Średnia za pół roku zobacz jaka. Do tego przy takiej ilości akcji i takiej wycenie bracia Gurgule są ustawieni na pokolenia. Firma 16 lat startowała od małej w mieszkaniu wynajętym, od groszówki na new connect do jednej z lepszych polskich spółek IT notowanych na giełdzie. Ogólnie dziwi mnie ta sprzedaż ale cóż dogadali się za 14,3, ulicy proponują skup za 15,75. Ja tam dużo w portfelu nie mam ale jakbym miał więcej to ciężko by mi było to puścić przy takim ruchu jaki tutaj zwykle panował.
Cena śmiesznie niska przy aktualnych perspektywach. Raczej brać z prawej po 15.65 bo jest duża szansa że TFI i OFE nie puszczą w takiej cenie. Szansa na łatwy zarobek a perspektywa straty praktycznie 0 Troche jestem zaskoczony że Gargule tak tanio oddaja, ale kilkaset baniek biorą. Mimo wszystko uważam że się tanio oddają
Inwestor kupuje firmę po 14.3 od głównych udziałowców. Bracia chcą się spieniezyc. Oczywiście nie da się tego kupić ot tak płacimy i bierzemy . Oni biorą pakiet powyżej 66procent głosów więc są zobowiązani oglosic wezwanie na wszystkie pozostałe akcje. Więc wezwanie to pi prostu formalność nie jakieś przemożne pragnienie posiadania wszystkich akcji. Rynek to widzi wie więc jak widać po cenie nie przewiduje podniesienia ceny być może nawet nie chce tych pozostałych akcji. Za uprzywilejowane 14.3 za zwykle 15.75? Myślę że część funduszy sprzeda bo ciężko się wychodzi z mało płynnych spółek. Spółka najprawdopodobniej będzie sobie dalej tak jak była zmienia się tylko właściciel. Oczywiście kupować można nie ma ryzyka 15.75 muszą kupić to na pewno jest zabezpieczenie ale nie liczył bym na podniesienie.
15.7 to chyba nie jest cena minimalna po jakiej mogli zrobić wyzwanie więc nie chodzi chyba tylko o wypełnienie wymogów prawnych. Wygląda na to że im zależy a to już coś
ja nie sprzedaje na razie w końcu niżej niz 15,75 nie dostane za akcje a liczę ze zaoferują dużo więcej jak nie będą mogli skupic większości juz tak było na innych spółkach