Zdaje się, że oni pokazali swoje ruchy na CRJ. Nie będę więc znuł domysłów. Mogli trochę się skracać ze względu na rygorystyczną politykę zarządzania SL a płynność jest jaka jest. Ktoś to odbiera. Pytanie kto pęknie szybciej i odda niżej.
Spojrzałem na arkusz i widzę, że mogliby sprzedać kilka tysięcy do 40. Widać nie chcą. Teraz tak myślę, że oni nie musieli kupić drogo z rynku. Mogli kupić od zarządu ale to by się nie trzymało kupy to zmniejszenie pozycji. Ciekawe ile będą mieli po następnym kwartale.
Trzeba czekać.
Bez odbioru bo za dużo tutaj jadu jest i jeszcze musi być czyszczenie.
Pozdro i dla Tomka bo jako nieliczni wnosicie merytorykę.
10tys akcji po 63zl teraz sie skrócili a strategia na ten rok wygląda tak ,że inwestują w spółki gamingowe(nie tylko),które przechodza na główny rynek pozdrawiam
Ja osobiscie doceniam Rockbridge. Jak sie wyczyscili na CJ to twardo trzymalem akcje. Ale do tego trzeba miec stalowe rece, wiedziec co sie ma i twardo trzymac sie zalozen w momencie wejscia. Dali mi duzo zarobic. Licze na powtorke.
Sprzedali zaledwie 1300 szt, każdy mógł to odebrać, raczej widziałbym to jako dostosowywanie portfela do sytuacji na rynku i dywersyfikacje. Patrząc wartościowo to CRB jest mniej więcej sytuowany jak reszta w przedziale 3-5 % portfela. Wyraźnie na + odstaje tylko BLO, CIG i TEN. Tu zainwestowali dużo więcej.
Z moich obserwacji wynika że obniżają sobie średnią, w marcu mieli 60zł, w czerwcu 54zł, a teraz mają 52zł na akcję, i tak sobie ciupciają małych akcjonariuszy, a zbiorą większą ilość w odpowiednim momencie.
To jest dramat. Sprzedają przed premierą i wejściem na GPW, gdzie miało rosnąć? Mogiła. Ktoś wie jak szortować Newconnect? Tutaj wszystko spada, nieważne jak dobrze wygląda.