce na wprowadzenie na rynek nowych, unikalnych w skali światowej produktów będących suplementami diety, żywnością wzbogaconą oraz żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego, przybliżając Spółkę do sfinalizowania prac niezbędnych do wdrożenia projektu i wypełnienia warunków określonych w umowie o dofinansowanie. Obecnie uzgodniony z Polską Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości termin na wdrożenie wyników projektu upływa z dniem 30 listopada 2021 r.
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~Zaraz [205.201.55.*]
    Ja myślę, że ty też nie wiesz, tylko w swoim stylu grasz na niedopowiedzenich, manipulując forumowiczami. A nie wiesz bo nie możesz wiedzieć, bo nie jest prawdą jakoby Skotan był firmą znaną i rozpoznawalną na poważnych nieeuropejskich rynkach.
    https://rocketjobs.pl/brands/story/supersonic-food
  • Re: Nawet nowa Zelandia ....ciekawe Autor: ~xxxxx [91.237.136.*]
    a skotan pokaże przychody 3 % wyższe .i napisze że wchodzą na rynki UE , UK, ukrainy i szwajcarii kaszubskiej .
    SKOT jak myślisz oni pokaza kiedyś wyniki prawdziwe czy te to są prawdziwe? Chcą działać tylko drożdżami czy ta resztą też... Wiesz o co chodzi. Bo jeśli tylko drożdże to trochę wydaje mi się że za mało aby zwojować świat i zachęcić inwestorów

Wyniki nie mogą być nieprawdziwe. Będą dobre. A propos reszty - lepiej teraz nie informować kogokolwiek. Po asymilacji może coś więcej napiszę. Po notowaniach widać , że kombinatorki i niezdecydowani muszą odpaść. Myślę ,że ci ,co czekają latami , to do końca października dotrwają.
    "Ja myślę, że ty też nie wiesz, tylko w swoim stylu grasz na niedopowiedzenich, manipulując forumowiczami. A nie wiesz bo nie możesz wiedzieć, bo nie jest prawdą jakoby Skotan był firmą znaną i rozpoznawalną na poważnych nieeuropejskich rynkach."

Widzę, że negacja jest dominująca w twoich przekazach. Co ja wiem, to ty na pewno nie wiesz i nie dowiesz się. A skąd ta pewność , że Skotan jest nierozpoznawalny na rynkach pozaeuropejskich ?!?!
    https://www.youtube.com/watch?v=WcCsnRsuqnU

[x]
ONESANO 0,00% 0,89 2025-11-07 13:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.